Beste platenspelers met ingebouwde speakers

Beste platenspelers met ingebouwde speakers

Er zijn veel verschillende soorten platenspeler op de markt met een hoop verschillende functies. Zo zijn er platenspelers met en zonder een voorversterker. Er zijn echter ook modellen met ingebouwde speakers. Deze platenspelers worden ook wel draagbare platenspelers genoemd. In dit geval heb je geen gedoe met externe apparatuur of kabels.

Beste platenspelers met ingebouwde speakers:

Beste platenspeler met ingebouwde speakers

Hieronder zet ik de beste platenspelers met ingebouwde speakers voor je op een rijtje. Let erop dat het niet altijd mogelijk is om naast de ingebouwde speakers ook externe speakers te gebruiken. Er zijn namelijk platenspelers met ingebouwde speakers die je ook kunt aansluiten op externe luidsprekers.

Let erop dat de platenspelers die hieronder worden aanbevolen erg verschillen van prijs. Maak dus op basis van je budget een keuze tussen de verschillende modellen.

#1 Denver VPL-120

De Denver VPL-120 is de beste platenspeler met ingebouwde speakers. Dit is de goede optie voor als je zoekt naar een betrouwbare platenspeler met ingebouwde speakers. Het is een vrij goedkoop model vergeleken de andere platenspelers in dit rijtje. Desondanks is het een goede optie voor mensen die een eenvoudige muziekinstallatie zoeken.

Uiteraard kan je niet teveel van het geluid verwachten, omdat dit het lagere segment is. Naast ingebouwde speakers beschikt hij ook over een usb-aansluiting. Dit zorgt ervoor dat je platenspelers met behulp van een usb-kabel kunt aansluiten op je laptop of computer. Hierdoor kun je je platen eenvoudig digitaliseren naar mp3-formaat. Verder is er ook rekening gehouden met hoofdtelefoons, vandaar de hoofdtelefoon aansluiting aan de achterkant.

Denver VPL-120 met ingebouwde speakers

Daarnaast hebben we het over een belt-drive aansluiting. Dit is een aansluiting waarbij de motor los staat van het gedeelte waar je de plaat op legt. Naast een belt drive bestaat er ook direct drive. Bij dit type zit de motor vast aan de plaat waar je het gedeelte op legt. Beide soorten aandrijvingen hebben zo hun voordelen. Het voordeel van de Denon VPL-120 met belt-drive is dat er geen ongewenste trillingen worden opgevangen. Dit kan mogelijk ten koste gaan van de geluidskwaliteit. In dit geval wordt het plateau in beweging gebracht door een aandrijfriem.

De Denver VPL-120 is een half automatische platenspeler. In dit geval moet je zelf de naald boven de plaat positioneren voordat je een plaat afspeelt. Na het afspelen van een plaat wordt de naald wel automatisch van de plaat gehaald. De platenspeler is echter niet zo gemakkelijk dat hij ook over bluetooth beschikt. Draadloos verbinding maken is dus niet mogelijk.

Een nadeel van deze platenspeler is dat er geen ingebouwde voorversterker in zit. Dit betekent dat je alleen de platenspeler kunt gebruiken met de ingebouwde speakers. Een platenspeler met ingebouwde speakers kan je makkelijker aansluiten op losse externe luidsprekers.

#2 Lenco LS-50GY

Dit is een platenspeler die wat betreft de prijs tussen de andere platenspelers in zit. Het is een erg uniek design, aangezien de 2 speakers in de pootjes verwerkt zitten. Een groot voordeel van deze platenspeler ten opzichte van de Denver is de ingebouwde voorversterker waarover het beschikt. Dit betekent dat je naast de ingebouwde speakers ook het apparaat op externe stereo apparaten kunt aansluiten. Het gebruik van losse luidsprekers is daardoor ook mogelijk. Dit kan gewoon met een RCA-aansluiting.

Lenco LS-50GY met ingebouwde speakers

Verder heeft ook deze platenspeler een usb-aansluiting, wat het digitaliseren van platen mogelijk maakt. Op die manier kan je je platen ook luisteren op je computer of laptop. We hebben het hier over een belt-drive, wat trillingen van de platenspeler tegengaat. Dit komt omdat de motor los staat van het gedeelte waar je de plaat op legt.

Het gaat hier om een handmatige platenspeler. Het is een platenspeler dat niets automatisch doet. Voor het afspelen leg je de naald op de plaat en na het afspelen positioneer je de naald boven de plaat en laat je hem zakken. Dit hoeft niet per se een slechte eigenschap te zijn. Door de naald handmatig te plaatsen gebruik je zo min mogelijk elektronische toepassingen. Elektronische toepassingen kunnen het geluidssignaal verstoren en ten koste gaan van de geluidskwaliteit.  

#3 Classic Phono TT-10

Dit is een platenspeler die op gebied van de prijs in de buurt zit van de Denver. Ondanks hetzelfde prijssegment verschillen de 2 modellen best veel van elkaar. Het grote voordeel van deze platenspeler ten opzichte van de Denver is de ingebouwde voorversterker. Door deze voorversterker wordt het aansluiten van je platenspeler op je geluidsinstallatie een stuk eenvoudiger. Je kunt hem namelijk rechtstreeks aansluiten op je stereoapparatuur, mocht je de ingebouwde speakers niet willen gebruiken.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1215363&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fclassic-phono-tt-10-platenspeler-met-2-ingebouwde-speakers-bruin%2F9200000084580310%2F&name=Classic%20Phono%20TT-10%20-%20Platenspeler%20met%202%20ingeb...

In tegenstelling tot de Denver is dit een platenspeler die geen usb-aansluiting heeft. Wel heeft de Classic Phono net zoals de Denver een hoofdtelefoon aansluiting. Net zoals de andere platenspelers wordt hij aangedreven door belt-drive. Dit is een goede optie voor als je graag je platenspeler soms wil aansluiten op een externe versterker/receiver. De ingebouwde voorversterker maakt dit namelijk vrij eenvoudig. Ben je van plan om je platen te digitaliseren, overweeg dan toch de Denver.

#4 Crosley Sterling

Dit is veruit de duurste uit het rijtje. We kunnen er dus ook zeker wat van verwachten. Het is de enige platenspeler die bluetooth ondersteunt. Dit maakt hem nog een stuk praktischer dan de andere modellen. Met bluetooth kun je hem namelijk eenvoudig koppelen met je smartphone. Mocht je dus geen platen op zak hebben, dan kun je altijd nog je telefoon gebruiken.

Het enige wat deze platenspeler niet heeft is een usb-aansluiting. Het digitaliseren van een plaat is dus niet mogelijk. Wel is er een koptelefoon aansluiting aanwezig. Ook zit er een ingebouwde voorversterker in en wordt er gebruik gemaakt van anti-skating. Anti-skating is iets wat veel van de andere platenspelers in dit rijtje niet ondersteunen. Tijdens het afspelen van een plaat wordt er druk uitgeoefend die de naald en de toonarm naar het midden van de plaat duwen. Dit heeft invloed op de geluidskwaliteit. Anti-skating zorgt ervoor dat de naald en de toonarm in balans blijven om voor beter geluid te zorgen.

Crosley Sterling met ingebouwde speakers

Voor de rest hebben we het over een handmatige platenspeler, wat dan weer zijn voor- en nadelen heeft. Je zult de naald voor en na het afspelen moeten positioneren, maar daardoor worden elektronische toepassingen tegengegaan. Dit voorkomt storingen met het geluidssignaal.

#5 Crosley Keepsake 

Tot slot is dit ook zeker een optie. Wederom van een goed platenspeler merk. Een erg praktische platenspeler die je makkelijk meeneemt en beschikt over een usb-aansluiting. De platenspeler wordt overigens geleverd met een software geschikt voor Software en Mac OSX computers. Dit maakt het digitaliseren van platen vrij eenvoudig. Het is een halfautomatische platenspeler die je zowel kunt aansluiten op je koptelefoon als je externe luidsprekers. Maar uiteraard zitten er ook speakers ingebouwd.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1215363&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fcrosley-keepsake-usb-platenspeler-bruin%2F9200000051894256%2F&name=Crosley%20Keepsake%20USB%20Platenspeler%20Bruin

Mocht je de keus hebben, dan zou ik toch voor de Lenco gaan. Je kunt er ook voor kiezen om voor de Denver of de Classic Phono te gaan. Een duurder model is ook een optie, bijvoorbeeld de Crosley Sterling. In dit geval is ook bluetooth beschikbaar.

Waarom een platenspeler met ingebouwde speaker?

Om muziek af te spelen op je platenspeler heb je een speaker nodig. Dit kan een losse externe speaker zijn, maar ook een ingebouwde. Platenspelers met een ingebouwde speaker hebben geen andere apparaten nodig om muziek af te kunnen spelen. Hierdoor heb je geen extra externe apparaten nodig, zoals een versterker, receiver of voorversterker. Platenspeler met een ingebouwde speaker worden ook wel draagbare platenspelers genoemd.

Een platenspeler met ingebouwde speaker is dus eigenlijk een muziekinstallatie op zich. Hierdoor kun je hem overal gebruiken en neem je hem makkelijk mee. Let erop dat een platenspeler met losse speakers een hogere geluidskwaliteit heeft. Het gemak waarmee je de platenspeler kunt gebruiken gaat dus wel ten koste van de geluidservaring. Je kunt je voorstellen dat de ingebouwde speakers van een platenspeler vrij klein zijn en niet te vergelijken zijn met grote losse luidsprekers.

Ook de ingebouwde versterker zal niet zo goed werken als een losse versterker of receiver. Het is immers allemaal verwerkt in een klein apparaat, namelijk de platenspeler zelf. Uiteraard geldt: hoe duurder de platenspeler, hoe beter de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers zal zijn.

Uiteindelijk geeft het gebruik van externe losse speakers je veel meer flexibiliteit. Je kunt ze later nog vervangen en eventueel upgraden. Dit geldt overigens ook voor de versterker/receiver. Aan de andere kant heb je niet veel keus als je je platenspeler ergens naartoe wil nemen. Dan is het aanschaffen van een draagbare platenspeler met ingebouwde speakers je beste optie.

Hoe sluit je een platenspeler aan op je speakers?

Het kan zijn dat de aansluiting tussen de platenspeler en je speaker je afschrikt en dat je daarom kiest voor een draagbare platenspeler. Een platenspeler met ingebouwde speaker hoef je nergens op aan te sluiten, dus daar valt weinig over te zeggen. Maar wat als je toch losse externe speaker wil aansluiten? Er zijn immers platenspeler met ingebouwde speakers die ook aangesloten kunnen worden op externe luidsprekers. 

platenspeler aansluiten speakers

Een platenspeler op je speakers aansluiten kan op verschillende manieren. Op de 2 afbeeldingen hieronder zie je 2 veelvoorkomende methodes. Op afbeelding 2 zie je geen versterker tussen de platenspeler en de stereo speakers, omdat er gebruik wordt gemaakt van actieve speakers. Actieve speakers beschikken over een ingebouwde versterker. De platenspeler heeft een ingebouwde phono-voorversterker, waardoor je geen losse voorversterker hoeft aan te sluiten. Een aansluiting rechtstreeks op je actieve speakers is dan mogelijk.

De meest voorkomende manier van aansluiten is via een RCA-kabel. Met een RCA kan je bijvoorbeeld je platenspeler op je versterker aansluiten. Het is echter de vraag welke apparaten je los gaat gebruiken en welke er zijn ingebouwd.

platenspeler versterker externe speakers

Bron: cdn.shopify.com

Scroll naar boven