Computer

Alles in en rondom pc’s en laptops wordt besproken. Denk aan
problemen met je laptop, maar ook aan videokaarten, processors en toetsenborden.
De eerste computer ooit gemaakt woog meer dan 24.000 kg.

 • Macbook maakt te veel geluid? – Geluidsproblemen oplossen

  Macbook maakt te veel geluid? – Geluidsproblemen oplossen

  Stel je voor. Het is maandagochtend en je pakt je MacBook erbij om wat dingetjes voor school of je werk op te pakken. Je zit er net lekker in, maar … Macbook maakt te veel geluid? – Geluidsproblemen oplossen Lees verder..

 • Hoe verbind je een iPad met je printer?

  Hoe verbind je een iPad met je printer?

  Ben jij in het bezit van een iPad en wil je bestanden of foto’s printen? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. In dit artikel leg ik je graag … Hoe verbind je een iPad met je printer? Lees verder..

 • Hoe breid je zelf het RAM-geheugen uit?

  Hoe breid je zelf het RAM-geheugen uit?

  Heeft je computer moeite met het uitvoeren van meerdere taken tegelijk? In dit geval kan het interessant zijn om je RAM-geheugen uit te breiden. Hierdoor creëer je meer RAM-geheugen en … Hoe breid je zelf het RAM-geheugen uit? Lees verder..

 • Hoeveel RAM-geheugen heb ik nodig voor mijn laptop?

  Hoeveel RAM-geheugen heb ik nodig voor mijn laptop?

  Het is belangrijk dat je vooraf weet welke taken je gaat uitvoeren op je computer. Zodra je daar een goed beeld van hebt kan je bepalen hoeveel RAM-geheugen je ongeveer … Hoeveel RAM-geheugen heb ik nodig voor mijn laptop? Lees verder..

 • Hoe kan je je RAM-geheugen opschonen?

  Hoe kan je je RAM-geheugen opschonen?

  Je wilt dat de computer snel en krachtig blijft lopen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Eén van deze manieren is het opschonen van het RAM-geheugen. Zonder … Hoe kan je je RAM-geheugen opschonen? Lees verder..

 • Muis werkt niet meer? – Zo los je het op!

  Muis werkt niet meer? – Zo los je het op!

  Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten muizen die je op verschillende manieren kunt verbinden met je computer. Toch werkt dit niet altijd even soepel en kunnen er connectie problemen met … Muis werkt niet meer? – Zo los je het op! Lees verder..

 • MacBook start niet op? – Zo los je het op!

  MacBook start niet op? – Zo los je het op!

  Heb jij een MacBook die niet aan gaat? Dit is uiterst vervelend, maar gelukkig zijn er enkele manieren en trucjes om ervoor te zorgen dat je MacBook het gewoon weer … MacBook start niet op? – Zo los je het op! Lees verder..

 • Hoe gebruik je een laptop als tweede scherm?

  Hoe gebruik je een laptop als tweede scherm?

  Heb jij soms ook wel eens de behoefte om een tweede scherm te gebruiken terwijl je aan het werk bent? Je bent niet de enige! In dit artikel leg ik … Hoe gebruik je een laptop als tweede scherm? Lees verder..

 • Hoe stream je van je telefoon naar je laptop?

  Hoe stream je van je telefoon naar je laptop?

  Het streamen van content op je telefoon naar je laptop kan in veel gevallen erg handig zijn. Het scherm van je laptop is uiteraard vele malen groter dan je iPhone … Hoe stream je van je telefoon naar je laptop? Lees verder..

 • Hoe sluit je 2 schermen aan op je laptop?

  Hoe sluit je 2 schermen aan op je laptop?

  Het is niet altijd makkelijk om een monitor te verbinden met je laptop. Zo hebben de meeste laptops maar 1 HDMI poort en waardoor je niet direct twee monitoren op … Hoe sluit je 2 schermen aan op je laptop? Lees verder..

 • Hoe beveilig je een USB-stick met een wachtwoord?    

  Hoe beveilig je een USB-stick met een wachtwoord?    

  Het gebruik van zo’n extern opslagmedium heeft enkele nadelen. Zo’n kleine USB stick kan makkelijk gestolen worden of zoek raken. Toch kan je voorkomen dat er zonder jouw toestemming iemand … Hoe beveilig je een USB-stick met een wachtwoord?     Lees verder..

 • Wat moet je doen als je laptop heet wordt?

  Wat moet je doen als je laptop heet wordt?

  Een laptop kan soms erg snel warm worden. Meestal maakt je laptop dan meer lawaai, omdat er meer lucht uit de laptop komt via het koelsysteem. Dit kan soms erg … Wat moet je doen als je laptop heet wordt? Lees verder..

 • Heeft mijn laptop bluetooth?

  Heeft mijn laptop bluetooth?

  Bluetooth op je laptop maakt het mogelijk om met veel verschillende apparaten te verbinden. Toch kan bluetooth ingewikkeld zijn door verwarrende instructies. Laptops en telefoons hebben allemaal verschillende bluetooth instellingen. … Heeft mijn laptop bluetooth? Lees verder..

 • Hoe verbind je een laptop met je mobiele hotspot?

  Hoe verbind je een laptop met je mobiele hotspot?

  Het verbinden van je laptop met een mobiele hotspot kan op meerdere manieren. Zo kan je je laptop met een mobiele hotspot verbinden via wifi, Bluetooth en USB. Een laptop … Hoe verbind je een laptop met je mobiele hotspot? Lees verder..

 • Hoe zet je Word op een Chromebook?

  Hoe zet je Word op een Chromebook?

  Heb je een nieuwe Chromebook en wil je hier Word op zetten? Hoewel het vanzelfsprekend klinkt dat je Word eenvoudig op een laptop of pc kunt zetten, is dit voor … Hoe zet je Word op een Chromebook? Lees verder..

 • Hoe sluit je een laptop aan op je TV?

  Hoe sluit je een laptop aan op je TV?

  Je hebt de programma’s en films die je wil kijken enkel op je laptop staan. Wat nu? Wist je dat het mogelijk is om de laptop met jouw TV te … Hoe sluit je een laptop aan op je TV? Lees verder..

 • Laptop geeft een zwart scherm? – Zo los je het op!    

  Laptop geeft een zwart scherm? – Zo los je het op!    

  Een zwart scherm na het opstarten van je laptop is slecht nieuws. Leer hoe je de oorzaak vindt en hoe je dit oplost in Windows 10 en Windows 11. Stapsgewijs … Laptop geeft een zwart scherm? – Zo los je het op!     Lees verder..

 • Hoe laad je een laptop op?

  Hoe laad je een laptop op?

  Een normale pc blijft op één plek staan en is constant verbonden met een stroomnetwerk. Een laptop heeft een ingebouwde batterij waardoor deze zonder stroomkabel kan werken. Handig, maar deze … Hoe laad je een laptop op? Lees verder..

 • Hoe sluit je een toetsenbord aan?         

  Hoe sluit je een toetsenbord aan?         

  Een toetsenbord sluit je draadloos of via een usb kabel aan. Vooral met draadloze keyboards kan het lastig zijn om een toetsenbord correct aan te sluiten. Elk toetsenbord werkt weer … Hoe sluit je een toetsenbord aan?          Lees verder..

 • Muis is niet zichtbaar? – Muis werkt niet meer

  Muis is niet zichtbaar? – Muis werkt niet meer

  Het komt regelmatig voor dat de cursor op het beeldscherm plotseling is verdwenen. Om dit probleem op te lossen zijn er een hele hoop mogelijkheden. Uiteraard kun je dit probleem … Muis is niet zichtbaar? – Muis werkt niet meer Lees verder..

 • Hoe verbind je 2 computers met elkaar?

  Hoe verbind je 2 computers met elkaar?

  Door 2 computers met elkaar te verbinden is het mogelijk om gegevens tussen 2 computers over te dragen. Het verbinden kan op veel verschillende manieren. Afhankelijk van jouw situatie kies … Hoe verbind je 2 computers met elkaar? Lees verder..

Scroll naar boven