Harman Kardon werkt niet

Harman Kardon werkt niet? – 8 Oplossingen

Problemen met speakers komen regelmatig voor. Harman Kardon staat bekend als merk dat high-end audioapparatuur verkoopt. Toch ontstaan ook in dit geval probleem, zoals een Harman Kardon die geen geluid heeft of niet aangaat. In dit artikel lees je wat je moet doen als je Harman Kardon speaker niet werkt.

In het kort:

 1. Controleer of je Harman Kardon stroom heeft.
 2. Controleer de verbindingen van de luidsprekerkabels.
 3. Controleer de afstandsbediening.
 4. Harman Karbon is verbonden met een ander apparaat.
 5. Vermijd interferentie van andere apparaten in de buurt
 6. Gebruik een compatibel apparaat.
 7. Reset je Harman Kardon.
 8. Laat je speaker repareren.

Controleer de stroom

Eerst bespreek ik de meest eenvoudige oplossingen. Mogelijk heb je deze al geprobeerd, maar het is belangrijk om hiermee te beginnen. Zonder stroom kan je Harman Kardon speaker of soundbar natuurlijk niet werken. Controleer daarom eerst de voedingskabel op beschadigingen of vuil. Sluit deze eventueel opnieuw aan.

Het kan overigens ook liggen aan het stopcontact zelf. Sluit het apparaat aan op een ander stopcontact om te kijken of die hierop wel werkt. Gebruik je een stekkerdoos, probeer dan de voedingskabel rechtstreeks aan te sluiten op het stopcontact.

Controleer de verbindingen

Naast de voedingskabel zijn de overige kabels natuurlijk ook belangrijk. Controleer deze kabels en sluit ze eventueel opnieuw aan. Mogelijk moet je de luidsprekerskabels vervangen of ze nog steviger aansluiten op de juiste invoerpoorten. Mocht je de luidsprekerskabels door elkaar hebben gehaald, dan is het mogelijk dat je de audio van het linker kanaal uit het rechterkanaal hoort.

Let ook op apparaten die zijn aangesloten op je Harman Kardon. Ook zij kunnen roet in het eten gooien. Zorg er dus ook voor dat deze audiokabels goed zijn aangesloten. Ontkoppel zo nodig deze externe apparatuur om erachter te komen of dit het probleem veroorzaakt.

Controleer de afstandsbediening

Sommige Harman Kardon apparaten hebben een afstandsbediening. Als deze niet werkt kan het lijken alsof je Harman Kardon zelf niet goed functioneert. Controleer daarom, indien je een afstandsbediening gebruikt, of de batterijen nog werken. Vervang de batterijen als ze leeg zijn en probeer het opnieuw. Controleer verder of je het juiste apparaat hebt geselecteerd zodra er verschillende apparaten geconfigureerd zijn.

Tot slot kan je via de afstandsbediening controleren of het geluid niet per ongeluk gedempt is of heel laag staat. Dit is een veelvoorkomende oorzaak bij een Harman Kardon die geen geluid heeft. 

Harman Karbon is verbonden met een ander apparaat

Dit probleem kan alleen ontstaan als er meer dan één bluetooth speaker in de buurt is. Het kan namelijk voorkomen dat je Harman Karbon is verbonden met een andere luidspreker. Controleer daarom of de naam van de bluetooth-apparaten overeenkomt met de luidspreker waarnaar je luistert.

Om het probleem op te lossen schakel je alle luidsprekers in de buurt uit. Zet je Harman Kardon speaker opnieuw in de koppelingsmodus en maak opnieuw verbinding met je telefoon of tablet.

Harman Karbon is verbonden met een ander apparaat

Vermijd interferentie

Over andere speakers gesproken, andere apparaten en signalen in de buurt kunnen leiden tot verbindingsproblemen en geluidsproblemen. Plaats het apparaat uit de buurt van computers, speakers of andere elektrische apparaten zodra je geluid zoemt, ruist of kraakt. Teveel signaalinterferentie kan leiden tot verbindingsproblemen en geluidsproblemen. Je kan dit vrij eenvoudig controleren door andere apparaten in de nabijheid tijdelijk uit te schakelen.

Naast signaalinterferentie is het belangrijk dat het apparaat wat je probeert te verbinden met je Harman Kardon zich bevindt binnen het bluetooth-bereik. Mocht dit niet het geval zijn, houd je telefoon of tablet dan dichterbij de speaker. Tot slot moet je rekening houden met fysieke obstakels die het draadloze signaal kunnen verstoren. Denk aan een metaal oppervlak tussen je speaker en het apparaat waarmee je verbinding wil maken.

Gebruik een compatibel apparaat

Niet alle apparaten kunnen verbinding maken met je Harman Kardon product. Sommige bluetooth-speakers zijn namelijk niet compatibel met je computer of telefoon. In dit geval lijkt het alsof je speaker werkt en is verbonden, maar hij speelt geen muziek af. Gebruik in dit geval een ander apparaat en verbind het met je Harman Karbon.

Reset je Harman Kardon

De meest effectieve oplossing is om je Harman Kardon te resetten. Of je nu problemen hebt met een Harman Kardon speaker of soundbar. Er zijn verschillende manieren waarop je je Harman Kardon kan resetten. De eerste manier is door je apparaat een soft reset te geven. De tweede manier is door je Harman Kardon een hard reset te geven. Beide manieren bespreek ik hieronder:

Soft reset je Harman Kardon:

 1. Een soft reset is niet meer dan je Harman Kardon ontkoppelen van het stroom. Zet allereerst je Harman Kardon apparaat uit. Hiermee forceer je een herstart.
 2. Haal de voedingskabel uit het apparaat.
 3. Wacht voor ongeveer 1 minuut.
 4. Sluit je voedingskabel weer aan.
 5. Schakel je Harman Kardon weer in.

Hard reset je Harman Kardon:

Je kan je Harman Kardon ook een hard reset geven. Hoe je dit exact doet verschilt per model. Bij vrijwel alle modellen komt het erop neer dat je een bepaalde knop voor een x-aantal seconden ingedrukt moet houden. Als je precies wil weten hoe je jouw Harman Kardon reset kan je het beste de handleiding raadplegen.

 1. Zorg dat je Harman Kardon aanstaat of is aangesloten op het stroom.
 2. De meeste Harman Kardon speakers hebben aan de achterkant een speciale reset knop zitten. Het is een kleine knop met een label ‘Reset’. Bij de Harman Kardon Citation 200 houd je de Voice Assistant en de volume omlaag knop ingedrukt.
 3. Houd de knop(pen) voor ongeveer 10 tot 15 seconden ingedrukt.

Reset je bluetoothinstellingen

Naast het apparaat zelf kan je ook de bluetoothinstellingen resetten. Dit is een optie voor als je verbindingsproblemen hebt met je Harman Kardon. Het resetten van je bluetoothinstellingen doe je als volgt:

 1. Schakel bluetooth op je telefoon of tablet uit voor minstens 10 seconden.
 2. Heb je eerder verbinding gemaakt met je Harman Kardon, vergeet dit bluetooth apparaat dan. Je kunt dit doen in de bluetoothinstellingen van je telefoon.
 3. Start je telefoon of tablet opnieuw op en maak opnieuw verbinding met de bluetooth van je Harman Kardon.  
 4. Heeft dit niet gewerkt, start je Harman Kardon dan opnieuw op.

Laat je speaker repareren

De bovenstaande oplossingen zijn vrij eenvoudig en kan vrijwel iedereen volgen. Mochten ze allemaal niet hebben gewerkt, dan ben je mogelijk verder van huis. De kans is dan groot dat je het probleem zelf niet kunt oplossen. Je zult de speaker waarschijnlijk uit elkaar moeten halen en daar is enige kennis voor nodig. Ook moet je erop letten dat je garantie vervalt zodra je zelf begint te sleutelen en de speaker los schroeft.

Gebruik je garantie indien mogelijk of neem contact op met Harman Kardon zelf. Zij kunnen je vast en zeker verder helpen. Je kan ook besluiten om zelf te sleutelen aan de speaker. Houd er dan rekening mee dat Harman Kardon je mogelijk niet verder kan helpen en je garantie vervalt.

Scroll naar boven