Hoe installeer je een app op je LG TV

Hoe installeer je een app op je LG TV?

Het installeren van een app gaat op iedere tv weer net wat anders. Dit komt omdat elke tv weer een ander besturingssysteem gebruikt. WebOS is het besturingssysteem van LG tv’s en maakt de moderne LG tv’s smart. Met behulp van een wifi verbinding en slimme ingebouwde functies wordt er meer entertainment aangeboden dan ooit tevoren.

In het kort:

 1. Open het menu van je LG tv.
 2. Ga naar de LG Content Store aan de rechterkant.
 3. Zoek een app of selecteer één van de aanbevolen apps.
 4. Selecteer ‘Instelleren’ zodra je een app hebt gekozen.

In dit artikel meer over het installeren van apps op een LG tv en wat je verder met de apps kan doen. Lees eventueel meer over hoe je apps kunt installeren op je smart tv.

Hoe installeer je een app op je LG TV?

Het installeren van een app op je LG tv is vrij eenvoudig. Volg de onderstaande stappen hieronder:

 1. Om een app te installeren op een LG tv navigeer je eerst naar het menu. Dit kan via een knop op je afstandsbediening. Je herkent de knop aan het icoontje in de vorm van een huisje.
 2. Je hebt nu het menu van je LG tv geopend met aan de linkerkant de LG Content store. Hier kan je apps vinden om te installeren.
 3. Navigeer via de pijlknoppen op je tv naar de populaire apps en zoek daar een app. Als je een specifieke app zoekt kan je rechtsboven op het vergrootglas klikken en een app zoeken.
 4. Als je de app eenmaal hebt gevonden hoef je alleen nog maar te klikken op de app deze te installeren.

Zijn de stappen hierboven niet duidelijk genoeg? Bekijk dan de video hieronder waarin duidelijk wordt gedemonstreerd hoe je een app op je LG tv installeert:

Nadat je een app hebt geïnstalleerd kan je deze terugvinden op het home scherm van je LG tv. Vanuit hier kan je de app selecteren die je wil openen. Let wel op dat sommige apps een account / betaalde subscriptie vereisen. Verder kan je in de Content store bij ‘Tv series en films’ een film kopen of huren die je direct kan kijken op je LG tv. Handig als je een film wil kijken die niet op Netflix of een andere streamingdienst staat. 

Welke apps kun je downloaden op je LG TV?

Het aanbod in apps is bij alle smart tv’s tegenwoordig erg groot. Zo heb je voor elk probleem/behoefte wel een app die je kan installeren op je smart tv. Sommige apps zijn niet zo heel erg nuttig, terwijl ander onmisbaar zijn voor de beste kijkervaring. De populairste soort apps voor je LG smart tv zijn:

 1. De populairste apps voor LG smart tv’s zijn entertainment apps, zoals YouTube, Netflix en Disney+.
 2. Verder zijn er ook nog veel muziek apps, zoals Spotify en Calm Radio die veel worden gebruikt.
 3. Tot slot kan je ook apps gebruiken om tv te kijken. Denk hierbij aan Plex of NLZIET, waardoor je geen tv abonnement meer nodig hebt.

Hieronder een lijst met 10 nuttige apps en waarom ze mogelijk interessant zijn voor jou. Veel apps ben je waarschijnlijk al bekend mee. Je gebruikt ze immers ook vaak op je telefoon.

YouTube: YouTube is een enorm videoplatform van Google waar oneindig veel video’s op staan. Het voordeel van YouTube is dat je zowel entertainment als informatie kunt vinden. De app is ook nog eens gratis wat een hoop scheelt vergeleken met andere betaalde streaming apps. Absoluut één van de beste apps voor je LG smart tv, die overigens vaak al geïnstalleerd is op je tv.

Netflix: als je toch liever zoekt naar tv series en films, dan is Netflix een ideale optie. Je hebt de keuze uit verschillende abonnementen waar je maandelijks voor betaalt. Voor dit bedrag heb je keuze uit ontzettend veel films en series. Het aanbod verandert continu doordat er telkens weer nieuwe films en series worden toegevoegd.

Disney+: ook het streaming platform Disney+ is een goede optie. Disney+ is een serieuze concurrent van Netflix en probeert het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Niet alleen de Disney klassiekers vind je op het platform, maar ook nieuwe films en series van grote studio’s (zoals Marvel) zijn beschikbaar. Voor maandelijks bedrag heb je toegang tot honderden films en series van Disney en bedrijven die onder Disney vallen.

NLZIET: als je klaar bent met je tv provider en alle apparaten die je nodig hebt voor het ontvangen signaal, dan is NLZIET een interessante optie. NLZIET maakt het mogelijk om live tv te kijken en kan je ook gebruiken om programma’s terug te kijken. Voor een vergelijkbaar bedrag als Netflix en Disney+ heb je een groot aanbod aan nationale en regionale zenders.

Spotify: wil je muziek afspelen via je tv of boxen die aan je LG tv zijn verbonden, dan is Spotify ideaal. Zelf begon ik aan een gratis versie enkele jaren geleden en sinds ik overschakelde naar een betaalde versie ben ik nooit meer teruggegaan. Voor alle apparaten is dit een fijne app en ook op je LG tv onmisbaar.

ViaPlay: ViaPlay is een online streaming service voor het kijken van live sporten, ViaPlays Originals, Hollywood films en series en kinderprogramma’s. De streaming service concurreert hiermee tegen partijen als Ziggo, Netflix en Disney+.

Videoland: Videoland is een Nederlands streamingplatform met meer dan 2000 films en series. Veel bekende series zoals The Office zijn te zien op dit platform, maar ook films als Fight Club.

NPO start: voor het kijken van de publieke omroep moet je de NPO Start app instelleren. Deze app omvat NPO1, NPO 2 en NPO 3 die je geheel gratis kan terugkijken. Verder is er ook een NPO Start plus abonnement. Hier betaal je een maandelijks bedrag voor, maar dat is niet erg veel. Je krijgt dan toegang tot een groter aanbod van entertainment.

Pathé thuis: als je een nieuwe film wil zien die nog niet is verschenen op Netflix of Disney+, dan is Pathé Thuis een goede optie. Op Pathé Thuis vind je de nieuwste films van dit moment, wat uiteraard duurder is dan Disney+ of Netflix. Je betaalt per film of je besluit om een film te huren. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van de populariteit en de publicatiedatum.

Twitch: als je naast je live tv programma’s meer live content wil zien is Twitch ideaal. Dit streaming platform biedt de mogelijkheid om live content te kijken, zoals games, informatieve kanalen en vele andere categorieën. Je kunt de app geheel gratis gebruiken, maar je krijgt wel af en toe reclames. Je kunt het platform vergelijken met YouTube, maar dan volledig gericht op live content.

Welke apps kun je niet downloaden op je LG TV?

Ziggo GO: sommige apps zijn niet beschikbaar op het WebOS besturingssysteem van LG tv’s. Dit zijn apps zoals Ziggo GO en Steam Link. Ziggo GO is het streaming platform van de tv provider Ziggo en biedt een groot assortiment aan content.

Steam Link: Steam Link is bedoelt voor mensen die games spelen op hun pc via Steam. Steam is een gameplatform waar je spellen kunt kopen voor je pc. Via Steam Link kan je je tv gebruiken als een monitor en de games vanaf je pc op je tv spelen.

De vraag is echter: hoe kan je apps op je LG tv spelen die niet worden ondersteund? Een mogelijke oplossing hiervoor is een mediabox. Via een Google Chromecast of Apple tv kan je de app streamen naar je tv.

Hoe verwijder je een app van je LG TV?

Het verwijderen van een app op je LG tv gaat als volgt:

 1. Om een app van je LG tv te verwijderen ga je eerst naar het home menu via de Home knop op je afstandsbediening.
 2. Ga vervolgens opzoek naar het potlood teken (helemaal rechts in het menu). Nadat je deze optie hebt geselecteerd is het mogelijk om de lijst van apps aan te passen.
 3. Ga opzoek naar de app die je wil deinstalleren.
 4. Klik op de app en ga met het pijltje op je afstandsbediening naar boven.
 5. Bevestig dat je de app wil verwijderen en klik op ‘Klaar’.

De app is nu verwijderd en je bent uit de bewerkmodus. Bekijk de video hieronder die de stappen nog eens duidelijk demonstreren:

Hoe update je een app van je LG TV?

Voordat je een app update is het verstandig om te checken of je LG tv zelf de nieuwste versie van WebOS gebruikt. Als er updates klaarstaan kan je die het beste eerst installeren.

 1. Navigeer eerst naar de instellingen rechtsboven in het home menu.
 2. Kies daar ‘Alle instellingen’.
 3. Ga naar de algemene instellingen en kies daar ‘Over deze tv’.
 4. Zorg dat ‘Automatische Updates’ aanstaat en zoek naar updates. Je LG tv zal nu zoeken naar eventuele updates en de nieuwste versie installeren.

Ga hierna terug naar het home menu om de app op je LG tv te updaten. Volg de onderstaande stappen om een app op je LG tv te updaten:

 1. Eenmaal in het home menu ga je naar de LG Content store aan de rechterkant.
 2. Scrol naar ‘Apps’.
 3. Selecteer vervolgens de app die je wil updaten.
 4. Om de app bij te werken selecteer je de optie ‘Updaten’.

Hoe je een app update op je LG tv kan je in de video hieronder zien:

Een makkelijkere manier om je apps te updaten is door te klikken op ‘Alles updaten’. Als je bij je algemene instellingen ‘Automatische Updates’ aan hebt staan zal de tv zelf updates doorvoeren wanneer dat nodig is.

Wat moet je doen als je LG app niet werkt?

Als een app niet werkt kan dit liggen aan de app of aan je tv zelf. Om erachter te komen waar het probleem ligt moet je eerst een aantal simpele oplossingen proberen.

 1. Probeer eerst de app of de tv te updaten indien dat mogelijk is. In het kopje hierboven staat meer over hoe je een LG tv en de apps op een LG tv kan updaten.
 2. Een andere mogelijke oplossing is een soft reset van je LG tv. Hiermee schakel je de stroomtoevoer van je tv tijdelijk uit zodat de tv kan herstarten. Haal alle kabels uit je LG tv en wacht enkele minuten. Steek nu alle kabels weer aan op de LG tv en zet de tv aan. Check of het probleem nog steeds aanhoudt.
 3. Een laatste oplossing is een hard reset. Met een hard reset kan je een tv volledig terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Het nadeel hiervan is dat al je persoonlijke instellingen en apps worden verwijderd. Het voordeel is dat een hard reset onderliggende problemen met apps vaak oplost. Ga naar de Algemene instellingen > Resetten naar fabrieksinstellingen.

Scroll naar boven