Hoe kijk je Disney Plus op je TV

Hoe kijk je Disney Plus op je TV?

De relatief nieuwe streamingdienst Disney Plus beschikt over een groot aanbod films, series en uiteraard echte Disney klassiekers. Maar hoe zorg je er nou voor dat je al het moois wat Disney Plus te bieden heeft op je TV kan zien? In dit artikel leg ik je uit hoe!

In het kort:

 1. Zet je TV aan.
 2. Open het menu van je TV en ga naar de app winkel.
 3. Gebruik de zoekfunctie en typ in ‘Disney Plus’.
 4. Druk op de knop ‘Installeren’ en open de app na de installatie.
 5. Log in met je Disney Plus inloggegevens.

Installeer de Disney Plus app op je smart TV

Heb je thuis een smart TV? Top! Het is namelijk heel eenvoudig om apps, waaronder Disney Plus, op je TV te zetten. Op deze manier heb je direct toegang tot Disney Plus vanaf je smart TV, en dat zonder tussenkomst van een ander apparaat. In het onderstaande overzicht leg ik je uit hoe je de Disney Plus app op je smart TV installeert:

 1. Doe je TV aan.
 2. Ga naar de app winkel van je TV en gebruik de zoekfunctie om de Disney Plus app te vinden. Hoe de app winkel heet hangt af van het TV merk. Bij Android TV’s heet het bijvoorbeeld de Google Play Store en bij LG de LG content store.
 3. Klik op installeren en wacht totdat de Disney Plus app geïnstalleerd is op je smart TV.
 4. De Disney Plus app zou nu in het overzicht met al je andere apps moeten staan.
 5. Open de app en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 6. Je bent nu klaar om Disney Plus op je smart TV te kijken!

Heb je nog geen abonnement bij Disney Plus? Klik dan hier om je te registeren. De kosten van een abonnement op Disney Plus betaal je per jaar of per maand. Bij de meeste streamingdiensten, net zoals bij Disney Plus, ben je goedkoper uit zodra je een jaarlijks abonnement afsluit.

Stream de Disney Plus app naar je TV

Het is ook mogelijk om het aanbod van Disney Plus vanaf een ander apparaat naar je TV te streamen. Handig voor als je geen apps op je TV kunt installeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Gebruik een Google Chromecast

Ben je niet in het bezit van een smart TV? Dan is de Google Chromecast een ideale oplossing om Disney Plus vanaf andere apparaten naar jouw TV te casten. De Google Chromecast zorgt er namelijk voor dat jouw gewone TV een smart TV wordt. Dit is hoe je het doet:

 1. Sluit de Google Chromecast aan op je TV middels HDMI.
 2. Zet je TV op het desbetreffende HDMI-kanaal. De interface van de Google Chromecast zou nu zichtbaar moeten zijn.
 3. Volg de instructies op het scherm en stel de Google Chromecast in.
 4. Wanneer de Google Chromecast volledig is ingesteld, open je de Disney Plus app op je telefoon of tablet.
 5. Kies de film of serie die je wilt kijken en speel deze af op je telefoon of tablet.
 6. Wanneer deze begint af te spelen, verschijnt er rechtsboven een icoontje. Klik op dit icoontje om vervolgens de Google Chromecast te selecteren als afspeeloptie.
 7. De door jou uitgekozen film of serie speelt zich nu af op je TV.
Google Chromecast 3

Google Chromecast 3

Gebruik een Google Chromecast zodat je Disney Plus vanaf je telefoon/tablet naar je TV kunt streamen.

Gebruik een Apple TV

Een andere manier om het aanbod van Disney Plus op het grote scherm te zien is met gebruik van een Apple TV. De Apple TV is, net zoals de Google Chromecast, een apparaat dat je kan aansluiten op jouw TV. Het wordt hierbij mogelijk om Disney Plus vanaf je mobiele apparaat naar je TV te streamen. Dit doe je op deze manier:

 1. Sluit de Apple TV aan op je TV middels HDMI.
 2. Zet je TV op het desbetreffende HDMI-kanaal. De interface van de Apple TV zou nu zichtbaar moeten zijn.
 3. Volg de instructies op het scherm en stel de Apple TV in.
 4. Wanneer de Apple TV volledig is ingesteld, open je de Disney Plus app op je telefoon of tablet.
 5. Kies de film of serie die je wilt kijken en speel deze af op je telefoon of tablet.
 6. Wanneer deze begint af te spelen verschijnt rechtsboven het AirPlay-icoontje. Klik op dit icoontje om vervolgens de Apple TV te selecteren als afspeeloptie.
 7. De door jou uitgekozen film of serie speelt zich nu af op je TV.
Apple TV 4K

Apple TV 4K

Gebruik een Apple TV zodat je Disney Plus vanaf je telefoon/tablet naar je TV kunt streamen.

In tegenstelling tot de Google Chromecast is het bij de Apple TV ook mogelijk om zonder tussenkomst van een mobiel apparaat Disney Plus op de TV te kijken. Middels de meegeleverde Apple Remote (afstandsbediening) kan je de Disney Plus app downloaden vanuit de App Store, waarna je vervolgens toegang hebt tot Disney Plus, maar dan op je TV. Dit maakt het uitzoeken van een leuke film of serie met z’n allen toch net wat gemakkelijker op het grote scherm!

Sommige televisies, waaronder modellen van LG, Samsung, Sony en Panasonic, hebben de Apple TV app al ingebouwd. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om Disney Plus vanaf je mobiele apparaat naar je TV te casten. Het complete overzicht van televisies die Apple TV ondersteunen kan je hier vinden. Heeft jouw TV de beschikking tot Apple TV? Dan kan je op deze manier Disney Plus naar je TV streamen:

 1. Open de Disney Plus app op je telefoon of tablet.
 2. Kies de film of serie die je wilt kijken en speel deze af op je telefoon of tablet.
 3. Wanneer deze begint af te spelen verschijnt rechtsboven het AirPlay-icoontje. Klik op dit icoontje om vervolgens de Apple TV te selecteren als afspeeloptie.
 4. De door jou uitgekozen film of serie speelt zich nu af op je TV.

Gebruik een PlayStation of Xbox

Het is ook mogelijk om de Disney Plus app op je PlayStation of Xbox te installeren. Ga naar de PlayStation Store of Microsoft Store en download de Disney Plus app. Wanneer deze geïnstalleerd is, open je de app om vervolgens in te loggen. Nu heb je toegang tot het volledige aanbod van Disney Plus, maar dan op je TV middels je PlayStation of Xbox!

Laptop aansluiten op je TV

Technisch gezien is dit niet streamen, maar ik wilde deze mogelijkheid toch graag even met je delen. Je kan je laptop namelijk ook aansluiten op je TV middels een HDMI-kabel. Dit geeft je de mogelijkheid om het scherm van je laptop op je TV te projecteren, wat er dus voor zorgt dat je beeld een stuk groter wordt. Zorg ervoor dat de TV op het desbetreffende HDMI-kanaal staat. Ga vervolgens naar Disney Plus op je laptop via je internetbrowser en speel de film of serie die je wilt zien af. Het scherm van je laptop zou nu zichtbaar moeten zijn op je TV.

Waarom werkt Disney Plus niet op TV?

Het kan zo zijn dat Disney Plus niet werkt op je TV. Dit is uiteraard erg vervelend, maar er zijn enkele veelvoorkomende problemen waarvan ik de oplossing graag met je deel.

Geen internetverbinding

Om Disney Plus op je TV te kunnen bekijken is het hebben van een internetverbinding noodzakelijk. Het is namelijk niet mogelijk om Disney Plus vanaf je mobiele apparaat naar de TV te streamen wanneer deze niet met het internet is verbonden. Ga naar de internet-instellingen op je TV om te kijken of deze verbonden is met je lokale wifi-netwerk. Probeer de verbinding te herstellen door bijvoorbeeld uit- en in te loggen. Dit kan vaak helpen. Ook het uit- en aanzetten van je wifi-router kan ervoor zorgen dat de verbinding weer in stand kan worden gebracht.

Storing

Het kan wel eens zo zijn dat Disney Plus last heeft van een storing. Dit is vervelend, maar vaak wordt dit snel opgelost. Er zit niks anders op dan te wachten totdat de storing is verholpen.

Problemen met je mobiele apparaat

Het is natuurlijk ook mogelijk dat er een probleem is met je mobiele apparaat, waardoor Disney Plus niet op de TV werkt. Controleer ook hier of je telefoon of tablet is verbonden met het internet. Heb je dit gecheckt en speelt Disney Plus nog steeds niet af op je TV? Het kan helpen om je mobiele apparaat te herstarten en het opnieuw te proberen. Nog steeds geen succes? Verwijder de Disney Plus app van je telefoon of tablet om deze vervolgens weer te installeren. Ook dit kan een manier zijn om het probleem te verhelpen.

Disney Plus helpcentrum

Zijn de problemen nog steeds niet opgelost? Neem dan eens een kijkje bij het helpcentrum van Disney Plus. Hier heb je de mogelijkheid om in contact te komen met de klantenservice van Disney Plus, waarna jullie samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Scroll naar boven