Hoe koppel je een Bose SoundTouch speaker aan je TV

Hoe koppel je een Bose SoundTouch speaker aan je TV?

Ben je in het bezit van een Bose SoundTouch speaker en wil je deze koppelen aan je TV? Dan leg ik je graag uit hoe je dit doet.

In het kort:

 1. Druk op de Bluetooth-knop van je Bose SoundTouch speaker.
 2. Open de bluetooth instellingen op je tv.
 3. Ga naar de lijst van bluetooth apparaten en selecteer je speaker.
 4. Download de Bose app en voeg een nieuwe speaker toe. Volg de stappen in de app voor de installatie.

Het koppelen van je Bose SoundTouch speaker aan je TV

Wanneer je TV kijkt wil je natuurlijk genieten van het best mogelijke geluid tijdens je film of voetbalwedstrijd. Niet zo’n gek idee ook om een Bose SoundTouch speaker op je televisie aan te sluiten. In dit artikel gaan we uit van het gebruik van wifi-speakers voor thuis en niet van zogeheten soundbars die specifiek bedoeld zijn om de geluidservaring tijdens het televisie kijken te verbeteren. Het koppelen van je Bose SoundTouch speaker aan je TV doe je zo:

 1. Ga naar de Bluetooth-instellingen van je televisie.
 2. Druk op de Bluetooth-knop van je Bose SoundTouch speaker.
 3. Wacht totdat de naam van je Bose SoundTouch speaker op het scherm van je televisie verschijnt om deze vervolgens met elkaar te verbinden.
 4. Je televisie is nu verbonden met je Bose SoundTouch speaker die dient als nieuwe audiobron.

Het kan zo zijn dat de audio niet synchroon loopt met het beeld op je TV. In de SoundTouch app heb je de mogelijkheid om videosynchronisatie in te schakelen. Dit doe je als volgt:

 1. Open de SoundTouch app op je mobiele apparaat en ga naar ‘Menu’ – ‘Settings’ – ‘Speaker Settings’ en klik op de naam van jouw Bose SoundTouch speaker. Heb je de SoundTouch app nog niet geïnstalleerd? Download deze dan in de App Store of Google Play Store en volg de instructies op het scherm.
 2. Ga naar ‘Details spreker’ en klik hierna op ‘Groepsinstellingen’.
 3. Gebruik de schakelaar om de optie ‘Video Sync’ in te schakelen.
 4. Het beeld van je televisie en het geluid van je Bose SoundTouch speaker zou nu synchroon moeten lopen.

Hoe stel je een Bose SoundTouch speaker in?

Wanneer je jouw Bose SoundTouch speaker aan je TV hebt weten te koppelen, is het natuurlijk zaak om deze in te stellen op de manier die jij wilt. Het is namelijk mogelijk om verschillende instellingen te personaliseren. Denk hierbij aan de naam van je speaker, de bass-instellingen en de klok. Dit doe je als volgt:

 1. Download de Bose SoundTouch app in de App Store of Google Play Store op je mobiele apparaat.
 2. Volg de instructies op het scherm en koppel je Bose SoundTouch speaker met het wifi-netwerk.
 3. Selecteer jouw speaker om vervolgens naar de instellingen te gaan.
 4. Hier staat een overzicht van alle instellingen die je kunt personaliseren. Pas deze naar eigen wensen aan en verlaat het scherm.
 5. Je Bose SoundTouch speaker is nu ingesteld.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over de Bose SoundTouch app:

Het is ook mogelijk om bepaalde instellingen aan te passen middels het gebruik van de knoppen op de Bose SoundTouch speaker en de meegeleverde afstandsbediening. Je kunt namelijk zogeheten presets instellen in de Bose SoundTouch app. Maximaal 6 van deze presets kunnen opgeslagen worden om snelle toegang te krijgen tot bepaalde diensten of zenders die jij veelvuldig gebruikt.

Wanneer je deze in de app hebt ingesteld, klik je simpelweg op één van de getallen op je Bose SoundTouch speaker of afstandsbediening die correspondeert met de door jouw ingestelde dienst of zender. De getallen 1 tot en met 6 zijn zowel op de speaker als de afstandsbediening te vinden.

Bose SoundTouch kan geen verbinding maken

Er zijn verschillende redenen waarom de Bose SoundTouch app geen verbinding kan maken met de speaker. Gelukkig is dit in veel gevallen te verhelpen. Ik neem de opties graag met je door.

Problemen met de wifi

Het is mogelijk dat problemen met de wifi ervoor zorgen dat er geen verbinding kan worden gemaakt. Probeer allereerst wifi in- en uit te schakelen in de speaker instellingen op de Bose SoundTouch app.

Heeft dit geen effect? Controleer dan of het wifi-lampje op je Bose SoundTouch speaker brandt. De speaker is niet met de wifi verbonden wanneer het lampje is uitgeschakeld. In dit geval is de kans aanwezig dat er iets met je router aan de hand is. Herstart je router door de stekker uit het stopcontact te steken. Sluit de stekker na ongeveer een minuut weer aan op het stopcontact. Je router is nu opnieuw opgestart. Hopelijk heeft één van deze opties ervoor gezorgd dat de wifi op je Bose SoundTouch speaker weer is hersteld.

Problemen met Bluetooth

Ook fouten in de Bluetooth-instellingen kunnen een reden zijn waarom de verbinding niet tot stand kan worden gebracht. Voor iOS-gebruikers (iPhone of iPad) is het zo dat je een Bluetooth-machtiging dient af te geven voor het gebruik van Bluetooth-apparaten. Dit doe je op de volgende manier:

 1. Ga op je iPhone of iPad naar ‘Instellingen’.
 2. Scroll naar beneden totdat je bij je lijst met apps bent aangekomen. Selecteer vervolgens ‘SoundTouch’.
 3. Schakel Bluetooth in onder ‘BOSE-MUZIEK TOEGANG geven’.

Je Bluetooth-machtigingen zijn nu ingeschakeld en zorgen er hopelijk voor dat Bose SoundTouch weer verbinding kan maken.

Overige oplossingen

Er zijn nog wat andere oplossingen die je zou kunnen toepassen om de verbinding te herstellen:

 • Sluit de Bose SoundTouch app op je mobiele apparaat en open deze hierna opnieuw.
 • Verwijder je speaker in de Bose SoundTouch app en voeg deze vervolgens weer toe.
 • Verwijder de Bose SoundTouch app en installeer deze opnieuw.
 • Schakel je Bose SoundTouch speaker uit en aan.
 • Reset je Bose SoundTouch speaker door de stekker uit het stopcontact te halen. Doe de stekker na 30 seconden weer in het stopcontact.

Wanneer je iets kijkt op de televisie wil je natuurlijk genieten van de geluidskwaliteit van je Bose SoundTouch speaker. Problemen met het installeren hiervan zijn uiteraard erg vervelend. Ik hoop dan ook dat dit artikel je heeft geholpen om je Bose SoundTouch speaker te koppelen aan je TV.

Scroll naar boven