hoe-laat-je-een-jbl-speaker

Hoe kun je je JBL opladen? – Hoelang duurt het?

Ook al gaan JBL apparaten ontzettend lang mee, je zult ze een keer moeten opladen. Het oplaadproces kan per model verschillen, maar is niet erg moeilijk. Verder ga ik in op hoelang het opladen duurt, wat de batterijduur is en hoe je een batterij vervangt.

In het kort:

 1. Gebruik de originele meegeleverde poer adapter.
 2. Aan de achterkant van je JBL apparaat vind je alle aansluitingspoorten.
 3. Ga opzoek naar de USB-C aansluiting en sluit hier de USB kabel op aan.
 4. Vaak kan je aan de hand van de lampjes zien hoever je speaker is opgeladen.

Opzoek naar een JBL speaker met een goede batterijduur?

Hoe laad je je JBL op?

Het opladen van je JBL product is vrij eenvoudig. Per model bespreek ik welke stappen je moet volgen om je JBL op te laden. Over het algemeen sluit je alle JBL producten op dezelfde manier aan, maar er kunnen wat kleine verschillen zijn.

JBL Charge opladen

 1. Voor het beste resultaat raad ik je aan om de originele, meegeleverde power adapter te gebruiken.
 2. Net zoals bij de andere JBL apparaten vind je aan de achterkant de oplaadpoort. Open het klepje en je ziet een USB-A en USB-C poort. De USB-C poort wordt gebruikt om de JBL Charge op te laden.
 3. Je meegeleverde oplaadkabel heeft een USB-C aansluiting aan het einde. Sluit deze aan op de poort. In de USB-A poort past hij niet, aangezien het uiteinde van de kabel hiervoor te klein is.
 4. Nu je 1 kant hebt aangesloten, is het tijd om het andere deel aan te sluiten. Sluit dit uiteinde aan op een werkend stopcontact.

Net zoals bij veel andere JBL apparaten gaan de lampjes (die aangeven hoe ver hij is opgeladen) uit zodra je JBL Charge is opgeladen.

jbl charge opladen

JBL Xtreme opladen

 1. Voor het beste resultaat raad ik je aan om de originele, meegeleverde power adapter te gebruiken.
 2. Open het klepje/de rits aan de achterkant van de JBL Xtreme. Hier zie je de aansluitingen die nodig zijn om je JBL op te laden.
 3. Sluit het stroomsnoer aan op de Xtreme. Stop het uiteinde van de kabel in de DC-ingang van je speaker.
 4. Sluit vervolgens de andere kant (de AC power adapter) aan op een werkend stopcontact. Zodra hij begint met opladen zie je ten minste 1 lichtje. Hoe verder hij is opgeladen, hoe meer lichtjes je ziet. Dit zijn er maximaal 5.

Na het volgen van deze stappen laadt je je JBL speaker op de juiste manier op. Nadat alle 5 de lichtjes uit zijn is de speaker helemaal opgeladen.

Na het opladen haal je de oplaadkabel uit je JBL speaker en doe je de rits / het klepje weer dicht. Het is belangrijk dat je deze dicht doet, zodat je speaker waterbestendig blijft.

jbl xtreme opladen

JBL Flip opladen

 1. Kies een adapter met de juiste grootte. Bij de JBL flip krijg je er helaas geen adapter bij geleverd. Deze zal je apart moeten bestellen. Voor de JBL Flip 5 zijn de volgende adapters bijvoorbeeld geschikt.
 2. Zoek naar de USB oplaadpoort van de JBL speaker. In tegenstelling tot andere JBL apparaten zit de oplaadpoort bij de Flip modellen niet altijd achter een klepje of een rits.
 3. Stop het kleine uiteinde van de USB kabel in de JBL speaker.
 4. Stop het andere uiteinde van de USB kabel in de USB power adapter (de je er los bij hebt gekocht).
 5. Stop de USB power adapter in het stopcontact.

Nadat je hem hebt aangesloten brandt er net zoals bij de andere JBL speakers 1 lampje. Hoe verder hij is opgeladen, hoe meer lichtjes erbij komen. Zodra alle lampjes uit zijn is de speaker volledig opgeladen.

jbl flip opladen

JBL Go opladen

 1. Ook bij de JBL Go wordt niet standaard een adapter meegeleverd. Kijk hier voor geschikte adapters.
 2. Open het klepje aan de rechterkant van de speaker. Hier zie je een USB poort zitten.
 3. Zet de speaker uit. Het kan zijn dat je speaker sneller oplaadt zodra je hem uitschakelt tijdens het laadproces.
 4. Stop het kleine uiteinde van de USB kabel in de JBL speaker.
 5. Stop het andere uiteinde van de USB kabel in de oplaadadapter (die je er los bij hebt gekocht).
 6. Stop de adapter in een werkend stopcontact.

Zodra het rode lampje van de speaker uitgaat is hij helemaal opgeladen.

jbl go opladen

JBL Tune opladen

Wanneer je JBL oordopjes bijna leeg zijn, krijg je hiervan een melding. Ook aan de LED-indicatoren kun je zien dat hij bijna leeg is.

 1. Zorg er allereerst voor dat je de oortjes terug in de houder stopt.
 2. Als de houder leeg is, dan is het tijd om deze op te laden. Verbind deze met de micro USB kabel.
 3. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de USB kabel aan op een USB oplader of poort.

Om je oordopjes op te laden zal je dus eerst de bijbehorende houder moeten opladen. Dit kan je doen met of zonder dat de oortjes erin zitten.

jbl tune opladen

Hoelang duurt het voordat je een JBL hebt opgeladen?

Het duurt gemiddeld tussen de 2.5 tot 4.5 uur voordat een JBL speaker volledig is opgeladen.

Hoelang het opladen van je JBL speaker duurt is afhankelijk van het JBL model dat je gebruikt. Hieronder zie je de meest populaire JBL producten met de daarbij behorende oplaadtijd:

 • JBL Charge 5 oplaadtijd: 4 uur
 • JBL Charge 4 oplaadtijd: 5.5 uur
 • JBL Charge 3 oplaadtijd: 4.5 uur
 • JBL Xtreme 3 oplaadtijd: 2.5 uur
 • JBL Flip 4 oplaadtijd: 3.5 uur
 • JBL Flip 5 oplaadtijd: 2.5 uur
 • JBL Go 2 oplaadtijd: 2.5 uur
 • JBL Go 3 oplaadtijd: 2.5 uur
 • JBL Tune 220TWS oplaadtijd: 2 uur

Raadpleeg eventueel de gebruikers handleiding om erachter te komen hoelang het duurt voordat je JBL speaker volledig is opgeladen.

Hoelang gaat een JBL mee?

Een JBL speaker gaat gemiddeld 15 tot 20 uur mee.

Hoelang je JBL mee gaat hangt natuurlijk af van de batterijduur. Wat je batterijduur verschilt per model. Hieronder zet ik de batterijduur van de meest voorkomende JBL producten voor je op een rijtje:

 • JBL Charge 5 batterijduur: 20 uur
 • JBL Charge 4 batterijduur: 20 uur
 • JBL Charge 3 batterijduur: 20 uur
 • JBL Xtreme 3 batterijduur: 15 uur
 • JBL Flip 4 batterijduur: 12 uur
 • JBL Flip 5 batterijduur: 12 uur
 • JBL Go 2 batterijduur: 5 uur
 • JBL Go 3 batterijduur: 5 uur
 • JBL Tune 220TWS batterijduur: 16 uur

Raadpleeg eventueel de gebruikers handleiding om erachter te komen hoelang het duurt voordat je batterij op is.  

Hoe vervang je een JBL batterij?

Net hebben we kunnen zien dat een JBL batterij aardig lang mee gaat. JBL speakers, net zoals veel andere elektronische apparaten, maken echter gebruik van lipo-accu’s. Lipo batterijen zijn oplaadbaar en daarom erg vaak te gebruiken. Op den duur zullen ze minder goed presteren, omdat ze minder vermogen kunnen vasthouden. Dit zorgt ervoor dat je JBL speaker minder lang mee gaat en je hem steeds vaker moet opladen. hetzelfde is het geval bij mobiele telefoons.

Om dit probleem op te lossen heb je de mogelijkheid om de batterij van je JBL speaker te vervangen. Uiteraard hangt het van het model af hoe je deze precies vervangt. Mocht je niet thuis zijn in deze wereld en je niet veel met elektronica rommelt, overweeg dan om een reparatiebedrijf in te schakelen. Zij kunnen de batterij eenvoudig voor je vervangen zodat je speaker weer zo goed als nieuw is.

Wil je het toch zelf doen, dan is het kijken van een video je beste optie. In video’s wordt vrij nauwkeurig laten zien hoe je zo’n batterij vervangt. Door in het Engels op te zoeken heb je de meeste kans dat je een video tegenkomt die de batterij van jouw specifieke JBL vervangt.

Naast video’s zijn er nog een aantal websites die je per model stap voor stap alle stappen laten zien. Kijk bijvoorbeeld naar dit stappenplan voor de JBL Xtreme.

Om je batterij te vervangen heb je natuurlijk ook een nieuwe batterij nodig. De bijbehorende batterijen kun je gewoon vinden op Google. Zorg wel dat je de batterij koopt die daadwerkelijk is bedoeld voor de JBL speaker die je gebruikt.

Scroll naar boven