Hoe luister je Spotify op je TV

Hoe luister je Spotify op je TV?

Met behulp van wifi en een besturingssysteem kan je gebruik maken van apps en andere slimme functies. Eén van die functies is luisteren naar muziek op je tv. Dit kan gemakkelijk via een muziekapp zoals Spotify. Hiermee breng je sfeer in je kamer en kan je meer halen uit de speakers rondom je tv.

In het kort:

 1. Open het menu van je tv met de home knop va. je afstandsbediening.
 2. Open het menu ‘Apps’. Hoe de appwinkel heet verschilt per tv merk.
 3. Gebruik de zoekbalk en typ ‘Spotify’ in.
 4. Selecteer de app en installeer deze.

Met Spotify op je tv hoef je niet de hele dag rond te lopen met oortjes of een koptelefoon om muziek te luisteren. In dit artikel vertel ik je hoe je Spotify kan installeren en gebruiken op je tv.

Hoe installeer je Spotify op je TV?

Het installeren van Spotify op je tv gaat als volgt:

 1. Je kan de Spotify app op je smart tv installeren door eerst naar het homemenu van je smart tv te gaan. Ga opzoek naar een knop met een huisicoontje of een knop die ‘menu’ aangeeft. Het menu van je smart tv geeft alle standaardapps en andere functies weer en heeft een aparte winkel voor apps, zoals de Google Playstore of Appstore.
 2. Klik op de Appstore (of een ander appwinkel) en je ziet een lijst van aanbevolen apps. Zie je de Spotify app daar niet tussen staan, dan kan je navigeren naar de zoekbalk. Typ in de zoekbalk ‘Spotify’.  
 3. Als je de Spotify app hebt gevonden kan je erop klikken en deze installeren. De app wordt nu geïnstalleerd en wordt weergegeven in het menu van je tv.
 4. Vervolgens kan je de Spotify app openen in het menu en hoef je alleen nog in te loggen of je te registreren.

Let erop dat de gratis versie van Spotify veel reclames heeft. Voor een maandelijks bedrag kan je deze reclames weghalen en kan je gebruik maken van alle functies die Spotify aanbiedt. In de video hieronder wordt nog eens duidelijk gedemonstreerd hoe je Spotify op je tv installeert. Als voorbeeld wordt een LG tv gebruikt, maar de stappen komen overeen met die van andere tv’s.

Welke TV ondersteunt Spotify?

De meeste besturingssystemen van smart tv’s ondersteunen de tv app versie van Spotify. Enkele besturingssystemen die worden ondersteund zijn:

 1. Google
 2. Roku
 3. Tizen
 4. Sonos
 5. Android

Via het menu van je smart tv kan je bij appwinkels zoals Apps, Google Playstore of Appstore zoeken naar de Spotify app. Heb je geen smart tv en kan je geen apps downloaden op je tv, dan kan je de Spotify app niet downloaden. In dit geval heb je de mogelijkheid om het te streamen naar je tv.

Onder het kopje ‘Kan je Spotify streamen naar je TV?’ wordt er meer verteld over deze optie. Mocht je problemen ervaren met de Spotify app, verwijder de app dan en installeer hem opnieuw. Dit kan veel problemen met je Spotify app oplossen. Ook kan het helpen om de app of je besturingssysteem te updaten naar de nieuwste versie, indien deze beschikbaar is.

Kan je Spotify streamen naar je TV?

Ja, naast de app heb je ook de mogelijkheid om Spotify te streamen naar je tv. Dit is erg handig voor als je tv de Spotify app niet kan installeren of als je liever je telefoon gebruikt. Het komt vaak voor dat je Spotify open hebt staan op meerdere apparaten. Hierdoor is het niet mogelijk om Spotify te gebruiken op een ander apparaat. Vandaar dat het streamen van Spotify naar je tv zeker een optie zou kunnen zijn.

Hoe stream je Spotify naar je TV?

Het streamen van Spotify naar je tv gaat als volgt:

 1. Je kan Spotify streamen naar je tv door allereerst de app te openen op een ander apparaat. Denk aan een telefoon, tablet of pc.
 2. Speel vervolgens de playlist of het nummer af dat je wil streamen.
 3. Linksonder staat een symbool waarmee je kan zoeken naar andere apparaten. Klik erop en je krijgt te zien welke apparaten op je netwerk beschikbaar zijn.
 4. Kies vervolgens je tv op speakers en je hoort het geluid vanaf het gekozen apparaat.
scherm delen spotify app
Spotify op telefoon streamen naar tv

Kan je niet kan verbinden met je tv, dan heb je de mogelijkheid om een mediaspeler te gebruiken. Zo kan de Google Chromecast hierbij goed van pas komen. Deze handige mediaspeler kan gebruikt worden als een verbinder met de tv. Wil je Apple apparaten verbinden met je tv, gebruik dan een Apple tv.

Een Chromecast werkt echter prima voor het streamen naar je tv en is ook een stuk goedkoper. Hieronder lees je hoe je deze gebruikt om Spotify te streamen:

 1. Sluit je Chromecast allereerst aan op je tv met behulp van een hdmi kabel.
 2. Nadat je tv is verbonden kan je de tv en de Google Chromecast aanzetten. Stel je Chromecast in en hij is klaar voor gebruik.
 3. Download daarna de Google Home app op het apparaat waarmee je wil verbinden, zodat je beeld en geluid naar je tv kan streamen.
 4. Open Spotify, speel een nummer of Playlist af en kies ‘Apparaten beschikbaar’ linksonder in het scherm.
 5. In plaats van een tv of speaker selecteer je de Google Chromecast. Spotify wordt nu gestreamd naar je tv met behulp van de Chromecast.

In dit video hieronder zie je hoe je een de app kan streamen via Spotify Connect. Ook kan je zien hoe je Spotify streamt naar andere apparaten met behulp van een Google Chromecast.

Scroll naar boven