Hoe reset je een Philips TV

Hoe reset je een Philips TV?     

Als je problemen hebt met je Philips tv is het resetten een eenvoudige oplossing die je zelf kan uitvoeren. Er zijn verschillenden manieren van resetten, zoals een hard reset of soft reset. In dit artikel wordt uitgelegd waarom je een Philips tv reset en op welke manieren dat kan.

In het kort:

 1. Open het home menu van je tv door de home knop op je afstandsbediening in te drukken.
 2. Open de instellingen.
 3. Open de algemene instellingen.
 4. Selecteer de optie ‘TV opnieuw installeren’. Wacht even tot je tv is teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Lees hoe je een Samsung tv kunt resetten.

Hoe reset je een Philips TV?     

Je hebt twee verschillende soorten resetten. Je kan een tv soft resetten of hard resetten afhankelijk van het probleem dat je tv ondervindt. Meestal voer je eerst een soft reset uit voordat je een hard reset uitvoert, omdat een hard reset lastiger is en grotere gevolgen heeft. Bij een hard reset raak je namelijk al je persoonlijke instellingen kwijt. Er zit dus een verschil tussen een soft reset en een hard reset.

Een soft reset is een reset waarbij je de stroomkabel ontkoppelt zodat de tv van stand-by gaat. Een tv staat namelijk altijd op stand-by als er een stroomtoevoer is en de tv niet is ingeschakeld. Zolang een tv in de stand-by modus staat kunnen problemen minder makkelijk worden opgelost. Een mogelijke oplossing hiervoor is dus een korte stroomstop zodat de tv helemaal opnieuw opstart.

Methode 1: hoe soft reset je een Philips TV?

Een soft reset kan je uitvoeren door je tv uit te zetten en alle kabels te ontkoppelen. Als je kabels zijn ontkoppeld houd je de powerknop op je Philips remote ingedrukt. In plaats daarvan kan je ook de powerknop aan de zijkant of achterkant van de Philips tv gebruiken. Houd deze knop vervolgens voor ongeveer 30 seconden ingedrukt. Koppel na enkele minuten alle kabels weer aan op je tv en schakel de tv in. De tv heeft nu een soft reset ondergaan.

Methode 2: hoe hard reset je een Philips TV?

Een hard reset is gecompliceerder om uit te voeren, omdat je de tv volledig terugzet naar de fabrieksinstellingen. Dit kan helpen bij problemen met het systeem of problemen met bepaalde apps die verkeerd gedownload zijn. Ook fysieke problemen met de tv kunnen opgelost worden, zoals problemen met het scherm.  

Het grote nadeel is dus dat je al je persoonlijke instellingen en apps opnieuw moet aanpassen en installeren. Het is daarom erg handig om een kopie van je instellingen te maken of het ergens op een blaadje te schrijven.

Volg de onderstaande stappen om je Philips tv een hard reset te geven:

 1. Ga via de homeknop op je afstandsbediening naar het menu.
 2. Eenmaal in het menu open je de instellingen van je tv.
 3. Ga naar Algemene instellingen.
 4. Vanuit daar kan je de optie ‘TV opnieuw installeren’ selecteren. Je tv is nu succesvol gereset naar de fabrieksinstellingen.

Bekijk de video hieronder waarin de stappen nog eens duidelijk worden geemonstreerd:

Hoe reset je een Philips TV zonder beeld?

Bij beeldproblemen met je Philips tv raad ik je aan om eerst een soft reset te proberen. Dit kan eenvoudig door alle kabels te ontkoppelen en de powerknop op je afstandsbediening ingedrukt te houden. Doe dit voor ongeveer 30 seconden. Vervolgens kan je na enkele minuten alle kabels weer aansluiten op de tv.

Heeft een soft reset niets opgeleverd, probeer dan een hard reset. Dit is een optie voor als je beeldproblemen ervaart (zoals een wegvallend beeld). Onthoud dat dit alleen mogelijk is als je het beeld kan zien en je de instellingen kan openen. Als dit zo is, volg dan de stappen onder het kopje ‘Hoe reset je een Philips TV?’.

Als je nog steeds een zwart scherm te zien krijgt na een soft reset is het belangrijk om te kijken naar het lampje van de tv. Zo kan een knipperend lampje betekenen dat er signaalproblemen zijn. Brandt er helemaal geen lampje, dan wordt er helemaal geen signaal ontvangen. Controleer in dit geval de kabels en de aansluitingen grondig.

Als je tv een groen lampje heeft kan het probleem worden veroorzaakt door een verkeerde source, zoals HDMI 2 in de plaats van je tv kanalen. Voor meer informatie en oplossingen wat betreft beeldproblemen kan je het artikel over algemene tv problemen lezen.  

Hoe reset je een Philips TV zonder afstandsbediening?

Je kan een Philips tv resetten zonder afstandsbedieningen door de knoppen aan de zijkant van je Philips tv te gebruiken. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Druk eerst de powerknop in aan de zijkant of achterkant van de tv.
 2. Druk vervolgens beide volumeknoppen tegelijk in. Het menu is nu geopend en de volumeknoppen kun je gebruiken als navigatie.
 3. Navigeer nu naar Instellingen > Algemene instellingen en kies ‘TV opnieuw installeren’.
 4. Bevestig dat je de tv wil resetten en de tv zal resetten naar de fabrieksinstellingen.

Als je problemen hebt met je afstandsbediening zal je de batterijen moeten controleren. Vervang de batterijen en check of de batterijen op de juiste manier in de Philips afstandsbediening zitten. Controleer vervolgens of er geen vuil aan het uiteinde van de afstandsbediening zit. Dit kan namelijk het signaal verstoren.

Als de Philips afstandsbediening nog steeds niet werkt kan je eventueel een nieuwe afstandsbediening bestellen of de Philips TV Remote gebruiken. De Philips TV Remote is een app waarmee je een telefoon of tablet kan gebruiken als afstandsbediening voor je Philips smart tv.

Hoe start je een Philips TV opnieuw op?

Je start een Philips tv opnieuw op door een soft reset. Zolang een Philips tv is gekoppeld aan stroom zit de tv op de stand-by mode. Dit is erg handig omdat je met je afstandsbediening gemakkelijk je tv activeert. Het nadeel hiervan is dat het systeem en de apps niet opnieuw worden geladen, waardoor problemen kunnen aanhouden.

Een soft reset is erg eenvoudig uit te voeren door de kabels los te koppelen. Houd vervolgens de powerknop op je afstandsbediening ingedrukt. Je kan eventueel ook de knop gebruiken aan de achterkant of zijkant van de Philips tv. Houd de knop ingedrukt voor ongeveer 15 seconden nadat je de kabels hebt losgekoppeld en de tv is uitgeschakeld. Daarna is de tv opnieuw opgestart en klaar voor gebruik.

Scroll naar boven