Hoe sluit je Bose aan op je TV

Hoe sluit je Bose aan op je TV?

Wanneer je TV kijkt, wil je natuurlijk de best mogelijke geluidservaring hebben. Een soundbar, speaker, of subwoofer van Bose zorgt ervoor dat je met nog meer plezier naar jouw favoriete serie of sportwedstrijd kunt kijken. Ben je benieuwd hoe je Bose aansluit op je TV? Je leest het in dit artikel!

In het kort:

 1. Download de Bose app.
 2. Sluit je Bose apparaat aan op het stroom met de meegeleverde voedingskabel.
 3. Sluit een HDMI kabel of optische kabel aan om de Bose aan te sluiten op je tv.
 4. Selecteer je Bose apparaat in de app en volg de stappen in de app.

Bose soundbar aansluiten 

Er zijn verschillende manieren om de verbinding tussen de Bose soundbar en je televisie tot stand te brengen. In dit onderdeel leg ik je uit hoe dit werkt.

Bose soundbar aansluiten met HDMI

De eerste optie om je Bose soundbar met je televisie te verbinden, is middels het gebruik van een HDMI-kabel. Om dit voor elkaar te krijgen dien je de volgende stappen uit te voeren:

 1. Download de Bose Music-app uit de App Store of Google Play Store op je mobiele apparaat.
 2. Schakel Bluetooth in op je mobiele apparaat.
 3. Sluit je Bose soundbar aan op het stopcontact middels het meegeleverde netsnoer.
 4. Open de Bose Music-app en klik op ‘luidsprekers & Soundbars’. Heb je nog geen account bij Bose Music? Registreer je dan via de app en volg de instructies op het scherm.
 5. Selecteer jouw soundbar en klik vervolgens op ‘Product toevoegen’.
 6. Kies jouw wifi-netwerk en voer het wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘verbinden’.
 7. Geef je soundbar een naam of kies uit een van de weergegeven opties.
 8. Sluit een HDMI-kabel aan op je TV en verbind deze met de soundbar. De HDMI-poort bevindt zich aan de achterkant van de Bose soundbar.
 9. Ga naar het ADAPTiQ-scherm in de Bose Music-app en volg de instructies om de geluidskwaliteit te optimaliseren.
 10. Je Bose soundbar is nu aangesloten op je TV middels het gebruik van een HDMI-kabel.

Bose soundbar aansluiten met een optische kabel

Het is ook mogelijk om de Bose soundbar middels een optische kabel aan te sluiten als jouw televisie niet over een HDMI-poort beschikt. Hiervoor dien je de bovenstaande stappen te volgen. Alleen stap 8 is anders, aangezien er hier geen verbinding middels HDMI wordt gemaakt, maar met een optische kabel.

Stap 8 voor wanneer je jouw Bose soundbar op je TV wilt aansluiten middels een optische kabel:

 • Sluit een kant van de optische kabel aan op je televisie door deze in de ‘Audio OUT Optical-poort’ te doen. De andere kant van de kabel sluit je aan op de Bose soundbar. Deze doe je in de ‘Optical IN-poort’.

Je televisie is nu verbonden met de Bose soundbar middels een optische kabel. Bekijk eventueel de video hieronder waarin de bovenstaande stappen nog eens worden gedemonstreerd:

Bose soundbar aansluiten met Bluetooth

De laatste mogelijkheid om je Bose soundbar aan te sluiten op de TV is door bluetooth te gebruiken. Deze methode raad ik je echter niet aan. In tegenstelling tot het gebruik van een HDMI-kabel en optische kabel is er bij deze methode geen kabel vereist. Dit klinkt uiteraard heel handig, maar omdat de verbinding draadloos tot stand wordt gebracht kan het zo zijn dat de geluidskwaliteit niet van hetzelfde niveau is als bij een bekabelde verbinding.

Deze optie werkt overigens alleen als jouw televisie van bluetooth is voorzien. Toch wil ik je dit niet onthouden, want wellicht werkt het voor jou wel naar behoren! Zo sluit je de Bose soundbar middels Bluetooth op je TV aan:

 1. Volg stap 1 t/m 7 uit het bovenstaande overzicht: ‘Bose soundbar aansluiten met HDMI’.
 2. Ga naar de Bluetooth-instellingen op je televisie.
 3. Houd de bluetooth-knop op je Bose soundbar ingedrukt en wacht totdat deze verschijnt in het menu op je TV.
 4. Selecteer de Bose soundbar op de TV en klik op ‘verbinden’.
 5. Ga naar het ADAPTiQ-scherm in de Bose Music-app en volg de instructies op het scherm om de geluidskwaliteit te optimaliseren.
 6. Je Bose soundbar is nu aangesloten op je TV middels het gebruik van bluetooth.

Bose SoundTouch speakers aansluiten

In dit onderdeel bespreek ik met je hoe je een Bose SoundTouch speaker kunt aansluiten op je televisie. In tegenstelling tot de bovenstaande soundbar is een Bose SoundTouch speaker niet specifiek gemaakt om verbonden te worden met de TV. Het is echter wel mogelijk en ik leg je graag uit hoe je dit doet. Het koppelen van je Bose SoundTouch speaker aan je TV doe je zo:

 1. Open de bluetooth-instellingen van je TV.
 2. Klik op de bluetooth-knop op je Bose SoundTouch speaker.
 3. Wacht totdat de naam van je Bose SoundTouch speaker op het scherm van je TV verschijnt. Klik vervolgens op ‘verbinden’.
 4. Je TV is nu verbonden met je Bose SoundTouch speaker.

Het kan voorkomen dat de audio niet gelijkloopt met het beeld op je TV. Dit is vervelend, maar er is een manier om dit te verhelpen. Er is namelijk een optie om videosynchronisatie in te schakelen in de SoundTouch-app:

 1. Open de SoundTouch app op je mobiele apparaat en ga naar ‘Menu’ > ‘Settings’ > ‘Speaker Settings’ en klik op de naam van jouw Bose SoundTouch speaker. Heb je de SoundTouch app nog niet geïnstalleerd? Download deze dan in de App Store of Google Play Store en volg de instructies op het scherm.
 2. Ga naar ‘Details spreker’ en klik vervolgens op ‘Groepsinstellingen’.
 3. Schakel de optie ‘Video Sync’ in.
 4. Het beeld van je televisie en het geluid van je Bose SoundTouch speaker zou nu synchroon moeten lopen.

Bekijk eventueel de video hieronder waarin het hele installatieproces van de Bose SoundTouch wordt gedemonstreerd:

Bose subwoofer aansluiten

Een subwoofer is ontworpen om lage tonen af te kunnen spelen. Denk hierbij vooral aan diepe bass-geluiden die je niet alleen goed kunt horen, maar door de trillingen ook voelbaar zijn. Bose heeft het bij zijn productcategorieën niet over subwoofers, maar over een zogeheten ‘Bass Module’. Deze werkt overigens alleen in combinatie met een Bose soundbar.

Voordat je de ‘Bass Module’ kunt aansluiten op je TV, dien je eerst de installatie van de Bose soundbar te hebben voltooid:

 1. Download de Bose Music-app uit de App Store of Google Play Store op je mobiele apparaat.
 2. Schakel bluetooth in op je mobiele apparaat.
 3. Sluit je Bose soundbar aan op het stopcontact middels het meegeleverde netsnoer.
 4. Open de Bose Music-app en klik op ‘luidsprekers & Soundbars’. Heb je nog geen account bij Bose Music? Registreer je dan via de app en volg de instructies op het scherm.
 5. Selecteer jouw soundbar en klik vervolgens op ‘Product toevoegen’.
 6. Kies jouw wifi-netwerk en voer het wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘verbinden’.
 7. Geef je soundbar een naam of kies uit een van de weergegeven opties.
 8. Sluit een HDMI-kabel aan op je TV en verbind deze met de soundbar. De HDMI-poort bevindt zich aan de achterkant van de Bose soundbar.
 9. Ga naar het ADAPTiQ-scherm in de Bose Music-app en volg de instructies op het scherm om de geluidskwaliteit te optimaliseren.

Heb je de bovenstaande stappen voltooid? Dan ben je nu klaar om de ‘Bass Module’ aan te sluiten. Dit kan op 2 manieren.

Het aansluiten van de ‘Bass Module’ middels een kabel:

 1. Sluit een 3.5 mm stereokabel aan op de Bose soundbar door deze in de ‘ACOUSTIMASS IN-poort’ te doen. Sluit de andere kant van de stereokabel aan op de ‘Bass Module’ en doe deze in de ‘ACOUSTIMASS-poort’.
 2. De ‘Bass Module’ is nu verbonden met de Bose soundbar.

Het aansluiten van de ‘Bass Module’ middels zonder kabel:

 1. Doe de stekker van de ‘Bass Module’ in het stopcontact.
 2. Druk op de SoundTouch-knop van de afstandsbediening.
 3. Houd de knop ‘7’ ingedrukt op de afstandsbediening en wacht net zo lang tot het lampje op de Bose soundbar wit knippert en er een toon te horen is.
 4. De ‘Bass Module’ is nu verbonden met de Bose soundbar.

Wanneer je iets kijkt op de televisie wil je natuurlijk genieten van de best mogelijke geluidskwaliteit. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen met het installeren van je Bose soundbar, SoundTouch speaker, of subwoofer op je televisie!

Scroll naar boven