Hoe stream je de Ziggo GO app naar je TV

Hoe stream je de Ziggo GO app naar je TV?

Heb jij de Ziggo GO app op je telefoon of tablet staan, maar wil je deze op het grote scherm te zien krijgen? Dan ben je hier aan het goede adres. Ik ga je vertellen op welke manieren je de Ziggo GO app naar je TV kunt streamen!

In het kort:

 1. Gebruik een Apple TV.
 2. Gebruik een Google Chromecast.
 3. Sluit een laptop aan op je tv met daarop de Ziggo GO app.
 4. Download de app rechtstreeks op je tv als je tv Android TV of Amazon Fire TV gebruikt als besturingssysteem.

Hoe stream je de Ziggo GO app naar je TV?

Er zijn verschillende manieren om apps naar je TV te streamen. In het onderstaande stukje leg ik je uit hoe je de Ziggo GO app naar je TV kunt casten.

Apple TV

Er zijn enkele TV modellen, waaronder LG, Samsung, Sony en Panasonic, die de Apple TV app al hebben ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat je de Ziggo GO app vanaf je iPhone of iPad kunt streamen naar je TV. Het volledige overzicht van televisies die Apple TV ondersteunen vind je op de website van Apple. Staat jouw TV in dit lijstje en ben je in het bezit van een Apple apparaat? Dan kan je op deze manier Ziggo GO naar je TV streamen:

 1. Open de Ziggo GO app op je iPhone of iPad.
 2. Kies het programma, wedstrijd, film, of datgene dat je wilt kijken en speel deze af op je iPhone of iPad.
 3. Wanneer deze begint af te spelen verschijnt rechtsboven het AirPlay-icoontje. Klik op dit icoontje om vervolgens de Apple TV te selecteren als afspeeloptie.
 4. Het door jou uitgekozen item speelt nu af op je TV.
Apple TV 4K

Apple TV 4K

Gebruik een Apple TV zodat je Disney Plus vanaf je telefoon/tablet naar je TV kunt streamen.

Google Chromecast

Ben je niet in het bezit van een smart TV? Dan is de Google Chromecast een ideale oplossing om Ziggo GO vanaf jouw mobiele apparaat naar de TV te streamen. De Google Chromecast is in feite een HDMI-dongle die je aansluit op je TV. Deze maakt het mogelijk om vanaf je mobiele apparaat naar je TV te streamen. Je TV wordt hierdoor dus een stuk ‘slimmer’. Het streamen vanaf je mobiele apparaat naar de Google Chromecast doe je zo:

 1. Sluit de Google Chromecast aan op je TV middels HDMI.
 2. Zet je TV op het desbetreffende HDMI-kanaal. Het scherm van de Google Chromecast zou nu in beeld moeten verschijnen.
 3. Volg de instructies op het scherm en stel de Google Chromecast in.
 4. Wanneer je alles hebt ingesteld, open je de Ziggo GO app op je telefoon of tablet.
 5. Kies hetgeen dat je wilt kijken en speel dit af op je telefoon of tablet.
 6. Wanneer het door jou gekozen item begint af te spelen, verschijnt er rechtsboven een icoontje waarmee je een afspeeloptie kunt selecteren. Kies vervolgens voor jouw Google Chromecast.
 7. Het door jou gekozen item speelt nu af op je TV.
Google Chromecast 3

Google Chromecast 3

Gebruik een Google Chromecast zodat je Disney Plus vanaf je telefoon/tablet naar je TV kunt streamen.

Het aansluiten van je laptop op je TV middels HDMI

Deze manier om Ziggo GO op je TV te krijgen is niet streamen, maar kan wel van toepassing zijn wanneer de hierboven genoemde oplossingen niet voor jou werken. Het is namelijk ook mogelijk om jouw laptop via een HDMI-kabel aan te sluiten op je TV. Op deze manier wordt jouw laptopscherm op het grote beeld gezet:

 1. Om ervoor te zorgen dat dit lukt dien je de HDMI-kabel aan te sluiten op je laptop en de TV.
 2. Selecteer vervolgens het desbetreffende HDMI-kanaal op je TV. Het scherm van je laptop zou nu zichtbaar moeten zijn op de TV.
 3. Ga via je browser naar Ziggo GO en log in.
 4. Selecteer jouw programma, wedstrijd, of TV-zender en geniet van hetgeen dat jij wilt kijken op het grote scherm!

Hoe krijg je de Ziggo GO app op je TV?

In plaats van de Ziggo GO app vanaf je mobiele apparaat naar je TV te streamen, is het ook mogelijk om deze rechtstreeks op je TV te installeren. Er zijn 3 platformen waarop je de Ziggo GO app kunt installeren:

Apple TV

Middels het gebruik van Apple TV wordt het voor jou mogelijk om het aanbod van Ziggo GO op je TV te krijgen. In tegenstelling tot de Google Chromecast heb je bij de Apple TV de mogelijkheid om apps rechtstreeks te installeren, zonder tussenkomst van een ander mobiel apparaat. De Ziggo GO app kan je op de volgende manier op je Apple TV downloaden:

 1. Doe je Apple TV aan middels de meegeleverde Apple Remote (afstandsbediening).
 2. Ga naar de App Store en zoek op ‘Ziggo GO TV’.
 3. Download de ‘Ziggo GO TV’ app.
 4. Open de ‘Ziggo GO TV’ app en log in.
 5. Wanneer je bent ingelogd heb je de beschikking over het gehele aanbod van Ziggo GO. De Ziggo GO app op je TV biedt hetzelfde aanbod als de app op je mobiele apparaat.

Android TV

Wanneer je in het bezit bent van een Android TV heb je de mogelijkheid om de Ziggo GO app op je TV te installeren. Dit doe je zo:

 1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening van je TV.
 2. Onder het kopje ‘Apps’ selecteer je de Google Play Store.
 3. Gebruik de zoekbalk om te zoeken op ‘Ziggo GO TV’.
 4. Download de ‘Ziggo GO TV’ app.
 5. Open de ‘Ziggo GO TV’ app en log in.
 6. Wanneer je bent ingelogd heb je de beschikking over het gehele aanbod van Ziggo GO. De Ziggo GO app op je TV biedt hetzelfde aanbod als de app op je mobiele apparaat.

Amazon Fire TV

Ook de Amazon Fire TV maakt het mogelijk om Ziggo GO direct op je TV te bekijken. Je downloadt de Ziggo GO app zo op je Amazon Fire TV:

 1. Zoek op ‘Ziggo GO TV’ op je Amazon Fire TV door gebruik te maken van het hoofdmenu. Je kunt dit ook doen door gebruik te maken van de spraakknop op de afstandsbediening. Op deze manier schakel je Alexa in.
 2. Selecteer de ‘Ziggo GO TV’ app en download deze.
 3. Open de ‘Ziggo GO TV’ app en log in.
 4. Wanneer je bent ingelogd heb je de beschikking over het gehele aanbod van Ziggo GO. De Ziggo GO app op je TV biedt hetzelfde aanbod als de app op je mobiele apparaat.

Streamen van de Ziggo GO app naar je TV lukt niet

Het is helaas mogelijk dat je problemen ervaart wanneer je de Ziggo GO app van je mobiele apparaat naar je TV wilt streamen. Er zijn veelvoorkomende problemen die ik graag met je bespreek:

Problemen met je mobiele apparaat

Het kan zijn dat er een probleem is met je mobiele apparaat, waardoor Ziggo GO niet op de TV werkt. Controleer allereerst of je mobiele apparaat met het internet verbonden is. Heb je dit gecontroleerd, maar wilt de Ziggo GO app alsnog niet streamen naar je TV? Probeer je mobiel of tablet eens opnieuw op te starten en stream de app dan nog een keer naar de TV. Een andere oplossing kan zijn om de Ziggo GO app te updaten. Nog steeds geen resultaat? Verwijder de Ziggo GO app dan van je mobiele apparaat en download deze opnieuw. Log in en doe nog een poging om de Ziggo GO app naar je TV te streamen.

Geen internetverbinding

Het hebben van een internetverbinding is noodzakelijk om Ziggo GO op je TV te kunnen krijgen. Controleer eerst of de internetverbinding van het apparaat dat je wilt gebruiken om de Ziggo GO app naar de TV te streamen werkt. Doe dit door bijvoorbeeld een webpagina te openen. Lukt dit? Dan is er in ieder geval geen probleem met de internetverbinding van je mobiele apparaat.

Het kan echter ook zo zijn dat je TV niet is verbonden met het internet. Controleer dit door naar de internet-instellingen op je TV te gaan. Probeer de internetverbinding te herstellen door jouw netwerk te ‘vergeten’ om vervolgens het wachtwoord opnieuw in te vullen. Nog steeds geen resultaat? Probeer dan eens je wifi-router uit- en aan te zetten. Hopelijk zorgt dit ervoor dat jouw TV weer met het internet wordt verbonden.

Storing

Het kan wel eens zo zijn dat Ziggo last heeft van een storing. Het is mogelijk dat deze storing ook effect heeft op Ziggo GO. Uiteraard is dit erg vervelend, maar er zit in dit geval niks anders op dan wachten tot de storing is verholpen. Meestal duurt dit niet zo lang. De actuele storingen van Ziggo kan je op deze pagina zien.

Ziggo GO helpcentrum

Het helpcentrum van Ziggo GO geeft meerdere oplossingen voor wanneer de Ziggo GO app niet werkt. Kom je er niet uit? Ga dan naar de Ziggo Community en probeer op die manier tot een oplossing te komen.

Er is natuurlijks niets leuker dan kijken naar jouw favoriete film of voetbalteam, al helemaal op het grote scherm met familie of vrienden. Ik hoop dan ook dat de bovenstaande tips en oplossingen jou hebben geholpen met het streamen van de Ziggo GO app naar je TV!

Scroll naar boven