Hoe stream je naar een LG TV

Hoe stream je naar een LG TV?

Vaak heb je bepaalde functies/apps op je telefoon of pc staan die ontbreken op je LG tv. Een voorbeeld hiervan is de Ziggo Go app. Deze app wordt door de meeste smart tv’s niet ondersteund. Ook op het besturingssysteem (WebOS) van LG smart tv’s is de app niet beschikbaar.

In dit geval is het ideaal om de app vanaf je telefoon of tablet te casten naar je tv. Verschillende manieren om te streamen naar je LG tv komen aan bod.

In het kort:

 1. Gebruik de ‘scherm delen’ functie op je Android telefoon.
 2. Gebruik een Chromecast of Apple TV.
 3. Sluit je telefoon aan op je tv met een hdmi kabel.
 4. Gebruik Airplay op je iOS telefoon.

Lees meer over hoe je streamt naar een Philips tv.

Hoe stream je naar een LG TV?

Er zijn verschillende manieren waarop je kan streamen naar je LG tv. Tegenwoordig beschikken veel mensen over smart tv’s die een hoop handige functies hebben. Dit geldt ook voor de smart tv’s van LG. Hierdoor is het mogelijk om via een app vanaf je telefoon naar je tv te streamen. Let echter wel op het verschil tussen Android en IOS telefoons. Aangezien LG telefoons gebruik maken van Android is het streamen via Android telefoons eenvoudiger.

Gebruik de functie ‘scherm delen’

Volg de onderstaande stappen om te streamen naar je tv met behulp van de ingebouwde ‘scherm delen’ functie. Volg alleen de stappen als je gebruik maakt van een Android telefoon.

 1. Zet je LG tv aan.
 2. Open vervolgens de instellingen op je Android telefoon.
 3. Ga opzoek naar de optie ‘Scherm delen’ en selecteer je LG tv. Hoe deze optie staat aangegeven verschilt per Android telefoon. Ook waar je deze optie kunt vinden is per model anders. Zoek eerst in de instellingen naar ‘Display’ of ‘Beeld’ en kijk of je daar een streaming optie kunt vinden.
 4. Je krijgt vervolgens de optie om het beeld te delen of te dupliceren.

Het beeld van je telefoon wordt nu gedeeld met de tv via wifi. Dit kan je ook doen met behulp van de LG Screen Share app die verkrijgbaar is in de Google Play Store en de Apple store. Zijn de stappen hierboven niet duidelijk genoeg? Bekijk dan de video hieronder waarin het duidelijk wordt gedemonstreerd:

Om het scherm van een IOS apparaat (zoals een iPhone of iPad) te delen gebruik je een andere methode. In dit geval gebruik je een Apple tv of een Chromecast, waarover je meer kan lezen onder het kopje ‘Streamen van iPhone naar LG TV’.

Lukt het streamen naar je tv niet? Lees dan wat je moet doen als het streamen naar je tv niet werkt.

Gebruik een Chromecast

Naast apps zijn er nog andere manieren om je scherm te casten naar je LG tv. Zo kan je met behulp van een mediaspeler je tv voorzien van een hoop smartfuncties. Een mediaspeler is een slim tv kastje die met behulp van wifi slimme functies kan aanbieden, zoals apps. Hiervoor heb je het volgende nodig:

 1. Een LG tv
 2. Een wificonnectie
 3. Een hdmi kabel

Na het installeren kan je vrijwel dezelfde functies gebruiken als een smart tv. 

De populairste mediaspeler is de Chromecast. Deze mediaspeler is redelijk geprijsd en biedt de mogelijkheid om beelden vanaf je telefoon te streamen naar je tv. Volg de onderstaande stappen om je Chromecast te gebruiken:

 1. Sluit allereerst je Chromecast aan op je LG TV met behulp van een hdmi kabel. Check vooraf of er een hdmi kabel wordt meegeleverd en of de kwaliteit hoog genoeg is. Je wil tenslotte geen videokwaliteit mislopen door een te oude hdmi kabel. Ook de lengte tussen de tv en de Chromecast moet je in de gaten houden.
 2. Sluit de Chromecast aan op het stopcontact.
 3. Nadat de Chromecast is geïnstalleerd kan je de bijbehorende app downloaden op je telefoon of tablet. Zoek naar de app ‘Google Home’ en download deze.
 4. Klik vervolgens op ‘Chromecast zoeken’ en selecteer je tv.
 5. Er verschijnt nu een code zowel op je tv als het apparaat waarop je de app hebt geïnstalleerd. Controleer of deze overeenkomen met elkaar.

Je kan nu de Chromecast gebruiken om beelden naar je LG tv te casten.

Google Chromecast 3

Google Chromecast 3

Gebruik een Google Chromecast om het beeld en geluid van je telefoon/tablet te streamen naar je LG tv.

Gebruik een Apple TV

Er bestaan genoeg alternatieven van de Chromecast, zoals de Apple tv. Deze bieden vrijwel dezelfde service en functies aan. Een mediaspeler is immers niet alleen een apparaatje waarmee je kunt streamen.

Het voordeel van een Apple tv is dat je erg makkelijk verbinding kan maken met IOS apparaten. Via Airplay op je IOS telefoon kan je rechtstreeks verbinding maken met je Apple tv. Bij een Chromecast daarentegen heb je een extra app nodig, namelijk Google Home. De Apple tv is een goed alternatief voor als je bereid bent om meer te spenderen.

Apple TV 4K

Apple TV 4K

Gebruik een Apple TV om het beeld en geluid van je telefoon naar je LG tv te streamen.

De nieuwste LG tv’s beschikken echter over smartfuncties en hebben een besturingssysteem die kan worden gebruikt zonder externe apparaten. Dit kan een reden zijn om geen gebruik te maken van een mediaspeler. Je hebt dus niet per se een mediaspeler nodig.

Toch kan het voorkomen dat sommige apps niet beschikbaar zijn op je tv. Kijk dus altijd goed van te voren of je wel echt een mediaspeler nodig hebt en waarvoor je deze wil gebruiken.

Gebruik een hdmi kabel

Een andere manier om beeld te streamen naar je tv is via een hdmi kabel. Zo kan je met behulp van een micro hdmi kabel je Android telefoon aansluiten op je LG tv. Je hebt een kabel nodig met aan de ene kant een micro hdmi en aan de andere kant een normale hdmi. Een bekabelde verbinding is niet ideaal, maar je kan het eventueel gebruiken als tijdelijk oplossing.

Ik zou zelf de Vues micro hdmi van 1.5 meter aanbevelen. Deze kabel is redelijk geprijsd en kan het HD signaal van een telefoon doorsturen naar de hdmi ontvanger van de LG tv. Let erop dat niet elke telefoon dit ondersteund.

Als dit niet wordt ondersteund heb je een adapter nodig die het micro hdmi-signaal omzet naar een hdmi-signaal. Ongeveer met dezelfde methode kan je een pc aansluiten op je LG tv. Hier ga ik later in dit artikel nog verder op in.

USB C naar HDMI Adapter

Esperanza Perslucht

Voor telefoons die USB-C ondersteunen

Micro USB naar HDMI

Micro USB naar HDMI 

Voor telefoons die micro USB ondersteunen. Let op welke telefoons worden ondersteund

Streamen van je iPhone naar je LG TV

Het streamen van een iPhone naar een LG tv is moeilijker dan met een Android telefoon. Telefoons met een Android tv werken beter met het besturingssysteem van LG tv’s. Toch kan je nog steeds vrij eenvoudig beeld delen vanaf een IOS apparaat.

Bij LG smart tv modellen vanaf 2018 met WebOS versie 4.0 kan je via Airplay 2 je iPhone of iPad beeld casten.

Heb je een ouder model of gebruik je liever een andere methode, dan is dat mogelijk. Een goede optie is het gebruik van een Google Chromecast. Via een Chromecast kan je het scherm van je iPhone of iPad eenvoudig delen. Het voordeel hiervan is dat de Chromecast vrij goedkoop is vergeleken met andere mediaspelers.

Gebruik een Chromecast

Volg de onderstaande stappen om je iPhone te streamen via een Chromecast:

 1. Zet de Chromecast neer en sluit deze aan op je tv met een hdmi kabel.
 2. Sluit de Chromecast aan op het stopcontact.
 3. Zet de tv en de Chromecast aan.
 4. Houd je iPhone bij de hand.
 5. Selecteer een serie of een video en ga opzoek naar de castknop. Op de afbeelding hieronder zie je hoe de castknop eruitziet. Je vindt deze knop onder andere bij YouTube video’s en bij Netflix.
 6. Kies vervolgens de Chromecast en check of de codes overeenkomen. Je Chromecast zal nu het beeld vertonen op je LG TV.
castknop youtube video naar lg tv
YouTube castknop
stream knop scherm delen netflix
Netflix castknop

Gebruik een Apple TV met Airplay

Een andere methode is om Airplay te gebruiken met behulp van een Apple tv. Airplay is het streamingssysteem van Apple. Hiermee kan je eenvoudig verbinding maken met een Apple tv en het signaal verzenden.

De stappen lijken erg veel op die van een Chromecast. Toch gaat het installeren van de Apple tv net iets anders, omdat de Apple tv een ander besturingssysteem heeft. Een iPhone streamen met een Apple tv gaat als volgt:

 1. Stel je Apple tv in.
 2. Zorg dat zowel de Apple tv te als de LG tv zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.
 3. Log in op je iPhone of iPad en swipe vanuit rechtsboven naar onderen. Selecteer vervolgens het Airplay icoontje.
 4. De telefoon zal nu opzoek gaan naar IOS apparaten in de buurt, oftewel naar je Apple tv. Zodra deze is gedetecteerd kan je verbinding maken en is streamen mogelijk.

Zijn de stappen hierboven niet duidelijk genoeg? Bekijk dan de video hieronder waarin stap voor stap wordt gedemonstreerd hoe je Airplay gebruikt:

Streamen van je PC naar je LG TV

Je kan een pc of laptop verbinden met een LG tv op 2 manieren:

 1. De eerste manier is via wifi.
 2. De tweede manier gaat via een hdmi kabel.

Elke methode heeft zo weer zijn voor- en nadelen. Uiteraard is een draadloze verbinding het fijnst, dus probeer die als eerst. Om een tv te verbinden met wifi heb je verder geen aparte kabels nodig.

Gebruik wifi

 1. Zorg dat je pc en LG tv zijn verbonden met hetzelfde netwerk.
 2. Druk op de homeknop van je LG tv remote.
 3. Je hebt nu het menu van je tv geopend waar je ‘Apparaat verbinden’ kunt selecteren.
 4. Klik op ‘PC’ en selecteer de optie ‘Beeld delen’. Kies indien mogelijk Miracast. Gebruikt je tv geen Miracast, dan kan je waarschijnlijk alleen via een hdmi kanaal casten.
 5. Kies vervolgens welke versie van Windows je pc gebruikt en ga naar het menu van je pc. Kies daar draadloze Display toevoegen en vul eventueel de code in die op je LG tv verschijnt. Je pc kan nu draadloos casten naar je LG tv.

De stappen hierboven zijn ietwat onduidelijk. Bekijk voor meer informatie en een duidelijke demonstratie de video hieronder:

Gebruik een hdmi kabel

Een andere vrij simpele manier is via een hdmi kabel. Steek de hdmi kabel in je LG tv en het andere eind in je pc. Zorg ervoor dat zowel de pc als de LG tv zijn ingeschakeld. Pak daarna je LG afstandsbediening en selecteer de juiste source. Deze knop vind je bovenaan je afstandsbediening en staat vaak aangegeven met het label ‘Source’ of ‘Input’.

Ga naar het juiste hdmi kanaal en je pc zal het scherm vertonen op de LG tv. Pas de instellingen van je pc aan als het geluid nog wordt afgespeeld op de pc.

source-knop-tv-afstandsbediening-hdmi-poort-selecteren

Scroll naar boven