Hoe stream je naar een Philips TV

Hoe stream je naar een Philips TV?

Door te streamen kan je het beeld vanaf je telefoon of pc op je tv weergeven. Ideaal als je een film of serie wil kijken, maar je geen gebruik kunt maken van de app op de tv. Om te streamen naar je Philips smart tv kan je kiezen uit 2 verschillende manieren.

In het kort:

 1. Download de ApowerMirror app op je tv en telefoon. Ga naar het menu van je Philips tv en ga opzoek naar de appwinkel. Zoek daar naar de ApowerMirror app en kies ‘Installeren’.
 2. Of gebruik een Apple TV of Chromecast.
 3. Of sluit je pc via een hdmi kabel aan op je tv.

Soms kan het voorkomen dat een app niet op je tv staat of dat je tv te oud is voor bepaalde apps. Een voorbeeld hiervan is de Ziggo Go app die door sommige tv merken niet ondersteund wordt. Dit betekent dat je hem niet kan downloaden in het app menu. In dit artikel worden er verschillende manieren behandeld waarmee je kunt streamen naar je tv. 

Lees meer over hoe je streamt naar een LG tv.

Hoe stream je naar een Philips TV?

Om te kunnen streamen naar je Philips tv heb je ten eerste een extern apparaat nodig. Dit kan een telefoon of tablet zijn die je probeert te verbinden met je Philips tv. Er zijn 2 manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Gebruik een streaming app op je tv
 2. Gebruik een mediaspeler zoals een Google Chromecast.

Wil je het beeld van je pc projecteren naar je tv, dan zijn er meer mogelijkheden. Zo kan je een pc op je tv aansluiten met behulp van een hdmi kabel.

Gebruik de ApowerMirror app

De eerst methode die ik behandel is met behulp van een app. Hiermee kan je vanaf een telefoon of tablet verbinden met de app op de tv. De app maakt het vervolgens mogelijk om het scherm te delen. Volg de onderstaande stappen om te streamen naar je tv met een app:

 1. Download eerst de ApowerMirror app op je telefoon of tablet vanuit de Playstore. Zorg dat je op hetzelfde wifi netwerk zit als je tv.
 2. Ga naar het menu van je Philips tv en ga opzoek naar de appwinkel.
 3. Zoek daar naar de ApowerMirror app en klik erop. Gebruik hiervoor eventueel de zoekfunctie.
 4. Kies ‘Installeren’ en de app wordt toegevoegd aan het menu van je tv.
 5. In het menu van je tv open je de app en verschijnt er een barcode.
 6. Ga nu naar je telefoon of tablet, open de ApowerMirror app en kies ‘verbinden’.
 7. Kies de Philips tv op je telefoon en je tv is verbonden met je telefoon.

Voor het streamen van Apple producen naar je Philips smart tv zijn er andere manieren. Lees daarvoor het kopje hieronder. Lukt het streamen naar je tv niet? Lees dan wat je moet doen als het streamen naar je tv niet werkt.

Gebruik een Chromecast

Een andere manier van verbinden is via een mediaspeler. De mediaspeler die ik nu behandel is de Google Chromecast. De Chromecast is een slimme mediaspeler waarmee je eenvoudig beeld en geluid kan delen vanaf een ander apparaat naar je tv. Het is één van de goedkoopste mediaspelers die beschikbaar zijn. Niet alleen worden ze gebruikt voor het casten, maar ook voor veel  verschillende smartfuncties.

Volg de onderstaande stappen om de Google Chromecast te gebruiken voor het streamen:

 1. Sluit de Chromecast allereerst aan op je Philips smart tv. Dit kan je doen met behulp van een hdmi kabel.
 2. Nadat je de Chromecast hebt geïnstalleerd zet je het apparaat aan en volg je het installatieproces. Tijdens dit installatieproces verbind je onder andere de Chromecast met wifi.
 3. Zodra je Chromecast is ingesteld en verbonden met je tv pak je je telefoon of tablet erbij.
 4. Het is nu tijd om je telefoon of tablet te verbinden met de Chromecast. Ga naar je telefoon of tablet en installeer daar de Google Home app. Via deze app kan je contact leggen met je Chromecast.
 5. Klik op het plusje en voeg je Chromecast apparaat toe.
 6. Vul de verificatiecodes in en verbind met je Chromecast via wifi.

Je Philips tv is nu verbonden met je telefoon of tablet via een Chromecast. Dit maakt het mogelijk om beeld vanaf je telefoon weer te geven op je tv.

Google Chromecast 3

Google Chromecast 3

Gebruik een Google Chromecast om het beeld en geluid van je telefoon/tablet te streamen naar je Philips tv.

Als je geen gebruik wil maken van een draadloze wifi connectie kan je ook een ethernetkabel gebruiken. Met behulp van een ethernetadapter kan je deze kabel aansluiten op je Chromecast en op een UTP contactdoos.

Streamen van je iPhone naar je Philips TV

Het streamen vanaf een iPhone of iPad naar je Philips tv kan op 2 verschillende manieren:

 1. Gebruik de ApowerMirror app die je kan downloaden op je iPhone of iPad.
 2. Maak gebruik van een mediaspeler, zoals een Chromecast of Apple tv.

Voor Apple producten kan je in plaats van een Google Chromecast beter kiezen voor een Apple tv. Deze mediaspeler is duurder dan de Google Chromecast, maar biedt hogere kwaliteit en betere functies. Vooral de combinatie van Apple producten maakt een Apple tv ideaal. De connectie tussen Apple producten loopt meestal vloeiend.  

Gebruik de ApowerMirror app

Als je geen gebruik wil maken van een mediaspeler kan je een app downloaden. Volg de onderstaande stappen om te streamen met behulp van een app:

 1. Open allereerst het menu op je Philips tv via je afstandsbediening.
 2. Open de appwinkel. Hier kan je apps installeren en opzoeken.
 3. Typ in de zoekbalk ‘ApowerMirror’ in en klik vervolgens op ‘Installeren’.
 4. De app wordt toegevoegd aan je homescherm en kan je vanuit daar openen.
 5. Pak nu je iPhone of iPad erbij en ga naar de Appstore.
 6. Zoek opnieuw naar de ApowerMirror app en download deze.
 7. Open de app op het Apple product dat je wil verbinden met je Philips tv.
 8. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde netwerk en klik op het plusje in de app. Voeg vervolgens je Philips tv toe en je tv verbindt met je telefoon.
apowermirror app ios streamen philips tv

Het is nu mogelijk om het beeld van je Apple product te projecteren op je Philips tv.  

Gebruik een Apple TV of Chromecast

Een andere manier om te streamen is met behulp van een mediaspeler. Je hebt keuze uit 2 goede mediaspelers:

 1. Apple tv
 2. Google Chromecast

De Google Chromecast is één van de beste opties vanwege de lage prijs. Ook is er een Chromecast versie die 4K biedt. Een Apple tv is een stuk duurder dan een Google Chromecast, maar daar krijg je ook meer voor terug. Zo is een Apple tv erg compatibel met iPhones, IPads en Macbooks in huis. Een goede optie voor als iedereen in huis gebruik maakt van Apple producten.

Gebruik een Apple tv: als je wil streamen via een Apple tv moet je eerst je Apple tv aansluiten op je Philips tv. Volg de onderstaande stappen om je iPhone te streamen via een Apple tv:

 1. Sluit de Apple tv aan op je tv met een hdmi kabel.
 2. Verbind de Apple tv met wifi of gebruik de ingebouwde ethernetpoort met ethernetkabel. Zorg dat je iPhone of iPad is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als je Airplay tv.
 3. Open nu het control center van je iPhone of iPad door vanuit rechtsboven naar onderen te swipen. Daar staat de optie ‘screen mirroring’. Op iPhone staat dit aangegeven met een icoontje, zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien. Hier heb je de mogelijkheid om je scherm te delen met beeldschermen in de omgeving.
 4. Kies je Apple tv en vul de code van je Apple tv in. De code verschijnt op je tv scherm waarmee je kunt verbinden met je Apple tv.

Het scherm van je iPhone of iPad is nu te zien op je Philips tv.

control center iphone scherm delen streamen

Gebruik een Chromecast: het gebruik van een Chromecast gaat ongeveer op dezelfde manier als een Apple tv. Sluit de Chromecast eerst aan op je tv met een hdmi kabel. Download de Google Home app op je telefoon en maak verbinding. Eerder dit artikel heb ik deze stappen uitgebreider besproken. Zowel de Chromecast als de Google Home app worden ondersteund door je iPhone.  

Meer weten over het streamen van je Android of iOS telefoon naar je Philips tv’s? Bekijk eventueel de video hieronder waar een hoop verschillende methodes worden besproken.

Streamen van je PC naar je Philips TV

Om te streamen vanaf een pc naar een Philips tv kan je andere opties gebruiken dan bij een telefoon of tablet. Welke methode je gebruikt is afhankelijk van het besturingssysteem van je pc. In dit artikel behandelen we de 2 bekendste besturingssysteem, namelijk Windows en IOS. Het streamen van je pc naar je Philips tv kan op 3 verschillende manieren:

 1. Gebruik een hdmi kabel
 2. Gebruik de ApowerMirror app
 3. Gebruik een Apple tv

Gebruik een hdmi kabel: Windows en IOS kunnen allebei gebruik maken van een hdmi kabel die je in je tv steekt. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Zet zowel je tv als pc uit.
 2. Sluit de hdmi kabel aan op je tv en je pc. Lees indien nodig hoe je een hdmi aansluit op je Macbook.
 3. Zet je pc en je tv aan.
 4. Selecteer de juiste hdmi-bron op je tv door de afstandsbediening te gebruiken. Gebruik hiervoor de knop bovenaan je afstandsbediening die vaak staat aangeduid met ‘Input’ of ‘Source’. Vervolgens krijg je het beeld van je pc te zien op je Philips tv.  
source knop tv afstandsbediening hdmi poort selecteren

Gebruik de ApowerMirror app: voor laptops van Apple kan je eventueel streaming apps gebruiken, zoals ApowerMirror of AirbeamTV. Doordat IOS de apps ook ondersteund op Mac kan je de app installeren via de Appstore of via de website. Vervolgens kan je de app downloaden op je Philips tv en je Philips tv zoeken via de app op je Mac. Als beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde netwerk kan je eenvoudig verbinden.

Gebruik een Apple tv: de laatste optie voor Mac is om een Apple tv te gebruiken. Installeer de Apple tv op je Philips tv en kies een netwerk. Ga op je Mac naar het Airplay icoontje en zoek naar apparaten in de buurt. Kies je Apple tv en vul eventueel een code in die op het scherm van je Philips tv verschijnt. Je Mac scherm zal nu streamen naar je Philips tv via een Apple tv.

Apple TV 4K

Apple TV 4K

Gebruik een Apple TV om het beeld en geluid van je Macbook naar je tv te streamen.

Scroll naar boven