Hoe stream je van je telefoon naar je laptop

Hoe stream je van je telefoon naar je laptop?

Het streamen van content op je telefoon naar je laptop kan in veel gevallen erg handig zijn. Het scherm van je laptop is uiteraard vele malen groter dan je iPhone of Android telefoon. Hierdoor wordt het bekijken van je content een stuk gemakkelijker. Er zijn verschillende manieren waarop je een telefoon kan verbinden met een laptop. In dit artikel leg ik uit hoe.

In het kort:

 1. Download de ApowerMirror app op je iPhone of Android telefoon.
 2. Installeer ApowerMirror en open het programma op je computer.
 3. Open de app op je telefoon en tik op de grote blauwe knop met de tekst ‘Mirror’. Volg de stappen die in de app verschijnen.
 4. Selecteer je pc/laptop die in de app verschijnt.

Hoe stream je een Android telefoon naar je laptop?

In dit onderdeel bespreek ik de verschillende manieren waarop je de content van een Android telefoon kan streamen naar zowel een Windows-laptop als een Mac.

Het is mogelijk om content van je Android telefoon op verschillende manieren te streamen naar je Windows-laptop of Mac. Om te kunnen streamen heb je een app nodig op je computer of op je telefoon. Op welk apparaat je een app downloadt is helemaal aan jou. Hieronder leg ik de verschillende methodes uit.

Gebruik de Connect-app op Windows

Windows heeft een app die je kunt downloaden om het streamen naar je computer mogelijk te maken. Open de app op je computer (door ‘Connect’ in te typen in de Windows zoekbalk linksonder) en volg de onderstaande stappen:

 1. Open de Connect op je Windows-laptop (vanaf Windows 10.0). Gebruik de Windows linksonder en typ in ‘Verbinden’.
 2. Ga op je Android-telefoon naar het meldingscentrum, waarna je vervolgens het Cast-pictogram selecteert.
 3. Het scherm van je Android-telefoon zou nu zichtbaar moeten zijn op je Windows-laptop.
verbinden streaming app windows
android telefoon stream icoon

Mogelijk moet je de Connect app nog installeren: instellingen > Apps > Apps en onderdelen > Optionele onderdelen > Een onderdeel toevoegen > Selecteer ‘Draadloos beeldscherm’ > Installeren.

instellingen openen windows menu
apps openen instellingen windows
apps en onderdelen operationele onderdelen
een onderdeel toevoegen windows
draadloos beeldscherm installeren streamen

Gebruik de app ‘ApowerMirror’

In plaats van een applicatie op je computer kan je ook een app op je telefoon gebruiken. Open de Google Play Store en volg de stappen hieronder:

 1. Ga naar de Google Play Store op je Android-telefoon en download de app ‘ApowerMirror’. Deze app is overigens ook verkrijgbaar in de AppStore wat streamen vanaf iOS telefoons mogelijk maakt.
 2. Installeer de ApowerMirror app op je computer en open het programma.
 3. Zorg dat zowel je Android telefoon als je pc/laptop zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
 4. Open de app op je telefoon en tik op de grote blauwe knop om te zoeken naar apparaten waarmee je verbinding kunt maken.
 5. Selecteer je computer die nu in beeld verschijnt. Kies tussen het streamen van je telefoon naar je pc of het streamen van je pc naar je telefoon.
 6. Het scherm van je Android-telefoon zou nu zichtbaar moeten zijn op je Windows-laptop. Eventueel vraagt de app nog om een paar stappen te volgen.

Bekijk eventueel de video hieronder als de stappen hierboven nog onduidelijk zijn. In de video hieronder wordt duidelijk gedemonstreerd hoe je met behulp van de ApowerMirror app je Android telefoon kan streamen naar je computer:

Hoe stream je een iOS telefoon naar je laptop?

In dit onderdeel bespreek ik de verschillende manieren waarop je de content van een iPhone kan streamen naar zowel een Windows-laptop als een Mac.

Het is mogelijk om content van je iPhone op verschillende manieren te streamen naar je laptop of Mac. De meest eenvoudige manier is wanneer je in het bezit bent van zowel een iPhone als een Mac. De specifieke uitleg hiervan is te lezen in het onderstaande kopje: “Hoe stream je een iPhone naar je Mac?”. Er zijn echter ook nog verschillende alternatieven, zoals:

Gebruik een lightning naar USB-C kabel

 1. Verbind je iPhone met je Mac middels een Lightning naar USB-C kabel.
 2. Open QuickTime op je Mac.
 3. Klik linksboven in het scherm op ‘Archief’ en vervolgens op ‘Nieuwe filmopname’.
 4. Klik op het pijltje naast de rode opname knop. Je iPhone zou hier nu tussen moeten staan.
 5. Je iPhone-scherm wordt synchroon weergegeven op je Mac.

Gebruik de screen mirroring app op je iPhone

Wanneer je je iPhone wilt weergeven op een Windows-laptop is het nodig om hiervoor een app te downloaden. Zoek in de App Store op je iPhone naar screen mirroring. Maak de keuze tussen een van de vele opties in de App Store en volg hierna de stappen zoals aangegeven in de app. Op deze manier zou je jouw iPhone-scherm moeten kunnen casten naar je Windows-laptop.

image-shrink shadow

Gebruik Airplay voor het streamen van een iPhone naar je Mac

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone en een Mac, dan is het heel eenvoudig om je gegevens te streamen. De Nederlandse term die Apple hiervoor gebruikt is synchrone weergave. Je moet een aantal stappen uitvoeren om het scherm van je iPhone zichtbaar te krijgen op je Mac:

Stap 1: ga op je Mac naar het Apple-menu (linksboven) > ‘Systeemvoorkeuren’, klik op ‘Delen’ en vink vervolgens ‘Airplay-ontvanger’ aan. Vervolgens krijg je de keuze om Airplay toe te staan voor enkel de huidige gebruiker, iedereen in hetzelfde netwerk of simpelweg iedereen. Ook is het mogelijk om een wachtwoord in te stellen.

Stap 2: op je iPhone ga je naar het bedieningspaneel. Dit doe je door je vinger vanuit de rechterbovenkant van je iPhone naar beneden te swipen. Klik vervolgens op het logo van Synchrone weergave, welke zich kenmerkt door de twee rechthoekjes die elkaar overlappen. Selecteer de naam van je Mac uit de lijst. Het scherm van je iPhone zou nu zichtbaar moeten zijn op je Mac.   

synchrone weergave iphone stream optie
iphone stream icoon bedieningspaneel

Bekijk eventueel de video hieronder waarin verschillende manieren van streamen worden gedemonstreerd:

Waarom kan ik mijn telefoon niet koppelen aan mijn laptop?

Het kan helaas soms voorkomen dat je telefoon niet wilt koppelen aan je laptop. Er zijn echter passende oplossingen te vinden op basis van de methode die je gebruikt om jouw telefoon met je laptop te koppelen.

Bij het gebruik van een kabel:
Wanneer je telefoon niet wilt koppelen met je laptop wanneer je een kabel gebruikt, dan is de kabel zelf hoogstwaarschijnlijk de boosdoener. Check als eerste of de kabel nog werkt. Dit kan je doen door deze bijvoorbeeld te gebruiken om je telefoon op te laden. Wordt je telefoon niet opgeladen? Dan is je kabel wellicht kapot. Ben je er zeker van dat je kabel nog gewoon werkt, maar je telefoon wilt alsnog niet koppelen aan je laptop? Probeer dan eens om je laptop en/of je telefoon te herstarten en het proces opnieuw te beginnen.

Bij het gebruik van draadloos casten:
Ook op deze manier kan het nog wel eens voorkomen dat je telefoon niet wilt verbinden met je laptop. Bij het draadloos casten kan het nog wel eens zo zijn dat er problemen zijn met de verbinding. Om het streamen van content van je telefoon naar je laptop succesvol te laten verlopen, is het noodzakelijk dat beide apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Zijn de problemen alsnog niet verholpen? Probeer dan ook in dit geval om je laptop en/of je telefoon te herstarten en het proces opnieuw te beginnen.

Bij het gebruik van streamen middels een app:
Zorg ervoor dat de app voorzien is van de laatste software update. Ook is het belangrijk dat zowel je laptop als je telefoon verbonden zijn met hetzelfde draadloze netwerk.
Wanneer geen van deze oplossingen blijken te werken is het wellicht verstandig om je laptop naar de winkel te brengen. Hier kunnen de experts direct met je meekijken en de oorzaak misschien ook wel meteen achterhalen.

Wil het streamen van je telefoon naar je computer maar niet lukken? Lees dan hoe je je laptop verbindt met je mobiele hotspot.

Scroll naar boven