Hoe verbind je Airpods met een laptop

Hoe verbind je Airpods met een laptop?

Ben je in het bezit van een paar AirPods, maar lukt het je niet om deze te verbinden met je Windows laptop of MacBook? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik leg je graag uit hoe je dit probleem kan verhelpen.

In het kort:

 1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten > Bluetooth.
 2. Open de case van je AirPods (met de oortjes in de case).
 3. Houd de setup knop op de achterkant van de case ingedrukt totdat deze wit knippert.
 4. Selecteer de AirPods op je laptop.

Hoe verbind je AirPods met een Windows laptop?

Hoewel de AirPods voornamelijk zijn gemaakt om gebruikt te worden met andere Apple-apparaten (zoals iPhones, iPads en MacBooks), betekent dat nog niet dat deze niet werken met een Windows laptop. In het onderstaande overzicht leg ik je uit hoe je AirPods kunt verbinden met een Windows laptop:

 1. Ga naar de instellingen van de Windows laptop en klik op ‘Apparaten’.
 2. Klik op ‘Bluetooth en andere apparaten’ en vervolgens op ‘Een apparaat toevoegen’.
 3. Selecteer ‘Bluetooth’.
 4. Open de case van je AirPods (met de oortjes in de case).
 5. Houd de setup knop op de achterkant van de case ingedrukt totdat deze wit knippert.
 6. Selecteer de AirPods in het menu om deze te verbinden met de Windows laptop.
 7. Je AirPods zijn nu verbonden met de Windows laptop.

Bekijk de video hieronder waarin de bovenstaande stappen worden gedemonstreerd.

Hoe verbind je AirPods met een MacBook?

AirPods zijn, net als de MacBook, gemaakt door Apple. Dit resulteert in een extreem soepele verbinding tussen beide apparaten. Ik maak in dit onderdeel onderscheid tussen het voor de eerste keer aansluiten van je AirPods met een MacBook en de verbinding in het vervolg.

Voor de eerste keer je AirPods verbinden met een MacBook:

 1. Open de case van je AirPods (met de oortjes in de case).
 2. Houd de setup knop op de achterkant van de case ingedrukt totdat deze wit knippert.
 3. Klik linksboven op de MacBook op het Apple-logo en selecteer vervolgens ‘Systeemvoorkeuren’. Klik dan op ‘Bluetooth’.
 4. Wacht tot de AirPods in het lijstje met apparaten verschijnt en klik vervolgens op verbinden.
 5. Je AirPods zijn nu verbonden met de MacBook.

Het verbinden van je AirPods met een MacBook na de eerste keer verbinden:

 1. Zorg allereerst dat Bluetooth is ingeschakeld op de MacBook. Dit doe je door rechtsboven op het bedieningspaneel te klikken en vervolgens Bluetooth in te schakelen.
 2. Open de case van je AirPods (met de oortjes in de case) in de buurt van de MacBook. Er zou nu een melding op de MacBook moeten verschijnen met de vraag of je de AirPods met de MacBook wilt verbinden.
 3. Klik op ‘Verbinden’.
 4. Je AirPods zijn nu verbonden met de MacBook.

AirPods koppelen met je laptop lukt niet

Het kan weleens voorkomen dat je AirPods niet met je laptop of MacBook kan verbinden. Gelukkig zijn er enkele veelvoorkomende problemen waarvan ik de oplossingen hieronder met je door zal nemen.

AirPods zijn niet opgeladen

Ik weet het, deze oplossing ligt wel erg voor de hand, maar ik wil ‘m toch even benoemen. Het is natuurlijk gewoon mogelijk dat je AirPods en/of de case niet zijn opgeladen. De case beschikt over een statuslampje aan de voorkant. Doe je de case open en brandt dit lampje niet, dan betekent dit dat de case niet is opgeladen. Het kan ook zo zijn dat de AirPods zelf leeg zijn. Je kunt het resterende batterijpercentage van zowel links als rechts zien. Dit doe je als volgt:

 1. Open het bedieningspaneel rechtsboven op de MacBook.
 2. Klik op Bluetooth.
 3. In de lijst met apparaten zouden de AirPods moeten staan. Hierbij staat het percentage van zowel links als rechts aangegeven.

Zorg er dus voor dat je de case en/of de AirPods hebt opgeladen en probeer deze vervolgens met de MacBook te verbinden.

Bluetooth is uitgeschakeld

Om de AirPods te kunnen koppelen, dient Bluetooth ingeschakeld te zijn op de MacBook. Je schakelt bluetooth op een MacBook in door rechtsboven het bedieningspaneel te openen om vervolgens bluetooth in te schakelen. Nadat je deze handeling hebt voltooid, zouden de AirPods automatisch herkend moeten worden door de MacBook wanneer de case in de buurt van de MacBook wordt geopend.

Verbonden met een ander apparaat

Een andere mogelijkheid waarom je AirPods niet kunnen verbinden met de MacBook, is dat deze al verbonden is met een ander apparaat (zoals een iPhone of andere mobiele telefoon). Apple heeft de AirPods zo ontworpen dat deze moeiteloos overgaan van iPhone op MacBook wat de verbinding betreft. Dit houdt in dat wanneer je AirPods verbonden zijn met je iPhone, maar je deze daarna weglegt om vervolgens de MacBook te gebruiken, de verbinding automatisch overgaat van het ene op het andere apparaat. Echter is het mogelijk dat dit niet altijd even goed werkt. In dat geval kan het helpen om bluetooth uit te schakelen op het apparaat waarmee je niet verbonden wilt zijn met je AirPods.

Herstarten van de MacBook

Soms kan een simpele herstart van de MacBook ervoor zorgen dat de verbinding met de AirPods weer kan worden hersteld. Het is een eeuwenoude oplossing, het uit- en aanzetten van je apparaat, maar het kan zomaar het verschil maken!

Neem contact op met Apple Support

Wanneer de bovenstaande oplossingen tot niks hebben geleid, is het raadzaam op contact op te nemen met Apple Support. Een expert van Apple kan je via de chat of telefoon te woord staan om je vragen te beantwoorden. Hopelijk komen jullie er samen uit! Wanneer je liever iemand fysiek wilt spreken, is het natuurlijk ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de Apple Store of een erkende Apple reseller (zoals Amac).

Scroll naar boven