Hoe verbind je Google Nest

Hoe verbind je Google Nest?

Het installeren van je Google Nest doe je voornamelijk met behulp van de Google Home app. Hier wordt je stap voor stap meegenomen in het installatieproces. In dit artikel bespreek ik alle (simpele) stappen om je Google Nest met je telefoon of tablet te koppelen.

In het kort:

 1. Sluit de Google Nest aan op het stroom.
 2. Installeer de Google Home app.
 3. In de app krijg je de optie om de installatie te starten.
 4. Koppel je Google-account aan je Google Nest.
 5. Volg de rest van de stappen die in de app verschijnen.

Let erop dat dit stappenplan toepasbaar is op verschillende Nest apparaten. Alle Google Home en Nest apparaten installeer je op vrijwel dezelfde manier:

 • Google Nest Hub
 • Google Nest Mini
 • Google Nest Audio
 • Google Home Mini

Overweeg je een Google Nest aan te schaffen? Bekijk de huidige prijs op Bol.com:

Hoe verbind je Google Nest apparaten?

Het installeren van een Google Nest is niet zo spannend. Het installatieproces wordt je zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Zorg dat je voor het verbinden met je Google Nest de bijbehorende app hebt gedownload. Je kunt de Google Home app downloaden op zowel iPhone en Android waarmee je de Google Home- of Nest-speaker kan personaliseren.

Dan is het nu tijd voor een duidelijk stappenplan. Je kunt het stappenplan volgen voor de Google Home Mini en de Google Nest Mini. De stappen komen echter ook vrijwel overeen met andere Home of Nest apparaten. Het installeren van je Google Nest gaat als volgt:

Stap 1: sluit je Google Nest Mini allereerst aan op het stroom. Doe dit met de meegeleverde voedingskabel. Het apparaat licht op en maakt geluid om aan te geven dat je naar de volgende stap kunt gaan. Aan de zijkant van de behuizing vind je een schakelaar waarmee je het apparaat kunt inschakelen.

Stap 2: de volgende stap is om de Google Home app te installeren. Zoals ik al eerder zei kan je deze vinden in de AppStore of de Playstore. Zorg ervoor dat je telefoon (die je wil koppelen) op hetzelfde wifi netwerk zit als je mobiel.

Stap 3: tik op ‘beginnen’ in de app om het installatieproces te doorlopen. Mocht je je Nest apparaat al een keer hebben verbonden, dan zie je het home-scherm van de app. In dit geval kan je aangeven dat je een nieuw apparaat wil toevoegen. Dit kan je linksboven doen door op het + icoontje te tikken. Vervolgens selecteer je ‘Apparaat instellen’.

Stap 4: vervolgens kan je selecteren welk Google-account je aan de Google Nest wil koppelen. Selecteer het gewenste Google-account en tik op ‘ok’.

Stap 5: in deze stap selecteer je de locatie waar je je Google Nest wil gebruiken. Gebruik je hem thuis, selecteer dan ‘Home’. Ben je op een andere locatie, zoals het kantoor, tik dan op het plusje eronder om een andere locatie in te stellen.

Stap 6: dit is het moment dat de app opzoek gaat naar het apparaat. Zorg dat je de Google Nest hebt aangesloten op het stroom en wacht totdat deze verschijnt in de app. Zodra het juiste apparaat is gevonden klik je op ‘volgende’. Heeft hij een ander (verkeerd) apparaat gevonden, dan heb je de optie om dit aan te geven. Selecteer in dit geval ‘een ander apparaat instellen’.

Stap 7: als de verbinding is gelukt maakt je Google Nest een geluidje. De app vraagt vervolgens of je het bevestigde geluidje hebt gekregen. Klik op ‘Ja’ als dit het geval is. Je kunt het ook opnieuw proberen indien je geen geluid hoorde. Direct daarna wordt er gevraagd om akkoord te gaan met de aanvullende juridische voorwaarden van Google. Kies vervolgens of je crashrapporten wil sturen naar Google voor je apparaat.

Stap 8: kies daarna welke locatie in je huis je wil instellen voor je Google Nest. Dit is handig voor als je meerdere Nest-apparaten in je huis hebt staan. Op deze manier kan je ze goed van elkaar onderscheiden.

Stap 9: tot slot hebben we misschien wel de meest belangrijke stap, namelijk het verbinden van je Google Nest met wifi. Selecteer het wifi netwerk die je ook voor je telefoon gebruikt.

Het installatieproces is nu voltooid en je kan je Google Nest nu gaan gebruiken. Er zijn echter nog veel meer instellingen die je kunt aanpassen. Deze instellingen kan je allemaal aanpassen in de Google Home app.

Indien nodig kan je eventueel ook nog de video hieronder bekijken. Hier wordt stap voor stap gedemonstreerd hoe je je Google Nest Mini kunt verbinden. Een soortgelijk installatieproces geldt ook voor andere Google Nest en Home apparaten.

Naast wifi gebruikt de Google Nest ook nog bluetooth. Dit maakt het mogelijk om je Google Nest apparaat draadloos aan te sluiten op bluetooth speakers. Sterker nog, je kan de speakers instellen als een standaardluisterapparaat. Mocht je muziek afspelen op je Google Nest, dan zal dit automatisch worden afgespeeld via de speakers. Het instellen van een standaardluisterapparaat kan eenvoudig in de Google Home app.

Hoe stel je Google Nest in?

Na het installeren en verbinden met wifi heb je de mogelijkheid om de Google Nest verder te personaliseren. Al deze instellingen bevinden zich in de Google Home app. Eenmaal in de app selecteer je het Google Nest apparaat wat je wil aanpassen.

Klik vervolgens op het tandwiel icoontje. Vanuit hier kan je zien welke opties je hebt. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de oproepinstellingen of het aanpassen van de weergave. Je kunt je Nest-apparaat eventueel ook koppelen aan Disney Plus, Netflix of andere streamingsdiensten.

Naast de Google Home app bestaat er ook nog een speciale app voor Google Nest apparaten. Deze app kun je gebruiken om geavanceerde aanpassingen te doen, zoals gezichtsherkenning. Ook kan je in deze app de apparaat geschiedenis bekijken.  

Kan je Google Nest niet koppelen?

Ook al heb je alle stappen zorgvuldig gevolgd, dan nog kan er altijd wat mis gaan. Zo hebben sommige mensen problemen met het verbinden van je Nest met wifi. Zorg dat je er zeker van bent dat je het juiste wifi netwerk hebt geselecteerd. Het is belangrijk dat je hetzelfde wifi netwerk gebruikt als het apparaat waarmee je verbinding probeert te maken. Het kan soms helpen om je Google Nest dichter bij je router te zetten.

Oplossing 1: bij vrijwel alle elektronische apparaten kan je verbindingsproblemen oplossen door ze opnieuw op te starten. Iets van een bug kan op deze manier eenvoudig verholpen worden. Het herstarten is vrij eenvoudig: haal de voedingskabel uit je Google Nest en wacht een paar minuten. Sluit daarna de voedingskabel opnieuw aan en start het verbindingsproces opnieuw.

Ook voor andere problemen in de toekomst kan het herstarten een goede optie zijn. Mocht de app tijdens het installeren voor wat voor reden dan ook niet werken, download deze dan opnieuw. In de app vind je ook nog een andere herstartmethode. Open de Google Home app en ga naar instellingen > meer > opnieuw opstarten.

Oplossing 2: het kan voorkomen dat je Google Nest geen verbinding kan maken met wifi, bijvoorbeeld omdat je net het wifiwachtwoord hebt gewijzigd. In dit geval kan je je wifi netwerk opnieuw instellen door het oude netwerk te vergeten. Je wifi netwerk van je Nest opnieuw instellen gaat als volgt:

 1. Open de Google Home app.
 2. Selecteer het apparaat waarmee je problemen ervaart.
 3. Tik op het tandwielicoontje om de instellingen te openen.
 4. Selecteer wifi > vergeet netwerk.
 5. Selecteer ‘toevoegen’.
 6. Selecteer Aparaat instellen > nieuw apparaat.
 7. Selecteer je locatie en tik op ‘volgende’.
 8. Volg de overige instructies in de app.

Scroll naar boven