Hoe verbind je je Airpods

Hoe verbind je je Airpods?

Het verbinden van je Airpods kan soms best een klus zijn. Het verbinden van je Airpods verschilt per apparaat. Zo volg je op een telefoon weer net wat andere stappen dan op een computer.

Zorg bij het verbinden ervoor dat je Airpods zijn opgeladen en dat je de oplaadcase bij de hand hebt. De onderstaande stappen gelden voornamelijk voor de Airpods en de Airpods Pro 1&2.

In het kort:

 1. Houd de knop op de case ingedrukt totdat het witte lampje brandt.
 2. Open de bluetoothinstellingen van het andere apparaat.
 3. Selecteer de Airpods en maak verbinding.
Apple AirPods 2

Apple AirPods 2

Van plan om Airpods te halen? Dit zijn de nieuwste Airpods van Apple. Deze worden meegeleverd met de reguliere oplaadcase.

Hoe verbind je Airpods?

Airpods verbind je met bluetooth. Stop de oortjes in de oplaadcase en open de deksel van de case. Houd vervolgens de knop achterop de oplaadcase ingedrukt totdat het witte lampje gaat branden. Hierdoor zet je je Airpods in de pairing modus. Ga naar de bluetoothinstellingen van het apparaat waarmee je wil verbinden en selecteer de Airpods.

knop achterop airpods case
airpods in case lampje branden

Bij de meeste apparaten vind je in de bluetoothinstellingen een lijst van bluetoothapparaten. Zodra je Airpods zijn opgeladen en in de pairing modus staan kun je ze verbinden. Als het goed is staan de Airpods dan in de lijst van apparaten die je met bluetooth kunt verbinden. Als je de Airpods eenmaal ziet selecteer je ze en bevestig je dat je verbinding wil maken.

Hoe de bovenstaande stappen precies in zijn werking gaan hangt af van het apparaat waarmee je wil verbinden. Over het algemeen zijn de bluetoothinstellingen niet heel moeilijk om te vinden, maar dit varieert wel per systeem. Verder in dit artikel bespreek ik de stappen specifieker per soort apparaat.

Let erop dat je de Airpods Max op vrijwel dezelfde manier verbindt. Het enige waar je op moet letten is dat je de Noise Control knop gebruikt om hem in de pairing modus te zetten. Er is dus geen knop die achterop de oplaadcase zit.   

Bekijk de video hieronder of lees de stappen in dit artikel om erachter te komen hoe je Airpods verbindt met je iPhone of Samsung telefoon.

Airpods verbinden met je laptop

Je Airpods verbinden met je Windows laptop is niet een erg moeilijke klus. De stappen die je hiervoor moet volgen staan gedetailleerd hieronder.

 1. Zorg er allereerst voor dat beide Airpods in de oplaadcase zitten en zijn opgeladen.
 2. Ga vervolgens naar de instellingen van je computer. Open hiervoor het startmenu en klik op het tandwielicoon.
 3. Eenmaal in de instellingen klik je op ‘Apparaten’.
 4. Links zie je een menu waar je ‘Bluetooth en andere apparaten’ kunt selecteren. Vanuit hier kan je alle bluetoothapparaten beheren en verbinden. Ook kan je hier je bluetoothfunctie van je laptop aan- of uitzetten. Zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.
 5. Bovenaan dit menu zie je als het goed is ook het + icoontje. Klik hierop om een bluetooth- of ander apparaat toe te voegen.
 6. Op het volgende venster dat verschijnt selecteer je ‘bluetooth’. We willen immers een nieuw bluetoothapparaat toevoegen. Je computer zal nu opzoek gaan naar bluetoothapparaten, zoals je Airpods.
 7. In deze stap gaan we daadwerkelijk de verbinding maken. Doe hiervoor het klepje (of de deksel) van de oplaadcase open.
 8. Druk nu op het knopje aan de achterkant van de oplaadcase. Houd het knopje ingedrukt totdat het statuslampje wit gaat knipperen.
 9. Nu je Airpods in de pairing modus staan verschijnt hij als het goed is in het venster op je computer. Het kan zijn dat ze eerst verschijnen als koptelefoon en pas later worden aangegeven als Airpods. Als je hierop klik wordt de verbinding mogelijk gemaakt.
windows instellingen apparaten
bluetooth en andere apparaten windows instellingen
bluetooth apparaat toevoegen laptop
apparaat toevoegen bluetooth signaal

Zodra je Airpods gekoppeld zijn zal je computer dit aangeven. Nadat je je Airpods hebt toegevoegd hoef je dit proces niet nog eens te doorlopen. Dit geldt overigens ook voor de apparaten die we later dit artikel gaan bespreken, zoals je Macbook, iPhone en Samsung. Je hoeft nu enkel je Airpods aan te zetten en te selecteren op je laptop. Daarna kan je alle audio van je laptop luisteren via je Airpods.

Airpods verbinden met je Macbook

Het verbinden van je Airpods met je Macbook gaat ongeveer op dezelfde manier. De stappen die je volgt wijken echter iets af. Toch speelt het weer af in de bluetoothinstellingen van je computer.

 1. Zorg er allereerst weer voor dat je Airpods zijn opgeladen en in de oplaadcase zitten. Doe het klepje aan de bovenkant van de oplaadcase open.
 2. Zet de Airpods vervolgens in de pairing modus. Dit doe je door de knop achterop de oplaadcase ingedrukt te houden. Houd dit knopje ingedrukt totdat het statuslampje wit gaat knipperen.
 3. Start vervolgens je Macbook op en ga naar de systeemvoorkeuren. Dit kan je openen door op het Apple logo linksboven in je beeldscherm te klikken. Selecteer vervolgens systeemvoorkeuren.
 4. In het menu wat nu verschijnt selecteer je ‘bluetooth’. Zo kan je de bluetoothinstellingen van je Mac openen.
 5. Controleer in de bluetoothinstellingen of bluetooth ook daadwerkelijk is ingeschakeld. Kijk vervolgens of je Airpods in de lijst van bluetoothapparaten staan. Als je hem eenmaal ziet staan klik je op ‘verbinden’.

Nadat je Airpods zijn verbonden verschijnen ze bovenaan de lijst van bluetoothapparaten. Ook in dit geval hoef je het hele proces hierboven niet meer te doorlopen. Zolang je Macbook de Airpods niet vergeet maak je automatisch verbinding zodra ze beide aan staan.

bluetooth instellingen airpods verbinden macbook

Soms komt het voor dat je je Airpods al hebt verbonden met je iPhone. In dit geval kan je automatisch verbinding maken met je Airpods op je Mac, zolang je voor beide apparaten hetzelfde Apple ID gebruikt. Is dit niet het geval, dan kan je gewoon de bovenstaande stappen doorlopen. Heb je hem al verbonden met je iPhone, volg dan de onderstaande stappen:

 1. Open de oplaadcase van je Airpods en zorg dat de ze zijn opgeladen.
 2. Klik op de volumebar in het menubalkje bovenaan het scherm. In de sectie output apparaten selecteer je je Airpods. Als het goed is zie je hem hier tussen staan. Is dit niet het geval, dan is je Macbook waarschijnlijk niet ingelogd op hetzelfde Apple ID als je iPhone.

Airpods verbinden met je iPhone

Als je eenmaal je Airpods met je iPhone hebt verbonden, dan is het verbinden met je Macbook ook niet zo moeilijk meer. Gelukkig heeft Apple het verbinden van Aiprods met je iPhone erg makkelijk gemaakt. De stappen zijn als volgt:

 1. Controleer allereerst of de bluetooth op je iPhone staat ingeschakeld. Dit is zeer waarschijnlijk al het geval, maar kan geen kwaad om nog even te controleren. Ga hiervoor naar je instellingen en selecteer bluetooth.
 2. Zorg ervoor dat je Airpods opgeladen in de oplaadcase zitten. Open de oplaadcase in de buurt van je iPhone. Als het goed is komen er nog instructies tevoorschijn op je iPhone. Is dit niet het geval, druk dan op de knop achterop de oplaadcase en houd deze ingedrukt voor een paar seconden.
 3. Als de instructies tevoorschijn komen kan je deze gewoon volgen.
Airpods verbinden iphone popup melding

Hierna zijn je Airpods toegevoegd aan je iCloud en toegevoegd aan andere Apple apparaten, zoals je Macbook en iPad. Let erop dat het verbinden van de Airpods Max net iets anders in zijn werking gaat. In plaats van de knop aan de achterkant van de oplaadcase gebruik je voor de Airpods Max de Noise Control knop. Deze bevindt zich op het rechter oortje.

Zijn je Airpods al eens verbonden met een andere iPhone, dan zal je hiervan een melding krijgen. Je kunt dit bericht in principe negeren en op ‘verbinden’ tikken.

Airpods verbinden met je Samsung telefoon

Je Airpods verbinden met een Android telefoon gaat niet zo makkelijk als met een iPhone, maar een paar stappen zijn voldoende. Alhoewel je Airpods prima kunt gebruiken op andere apparaten, zijn er wel een paar functies die niet werken. Denk bijvoorbeeld aan de batterij indicator die niet wordt weergeven op je telefoon. Ook Siri zal geen contact kunnen maken met je Airpods. Je kunt echter wel de MaterialPods app downloaden op je Android telefoon. Zo wordt je batterij alsnog weergegeven en kan je Google Assistent gebruiken.

 1. Open de oplaadcase van je Airpods en zorg dat de Airpods opgeladen in de case zitten.
 2. Ga naar de bluetooth instellingen van je Samsung telefoon. Ga hiervoor naar de instellingen > verbonden apparaten > bluetooth.
 3. Doe de oplaadcase met de Airpods erin open. Houd de knop achterop de oplaadcase ingedrukt. Doe dit totdat het statuslampje wit knippert en houd de case dichtbij de Samsung telefoon.
 4. Wacht totdat de Airpods in de lijst van bluetoothapparaten verschijnt op je Samsung telefoon. Bevestig vervolgens dat je verbinding wil maken.

Airpods verbinden niet

Er kan natuurlijk altijd wat foutgaan tijdens het verbinden van je Airpods. Zorg dat je allereerst de meest eenvoudige oplossingen probeert. Zorg dat je bluetooth is ingeschakeld en dat je Airpods zijn opgeladen. Hieronder vind je nog wat minder voor de had liggende oplossingen:

 1. Start je apparaten opnieuw op. Probeer het apparaat waarmee je wil verbinden te herstarten.
 2. Controleer of de Airpods in de pairing modus staan. Hiervoor gebruik je de knop achterop je oplaadcase.
 3. Reset je Airpods.
 4. Zorg dat je de juiste versie van iOS gebruikt. Zodra je je Airpods met je iPhone probeert te verbinden is het belangrijk dat je iPhone aan alle systeemvoorwaarden voldoet.
 5. Probeer het verbindingsproces opnieuw en doorloop de stappen van eerder dit artikel.

Scroll naar boven