Hoe verbind je Samsung Galaxy Buds

Hoe verbind je Samsung Galaxy Buds?

De oordopjes maken gebruik van een draadloze verbinding middels bluetooth. In dit artikel bespreek ik hoe je ze automatisch en handmatig kunt verbinden. Ook ga ik verder in op eventuele verbindingsproblemen die voorkomen kunnen worden.

In het kort:

 1. Stop de Galaxy Buds in de opbergcase en laad deze op.
 2. Open vervolgens het klepje van de opbergcase.
 3. Kijk op je Samsung telefoon en er verschijnt een optie om te verbinden.
Samsung Galaxy Buds 2

Samsung Galaxy Buds

Overweeg je om Samsung Galaxy Buds aan te schaffen? Bekijk dan de huidige prijs op Bol.com.

Hoe verbind je Samsung Galaxy Buds met je telefoon?

Het verbinden van je Samsung oordopjes is vrij eenvoudig, zeker als je een telefoon hebt met Android 7.1 of hoger. Tegenwoordig kunnen de Galaxy Buds automatisch verbinding maken met je Samsung telefoon. Dit is alleen mogelijk als je een Android apparaat gebruikt die Android 7.1 of hoger gebruikt. Je kunt ze echter ook koppelen aan andere apparaten, zoals je iPhone, Mac computer of Windows computer.

Om je Galaxy Buds te verbinden gebruik je bluetooth. Het is dus belangrijk dat het apparaat waarmee je verbinding wil maken over bluetooth beschikt. Er zijn 2 manieren waarop je Galaxy Buds kunt verbinden. Straks leg ik beide methodes uitgebreid uit.

Methode 1: maak gebruik van een automatische verbinding door de Galaxy Buds naast je Samsung telefoon te leggen.

Methode 2: maak handmatig verbinding door je Galaxy Buds in de pairing modus te zetten.

Galaxy Buds automatisch verbinden met je Samsung telefoon

Allereerst gaan we de meest eenvoudige methode gebruiken. Volg de onderstaande stappen om je Galaxy Buds automatisch te verbinden met je Samsung telefoon:

 1. Zorg dat de Galaxy Buds in de opbergcase zitten en minstens voor een deel zijn opgeladen.
 2. Zet je telefoon en de opbergcase dicht naast elkaar. Open vervolgens het klepje van de opbergcase.
 3. Normaal gesproken zet je de oortjes in de zogenaamde ‘pairing’ modus. Deze modus houdt in dat je oortjes opzoek gaan naar bluetoothapparaten waarmee ze verbinding kunnen maken. In dit geval hoeft dat niet. Je Galaxy Buds gaan automatisch in deze modus zodra je ze dicht bij je telefoon legt. Er verschijnt nu een menu van je Galaxy Buds op je telefoon waarin wordt gevraagd of je verbinding wil maken.
 4. Selecteer ‘verbinden’ of ‘connect’ in het Engels. Je Galaxy Buds zullen nu verbinding maken met je telefoon.

Galaxy Buds handmatig verbinden met je Samsung telefoon

Het kan echter voorkomen dat het automatisch verbinden niet zo goed werkt. In dit geval heb je ook nog de mogelijkheid om dit handmatig te doen. Dit stappenplan gebruiken veel andere bluetoothapparaten ook.

 1. Zorg ervoor dat de Galaxy Buds momenteel niet zijn verbonden met een ander apparaat. Mocht dit het geval zijn, koppel deze dan los van het apparaat. Stel dat je nog bent verbonden met een tablet, dan kun je in de bluetoothinstellingen van je tablet het apparaat vergeten. Een andere optie is om de bluetooth van het apparaat uit te zetten.
 2. Als je de Galaxy Buds hebt losgekoppeld van het andere apparaat kan je het automatisch verbinden opnieuw proberen.
 3. Mocht de functie ook nu niet werken, dan zal je de Galaxy Buds zelf in de ‘pairing’ modus moeten zetten. Dit kan je doen door te tikken op het touchpad van beide oordopjes en houd ze vast totdat je een pieptoon hoort.
 4. Open de app instellingen van je Samsung telefoon.
 5. Tik op ‘verbindingen’ en daarna op ‘bluetooth’.
 6. Wacht totdat je de Galaxy Buds tegenkomt in de lijst van bluetoothapparaten. Indien dit niet het geval is, controleer dan nogmaals of de oordopjes wel in de pairing modus staan.

Het bovenstaande stappenplan kan je niet alleen gebruiken voor Samsung telefoons, maar ook voor je laptop of iPhone. De bluetoothinstellingen zullen er echter net wat anders uitzien.

In de video hieronder wordt duidelijk gedemonstreerd hoe je je Galaxy Buds kunt koppelen aan je Android telefoon. Je hoeft lang niet altijd je oordkopjes handmatig in de pairing modus te zetten. Meestal gaan ze vanzelf in deze modus zodra je de case opent. Dit wordt duidelijk laten zien in de video hieronder.

Galaxy Buds verbinden met je iPhone

Het is ook gewoon mogelijk om de Galaxy Buds te gebruiken op je iPhone. In dit geval werkt het automatisch verbinden helaas niet. Je zult dus handmatig verbinding moeten maken. Het stappenplan komt grotendeels overeen met het stappenplan hierboven. Galaxy Buds verbinden met je iPhone gaat als volgt:

 1. Zorg er allereerst voor dat je Buds niet zijn verbonden met een ander apparaat. Mocht dit wel het geval zijn, ga dan naar de bluetoothinstellingen van het desbetreffende apparaat. Zet de bluetooth van het apparaat vervolgens uit of verwijder het apparaat uit de lijst van bluetoothapparaten.
 2. Ga naar de instellingen van je iPhone en ga naar beneden naar ‘bluetooth’. Zorg dat je bluetooth hebt ingeschakeld.
 3. Open de opbergcase van de Galaxy Buds en zorg dat je deze in de buurt hebt liggen van je iPhone. Wacht totdat de Buds zichtbaar zijn op je iPhone en bevestig dat je wil koppelen.

Als je de opbergcase opent is het belangrijk om te controleren op een brandend lampje. Als er een lampje brandt aan de binnenkant van de case, dan weet je dat de hij in de pairing modus staat. Is dit niet het geval, tik dan op het touchpad van beide oordopjes en houd ze vast totdat je een pieptoon hoort. Zo zet je hem namelijk handmatig in deze modus.

In de video hieronder wordt duidelijk gedemonstreerd hoe je je Galaxy Buds kunt koppelen aan je iPhone:

Hoe verbind je Samsung Galaxy Buds met je laptop?

We hebben nu verschillende verbindmethodes en telefoons besproken, maar hoe zit het met computers? Het is namelijk mogelijk om je Galaxy Buds te verbinden met je laptop, ongeacht of je Mac of Windows gebruikt.

Galaxy Buds verbinden met je Windows computer

Galaxy Buds verbinden met je Windows computer is zo gepiept. Om verbinding te maken moeten we allereerst een bluetoothapparaat toevoegen. Je Galaxy Buds verbinden met je Windows computer gaat als volgt:

 1. Zorg allereerst dat je Galaxy Buds niet zijn verbonden met andere apparaten. Koppel ze los door de Galaxy Buds te verwijderen in de bluetoothinstellingen of zet de bluetoothfunctie uit.
 2. Open de opbergcase van de Galaxy Buds en als het goed is staan je oortjes dan in de pairing modus.
 3. Open vervolgens de instellingen van je computer. Ga naar ‘Apparaten’ en klik bovenaan in het menu op ‘Bluetooth- of ander apparaat toevoegen’. Er verschijnt nu weer een menu waarin je ‘bluetooth’ kunt selecteren. Je computer gaat nu opzoek naar de Galaxy Buds die als het goed is in de pairing modus staan.
 4. Wacht even en selecteer ze zodra je ze in de lijst ziet staan.
apparaten instellingen windows openen
bluetoothinstellingen apparaat toevoegen
bluetooth apparaat toevoegen vervolgkeuzemenu

Galaxy Buds verbinden met je Mac computer

Het verbinden met een Mac computer gaat vrijwel op dezelfde manier, maar de bluetoothinstellingen werken net wat anders. Je Galaxy Buds verbind je als volgt met je Macbook:

 1. Zorg dat je Galaxy Buds niet zijn verbonden met een ander apparaat. Koppel deze indien nodig los door het apparaat in de bluetoothinstellingen te verwijderen. Je kan ook de bluetooth van het desbetreffende apparaat uitzetten.
 2. Open de opbergcase van je Galaxy Buds en als het goed is staan ze automatisch in de pairing modus.
 3. Klik bovenin je Mac op het Apple-icoontje. Selecteer in het vervolgmenu ‘systeemvoorkeuren’. Klik daarna op het bluetoothicoontje om de bluetoothinstellingen te openen.
 4. Controleer of bluetooth wel staat ingeschakeld. Aan de linkerkant zie je een knop waarmee je je bluetooth kunt inschakelen.
 5. Aan de rechterkant in dit menu zie je een lijst van bluetoothapparaten. Hier vind je als het goed is ook je Galaxy Buds. Klik op ‘verbinden’ zodra je ze in de lijst ziet staan.

Samsung Galaxy Buds verbinden lukt niet

Je hebt alle bovenstaande stappen gevolgd, maar het verbinden is niet gelukt. Ik heb 2 oplossingen die dit probleem voor je kunnen oplossen.

Oplossing 1: verwijder je Galaxy Buds als bluetoothapparaat en probeer deze opnieuw te koppelen. Ga naar de instellingen van je apparaat en open de bluetoothinstellingen. In de lijst van verbonden bluetoothapparaten selecteer je de Galaxy Buds. Bevestig vervolgens dat je het apparaat wil vergeten. Dit wordt ook wel aangegeven als ‘Apparaat Verwijderen’.

Nadat je je Galaxy Buds hebt losgekoppeld probeer je opnieuw verbinding te maken. Hier kan je 1 van de bovenstaande stappenplannen voor gebruiken.

Oplossing 2: probeer desnoods verbinding te maken met een ander apparaat. Zo kan je controleren of het aan je Buds ligt of aan je telefoon/laptop. Als het niet aan je Galaxy Buds ligt, dan ligt het aan het apparaat waarmee je verbinding probeert te maken. Ik raad je in dit geval aan om een netwerk reset te doen. Nadat je je netwerkinstellingen hebt gereset kan je opnieuw proberen verbinding te maken. Het resetten van je netwerk kan je doen in de instellingen van je apparaat.

Scroll naar boven