Hoe we testen

Onafhankelijk en betrouwbaar

Het Team

We zijn een team van ervaren schrijvers en redacteuren die het online winkellandschap doorzoeken om voor jou het beste product te vinden. Net zoals onze lezers zijn we consumenten die alleen de beste producten willen gebruiken. Lees meer over onze experts.

neem dit van ons aan:

  • We krijgen op geen enkele manier een vergoeding voor onze product reviews.
  • We vertellen hoe het echt zit, en niet wat adverteerders het beste uitkomt.
  • Mocht een product niet goed zijn, dan laten we je dit weten of bespreken we het helemaal niet.
  • We selecteren producten op basis van wat we denken dat onze lezers willen lezen.
  • Denk je dat we onze belofte niet kunnen nakomen, stuur dan een email naar info@techtiek.nl en dan proberen we het recht te zetten.

 

Wij zorgen ervoor dat gebruikers de beste aankoopbeslissingen maken - eerlijk én onafhankelijk.

Wat we doen

We doen uitgebreid onderzoek, bevelen een groot scala aan producten aan en vormen uiteindelijk een lijst van productaanbevelingen. De samengestelde lijst van productaanbevelingen wordt geschreven door schrijvers met inhoudelijke expertise in elke productcategorie. Nieuwe producten worden continu uitgebracht, waardoor het belangrijk is om de productaanbevelingen regelmatig te updaten. Ons team van schrijvers houdt nieuwe producten continue in de gaten en werkt de lijst van aanbevolen producten indien nodig.

Wat het beste product is varieert per persoon. Bij onze productaanbevelingen houden we dan ook altijd rekening met de verschillende wensen van onze lezers. Niet alle producten zijn immers bedoelt voor dezelfde doelgroep. Aanbevolen producten variëren van budget en zijn uniek in hun soort. TechTiek is verder niet loyaal aan een specifieke retailer of merk. We bieden alleen producten aan van betrouwbare winkels met een goede reputatie, zoals Coolblue en Bol.com.

Naast de kwaliteit van de producten en de winkels wordt ook rekening gehouden met de productvoorraad. Het kan frustrerend zijn om onderzoek te doen naar een product om er vervolgens achter te komen dat deze niet op voorraad is. Producten die alleen in het buitenland beschikbaar zijn worden niet in de productlijstjes meegenomen. Ook wordt de voorraad van de aanbevolen producten nauwlettend in de gaten gehouden.

Schrijvers en redacteuren van TechTiek zijn verantwoordelijk voor het bekendmaken van mogelijke belangenconflicten – elke relatie, financieel of persoonlijk, met elke bron of bron die hun vermogen om eerlijke en onpartijdige informatie te verstrekken in gevaar kan brengen. Het wordt door de schrijvers van TechTiek verboden om voorkeurshandeling te geven aan een externe bron op basis van hun relatie met de persoon of het bedrijf die de bron schrijft of bezit. De informatieve artikelen en ondersteunende inhoud op de website worden voortdurend bijgewerkt door ervaren auteurs. Lees meer over hoe we artikelen schrijven op TechTiek.

Hoe we producten testen..

TechTiek test een reeks aan elektronische producten. Over het algemeen vallen de producten onder de volgende 5 categorieën: beeld, audio computer, internet en software. Producten worden zorgvuldig onderzocht en met elkaar vergeleken om het juiste advies te geven.

Op basis van persoonlijke ervaring, productspecificaties en reviews wordt een groot assortiment aan producten onder de loep genomen. Persoonlijke real-life ervaringen wegen het zwaarst mee en vormen de basis van een goede product review.

Waar we exact op letten verschilt uiteraard per product. Niet alle producten zijn hetzelfde en sommige eigenschappen zijn voor het ene product belangrijker dan voor het andere. Als het consumentenelektronica betreft letten we vaak op de punten hiernaast.

Waarvoor is het product bedoelt? Wat voor product het is kan je al snel afleiden uit de specificaties. Duurdere producten hebben meestal betere specificaties dan goedkopere modellen. Ook bepaalde functies wordt op gelet. Beschikt het product over de gewenste functies en opties?

Hoe ziet het product eruit en hoe voelt het? Niet iedereen hecht evenveel waarde aan het design, maar voor veel mensen is dit toch een belangrijk punt. Het design gaat echter verder dan alleen kijken of het product er strak uitziet. Het design bepaalt hoe compact het product is en of je het makkelijk kunt meenemen/opbergen. Ook kunnen bepaalde producten heel goedkoop of juist duur voelen.

Welke partij zit erachter? Veel mensen zijn trouw aan bekende merken en daar houden we rekening mee. Niet voor niets, aangezien bepaalde merken door de jaren een goede reputatie hebben opgebouwd. De kans dat het product op lange termijn goed blijft is daardoor hoger.

Is het product gebruiksvriendelijk genoeg? Als de interface van het product niet overzichtelijk genoeg is gaat dit ten koste van de gebruikerservaring.

Hoe goed werkt het product? Gaan bepaalde onderdelen snel kapot of gaan bepaalde de onderdelen (zoals de batterij) snel achteruit?

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding? Hierbij houden we rekening wat mensen ongeveer willen uitgeven aan het desbetreffende product en hoeveel ze daarvoor krijgen. Leuk een speaker van 50.000 euro, maar daar zitten de meeste niet op te wachten.

Ons team

Jasper schrijver TechTiek

Jasper

Jasper studeert Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de universiteit van Wageningen. In 2020 is hij een website gestart die zich richt op het helpen van dronepiloten. De kennis en schrijfvaardigheden die hij heeft opgedaan met zijn website heeft hij meegenomen naar TechTiek. 

Quinn Montvidas auteur TechTiek

Quinn

Quinn schrijft al een tijdje voor TechTiek. Zijn werkzaamheden bestaan uit het zo duidelijk mogelijk beschrijven van tech-gerelateerde artikelen die voor iedereen toegankelijk zijn. Soms vereist dit flink wat research, want het is uiteraard onmogelijk om alles over elk product uit je hoofd te weten. 

Tijmen auteur

Tijmen

Tijmen is goed geworden in het uitleggen van complexe zaken rondom technologie. Naast elektronica houdt hij zich ook veel bezig met Artificiële technologie (AI) en Virtuele Realiteit (VR). Het leren toepassen van deze technieken geeft hem een interessante visie op de toekomst.

Persoonlijk onderzoek en goed onderzoek is dus niet genoeg. Weten wat mensen willen en wat wel en niet belangrijk is aan een product is minstens net zo belangrijk. Over het algemeen baseren de testers hun mening op de bovenstaande punten, maar dit kan erg verschillen per product. Een one-size-fits-all-methode past niet binnen het reviewproces. Smartphones worden beoordeeld op hun weergavekwaliteit, terwijl koptelefoons worden beoordeeld op basis van hun bereik en comfort.

Nadat je een product hebt aangeschaft sta je er niet alleen voor. We publiceren een hoop informatieve artikelen om je verder op weg te helpen. Zo kan je meer uit je producten halen en gebruik je deze op de juiste manier. Lees meer over de richtlijnen voor onze artikelen.

Wil je meer weten over ons?

Lees wat we doen en waar we voor staan

Scroll naar boven