JBL gaat niet aan of uit

JBL gaat niet aan of uit, wat moet ik doen?

Het is erg vervelend als apparaten niet werken. Je probeert je JBL apparaat aan of uit te doen, maar er gebeurt niets. Alle oorzaken en oplossingen omtrent dit probleem worden in deze blog beschreven. Het kan ook zijn dat je JBL ineens uitvalt, maar hier ga ik aan het eind van deze blog nog uitgebreid op in.

In het kort:

Mocht je JBL niet aan of uitgaan, los dit dan op door de speaker te resetten. Het resetten van het JBL product verhelpt in de meeste gevallen dit probleem. Bij bijvoorbeeld de JBL flip doe je dit door de + volumeknop en de afspeelknop ingedrukt te houden.

Is je JBL speaker kapot? Overweeg dan een nieuw model:

Wat moet je doen als JBL niet aan gaat?

Dit klinkt erg voor de hand liggend en dat is het ook, maar vergeet allereerst het JBL apparaat niet op te laden. Veel bluetooth luidsprekers van JBL gaan erg lang mee en dan vergeet je hem nog weleens op te laden.

Kapotte kabel of oplaadpoort: ook een kapotte kabel of oplaadpoort kan ervoor zorgen dat je batterij onverwacht leeg raakt. Andere oplaadkabels gebruiken kan hierbij helpen.

Batterij kapot: verder kan de batterij zelf natuurlijk ook kapot zijn. Bij sommige modellen is het makkelijker om de batterij te onderhouden dan bij andere batterijen. Indien je vermoedt dat er iets mis is met je batterij raad ik je aan hem te vervangen. De batterijen van je JBL apparaat kun je los bestellen op internet. Zorg er alleen voor dat je tijdens het vervangen van de batterij niets aan de speaker beschadigd.

losse-jbl-lipo-batterij-vervangen

JBL batterijen

Je hebt de mogelijkheid om de oude JBL batterijen te vervangen door nieuwe, mocht je het idee hebben dat het hieraan ligt.

Softwareprobleem: Als je JBL apparaat niet aan of uitgaat dan kan dit vaak liggen aan een softwareprobleem. Een softwareprobleem is vrij eenvoudig op te lossen door je product te resetten. Het probleem is echter dat je je JBL speaker aan moet zetten om hem te kunnen resetten. Wat je zou kunnen doen is je JBL alsnog proberen te resetten met het apparaat aangesloten op het stroom.

bluetoothknop JBL resetten problemen

Aansluiting: sommige mensen hebben dit probleem opgelost door de JBL via een USB op een computer aan te sluiten. Je kunt ook proberen om de JBL op een ander stopcontact aan te sluiten. Het kan ook zijn dat het apparaat na een tijdje ineens weer werkt.

Bluetooth werkt niet: een andere oorzaak is dat je JBL apparaat verbonden is met een ander Bluetoothapparaat. Dit kan een reden zijn dat er geen geluid uit je JBL komt. Ontkoppel je apparaat en JBL speaker van bluetooth en probeer ze weer opnieuw te verbinden. Zodra je apparaat en JBL speaker met elkaar zijn verbonden moet je nog even controleren of je volume wel hoog genoeg staat. Is het niet mogelijk om je JBL aan te sluiten op bluetooth, start hem dan opnieuw op.

Wat moet je doen als JBL niet uit gaat?

Na het gebruik van je JBL speaker wil je hem graag uitzetten door op de aan/uitknop te drukken. Maar wat als deze niet werkt en je JBL apparaat niet uitgaat?

Het zou dus allereerst kunnen liggen aan de aan/uitknop. Dit is mogelijk, maar meestal is er sprake van een bug die je vrij eenvoudig kunt oplossen. Zoals eerder besproken kun je bij deze situatie het beste je JBL speaker resetten. Je kunt hiermee namelijk software-gerelateerde problemen eenvoudig oplossen. De manier waarop je je JBL apparaat reset hangt echter af van het model. Hieronder bespreek ik per model hoe je hem reset.

Je kunt JBL op de volgende manier resetten:

JBL Charge: zet het apparaat aan, houd de + volumeknop en de bluetoothknop tegelijkertijd ingedrukt en wacht totdat het lampje gaat branden.

JBL Flip: zet het apparaat aan, houd de + volumeknop en de afspeelknop tegelijkertijd ingedrukt en wacht totdat het apparaat uitgaat. 

JBL Link: zet het apparaat aan, houd de mute-knop voor 15 seconden ingedrukt en wacht totdat het apparaat uitgaat.

JBL Go: zet het apparaat aan, houd de – volumeknop en de bluetoothknop tegelijkertijd ingedrukt voor 5 seconden totdat het apparaat uitgaat.

JBL Xtreme: zet het apparaat aan, houd de + volumeknop en de afspeelknop tegelijkertijd ingedrukt voor 5 seconden en wacht totdat het apparaat uitgaat. 

JBL Clip: zet het apparaat aan, houd de afspeelknop/pauzeknop en de aan/uitknop voor 30 seconden tegelijkertijd ingedrukt totdat het apparaat uitgaat.  

bluetoothknop jbl speaker

Bluetoothknop op je JBL speaker

muteknop-jbl-speaker-resetten

Mute knop op je JBL speaker

Het kan zijn dat je tijdens het oplossen van het probleem je JBL per ongeluk in een verkeerde modus zet. Hem in een rare modus zetten kan leiden tot een JBL speaker waarbij de knoppen niet meer werken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door tijdens het resetten de verkeerde knoppen ingedrukt te houden. In dat geval raad ik je aan om je JBL apparaat met stroom aan te sluiten en hem aan te zetten. Vervolgens houd je dezelfde knoppen (waarmee je hem in een andere modus hebt gezet) weer een tijdje ingedrukt, zodat je hem weer uit de modus haalt.

JBL apparaat valt uit?

Je JBL valt uit doordat je batterij bijna leeg is, je oplaadkabel of oplaadpoort beschadigd is, door ingebouwde beveiligingscircuits of de automatisch uitschakelfunctie.

Hieronder bespreek ik de bovenstaande oorzaken uitgebreid.

Batterij is bijna leeg: als je JBL product bijna leeg is kan het voorkomen dat hij nog weleens uit gaat. Doordat JBL speakers erg lang meegaan vergeten mensen hem nog weleens voldoende op te laden.

Beschadigde oplaadkabel of oplaadpoort: een speaker die niet genoeg stroom krijgt kan ook niet optimaal functioneren. Hierdoor is je batterij leeg en valt je JBL product uit. Om erachter te komen of dit het probleem is kun je het beste een nieuwe laadkabel proberen. Mocht het niet liggen aan de kabel, dan zou het kunnen dat je oplaadpoort is beschadigd. Het nadeel van een beschadigde oplaadpoort is dat je hem niet zo makkelijk kan repareren. Dit kan best moeilijk en duur zijn. Je hebt ook nog de optie om hem te laten repareren.

Er is een mogelijkheid dat je speaker denkt dat je batterij lager is dan in werkelijkheid het geval is. Je JBL resetten is dan je beste optie. Hoe je deze reset verschilt per model. Kijk hierboven onder het kopje ‘wat moet je doen als je JBL niet uit gaat?’ hoe je jouw model reset.

Je kunt de batterij van je JBL ook helemaal opmaken en vervolgens weer helemaal opladen.

oplader vervangen jbl speaker

Oplader voor JBL

Mogelijk heb je een nieuwe oplaadkabel voor je JBL speaker nodig.

Ingebouwde beveiligingscircuits: de versterker in de JBL speaker is beveiligd met een ingebouwd beveiligingscircuit. Dit beschermt je JBL apparaat tegen kortsluiting. Mochten er dingen in de luidspreker warm worden, dan sluiten de circuits af waardoor je JBL uit kan gaan. Je zou in dit geval je speaker kunnen laten repareren, maar dat kan best hoog oplopen in de kosten. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe JBL speaker te kopen dan te kiezen voor een reparatie.

Automatische uitschakelfunctie: deze functie houdt in dat je speaker na 10 tot 15 minuten automatisch uitschakelt. Dit geldt alleen als je je speaker inactief gebuikt en kan vervelend zijn als je hem gebruikt als luidspreker voor je computer. Door muziek af te spelen is je speaker actief en zou hij niet uit moeten vallen. Het is een functie die je helaas niet kunt uitzetten. Je zou muziek wel heel zachtjes aan kunnen houden, zodat de speaker actief blijft en niet automatisch uitschakelt.

Scroll naar boven