Kan de Ziggo Go app op je Samsung tv

Kan de Ziggo Go app op je Samsung TV? 

De Ziggo Go app wordt op dit moment niet door Samsung smart tv’s ondersteund. De Ziggo Go app is helaas alleen beschikbaar op Android besturingssystemen. Verder werkt inloggen op de app via de browser ook niet ideaal, doordat het video en website formaat erg slecht is. Ook is de verbinding niet goed en kan je eigenlijk beter je tablet gebruiken dan je Samsung smart tv. Maar wat is dan de juiste methode?

In het kort:

Nee, de Ziggo Go app kan je niet installeren op je Samsung tv. Je kan wel Ziggo Go op je tv gebruiken door het te streamen met een Chromecast of Apple tv.

Dit zijn de beste Samsung smart tv’s waarop je de Ziggo app kunt downloaden:

Kan de Ziggo Go app op je Samsung TV?

Ja, het is mogelijk om de Ziggo Go op je Samsung tv te gebruiken. In de inleiding is al aangegeven dat niet alle methodes even goed werken. Straks lees je 3 methodes waarmee je dit alsnog mogelijk kunt maken.

ziggo go sport app icoon afbeelding

Hoe installeer ik Ziggo Go op mijn Samsung TV? 

Je kan de Ziggo go app dus niet via Apps op de Samsung tv vinden en installeren. Ook is het gebruik van de app via de browser geen goede optie. De opties die overblijven zijn:

 1. Je scherm delen via je tablet of telefoon met HDMI
 2. Een mediaspeler koppelen zoals een Chromecast van Google
 3. Een Ziggo tv abonnement nemen

Een mediaspeler is bij een smart tv meestal overbodig, omdat alle smart opties al in de smart tv zelf zitten. Een mediaspeler laat je echter wel de Ziggo app downloaden of de Ziggo Go app streamen via je telefoon naar je Samsung smart tv. Als je de Ziggo Go app op je Samsung tv wil gebruiken zijn dit de beste opties:

 1. Je Samsung tv verbinden via Airplay als je een Apple apparaat zoals een iPhone, iPad of MacBook hebt. Hiermee kan je draadloos beeld en geluid delen met een vrij hoge kwaliteit. Vooral de nieuwste Samsung smart tv’s hebben met Airplay 2 een erg hoge kwaliteit.
 2. Een mediaspeler aanschaffen zoals de Google Chromecast, Apple tv of Amazon Fire stick. Met behulp van een mediaspeler kan je de Ziggo Go app naar je tv streamen. Verbind je telefoon of tablet met de mediaspeler en begin met het streamen van de app.
 3. Een Ziggo tv abonnement nemen en daarbij een mediaspeler ontvangen. Met een tv abonnement van Ziggo ontvang je een Ziggo mediabox waarop je de Ziggo Go app kan gebruiken.

Google Chromecast

Sluit de chromecast aan op je tv om de Ziggo Go app vanaf je telefoon/tablet naar je tv te streamen.

Hoe installeer ik apps op mijn Samsung Smart TV? 

Om apps te kunnen installeren op je Samsung smart tv moet je zijn verbonden met het internet. Dit kan via een draadloze wifi connectie, wifi connectie via een ethernetkabel of via een Hotspot.

Als je Samsung smart tv verbonden is met een stopcontact kan je de smart tv aanzetten. Vervolgens kun je via de menuknop op je afstandsbediening naar de instellingen. Bij instellingen ga je naar ‘Netwerk’ en selecteer je het netwerk waarmee je wil verbinden. Als je netwerk is verbonden kan je beginnen met het gebruiken van apps. Doe dit door via het menu naar de home screen te gaan. Daar zie je ‘Apps’ staan. Als je daar op klikt krijg je een aantal lijsten met apps die je kan downloaden op je smart tv. De apps staan meestal gecategoriseerd op het type app zoals ‘entertainment’ of ‘populair’.

Selecteer met de afstandsbediening de app die je graag wil downloaden. Vervolgens klik je op ‘Installeren’ en zal de app op je home screen worden weergegeven. Let er wel op dat je bij de meeste apps eerst moet inloggen of registreren zodra je voor het eerst de app gebruikt. Dus als je een app wil installeren zal je de volgende stappen moeten volgen:

 1. Zet de smart tv aan en ga via de homeknop van de afstandsbediening naar ‘Netwerk’.
 2. Selecteer je wifi netwerk bij draadloze verbinding en vul het wachtwoord van je wifi netwerk in.
 3. Als je wil verbinden met een kabel kan je simpelweg de kabel op de Samsung smart tv aansluiten.
 4. Nadat je een verbinding hebt druk je weer op de homeknop van je afstandsbediening. Selecteer daarna het App icoontje.
 5. Bekijk de lijst van apps die je kan downloaden en kies de app die je wil downloaden.
 6. Installeer de app en de app zal voortaan op je home screen komen.
 7. Vergeet niet om in te loggen of te registreren indien de app dat vereist.
samsung tv apps downloaden ziggo go

Bron: LetsGoDigital.org

Welke apps zijn er nog meer voor de Samsung Smart TV? 

De Samsung smart tv heeft een grote hoeveelheid apps ter beschikking. In totaal zijn er meer dan 100 verschillende soorten apps die je games, series of zelfs informatieve documentaires aanbieden. Dit zorgt ervoor dat je je smart tv net zoals een tablet kan gebruiken met je afstandsbediening.

Je downloadt de app die je wil downloaden via de instructies hierboven en je kan direct beginnen met het gebruiken van de app. Hieronder is een lijst van de top 10 populairste apps voor de Samsung smart tv. Voor de meeste apps in de lijst moet je een abonnement afsluiten, maar ze bieden een groot assortiment aan entertainment en informatie.

Voorbeeld van apps voor op je Samsung Smart tv:

 1. Netflix (streamingdienst)
 2. Disney+ (streamingdienst)
 3. Videoland (streamingdienst)
 4. Youtube (videoplatform)
 5. Spotify (muziekplatform)
 6. NLZiet (tv platform)
 7. HBOnow (tv platform)
 8. NPO start (tv platform)
 9. Steam Link (gaming platform)
 10. Playstation Now (gaming platform)

Hoe verwijder je een app van je Samsung TV? 

Om een app te verwijderen van je Samsung smart tv ga je via de homeknop op je afstandsbediening naar de home screen en klik je op ‘Apps’. Vervolgens klik je op het tandwiel bovenaan het scherm en ga je via de instellingen naar de app die je wil verwijderen. Klik daarna op ‘Verwijderen’. De app is nu verwijderd van je Samsung smart tv. Alle stappen nog eens in het kort:

 1. Klik op de home button op je afstandsbediening om bij het home screen menu te komen.
 2. Ga via de afstandsbediening naar ‘Apps’ en klik op de tandwiel bovenin.
 3. Selecteer de app die je wil verwijderen en klik op ‘Verwijderen’.
 4. De app is nu verwijderd van je Samsung smart tv.
home knop samsung afstandsbediening apps verwijderen

App op je Samsung TV werkt niet?

Als een app niet werkt op je Samsung smart tv kan dat liggen aan de app zelf of aan problemen met je tv. Een reden dat je app niet meer werkt op je Samsung smart tv is een verouderde versie van de app. Soms kan het ook zijn dat de gehele app niet meer in gebruik is. Zoek dan via Samsung apps naar een eventuele nieuwe app.

Naast de app zelf kan je Samsung smart tv ook te oude software gebruiken. Ga dan via instellingen naar de algemene instellingen en update de software van je Samsung tv. Tenslotte is het ook mogelijk om je tv een volledige reboot te geven. Dit zal al je persoonlijke instellingen verwijderen, maar zorgt er wel voor dat je tv weer als nieuw werkt. Volg dit stappenplan als een app niet werkt op je Samsung smart tv:

 1. Verwijder de app en installeer deze opnieuw.
 2. Zoek in het menu ‘Apps’ naar een eventuele nieuwe app van de vorige app maker.
 3. Ga via de home button op je afstandsbediening naar het menu en selecteer ‘Apps’. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en schakel ‘Automatisch updaten’ in.
 4. Haal alle kabels uit de Samsung smart tv en wacht een minuut totdat het lampje van de Samsung smart tv niet meer brandt. Koppel alle benodigde kabels weer aan de smart tv en je tv is succesvol gereboot. Deze simpele stap kan erg effectief zijn als een app niet laadt.
 5. Als laatste stap zou je de wifi connectie van je Samsung smart tv kunnen checken. Controleer of je nog steeds bent verbonden met je wifi netwerk via kabel of draadloos. Verbind eventueel met een Hotspot om te checken of je nog steeds dezelfde problemen met de app hebt.
 6. Als het probleem inderdaad bij je wifi netwerk ligt, probeer dan je wifi netwerk te herstarten of koop wifi versterkers als je een draadloze connectie gebruikt.

Scroll naar boven