Kan ik TV kijken met wifi

Kan ik TV kijken met wifi?

Het voordeel van een tv met wifi is dat je geen kabel of satelliet hoeft te gebruiken. Je hoeft alleen maar het wifi netwerk op te zoeken, je tv te verbinden en je kan zonder aparte wifi kabel tv kijken. Draadloos tv kijken is erg handig voor als je niet te veel verschillende kabels rondom je tv wil hebben. De vraag is echter: heeft mijn tv wifi?

In het kort:

Ja, vrijwel alle tv’s ondersteunen tegenwoordig wifi. Check of je tv wifi ondersteunt: home menu > instellingen > netwerkinstellingen > verbind met wifi. Volg de stappen die op je tv verschijnen.

Kan ik TV kijken met wifi?

Ja, de meeste moderne tv’s hebben ingebouwde wifi. Bij de meeste tv’s gebruik je wifi voor slimme functies, zoals apps. Dit maakt tv kijken met wifi erg aantrekkelijk vergeleken met kabel en satelliet, aangezien hier de extra functies minimaal zijn. Tv kijken met wifi is tegenwoordig erg populair en de meeste moderne tv’s beschikken hierover.

Wat kan je met een TV met wifi?

Een tv met wifi heeft veel functies en heeft, zoals ik net al zei, geen wifi kabel of satelliet nodig. Maar ook streamingdiensten vereisen een wifi connectie om contact te maken met het streamingnetwerk. Als je dus je favoriete show op Netflix wil kijken heb je een tv nodig met een wifi connectie.

Verder kan een smart tv nog veel meer handige functies uitvoeren, zoals apps downloaden, verbinden met andere apparaten en zelfs het internet gebruiken om dingen op te zoeken. Een tv kan dus veel doen met wifi afhankelijk van de tv zelf. Hier een lijst van de functies van een tv met wifi:

 • Draadloos tv kijken zonder benodigde kabels of satelliet voor de verbinding.
 • Streamingdiensten gebruiken zoals Netflix, Hulu en Disney+.
 • Apps downloaden zoals Spotify.
 • Video’s opslaan met behulp van apps.
 • Verbinden met andere apparaten zoals smartphones en tablets.
 • Gebruik maken van het internet door bijvoorbeeld dingen op te zoeken en websites te bezoeken.
 • Video’s kijken via YouTube.
 • Een voice assistent gebruiken zoals Siri of Bixby.

Welke TV heeft wifi?

Tegenwoordig hebben een hoop tv’s ingebouwde wifi die kan worden verbonden met je netwerk. Toch is het belangrijk om te checken of je tv wifi heeft als het een ouder of goedkoper model is:

 1. Open de instellingen door de instellingen knop te gebruiken op je afstandsbediening. Je kan eventueel ook nog de knop aan de zijkant of onderkant van je tv gebruiken.
 2. Vanuit daar zoek je in de instellingen naar de netwerkinstellingen.
 3. Als er een netwerkoptie is kan je verbinden met een netwerk.

Heb je geen netwerkoptie, dan zal je andere manieren moeten vinden om je tv met wifi te verbinden. Hier kom ik later dit artikel nog op terug.

De zogenaamde smart tv’s hebben veel meer functies ingebouwd. Om te kijken welke functies je hebt ga je naar de instellingen en zoek je naar functies die je netwerk vereisen. De meeste moderne tv’s kunnen in ieder geval met ingebouwde wifi tv kijken, streamingdiensten bereiken en apps downloaden.

Zowel tv’s in een hoge als lage prijsklasse ondersteunen tegenwoordig wifi. Het gaat dan voornamelijk over smart tv’s, die steeds populairder worden. Hieronder zie je de beste tv’s die wifi ondersteunen:

Hoe verbind je een TV met wifi?

Afhankelijk van de tv kan het verbinden met wifi erg makkelijk of juist moeilijk gaan. Zorg dat je van tevoren zeker weet dat je tv wifi gebruikt. Bekijk indien nodig de stappen die eerder dit artikel zijn genoemd. Als je tv wifi heeft open je met de knop op je afstandsbediening of via de knop aan de zijkant van je tv de instellingen. Zoek in de instellingen naar de optie ‘Netwerk’ of ‘Wifi’. Ga opzoek naar jouw netwerk en maak verbinding. De stappen zijn dus als volgt:

 1. Check of je tv wifi heeft.
 2. Gebruik de afstandsbediening of een knop aan de zijkant van je tv om de instellingen te openen.
 3. Kijk vervolgens of er een optie is genaamd ‘Netwerk’ of ‘Wifi’.
 4. Klik op die functie en klik op ‘Netwerk toevoegen’.
 5. Vul het wachtwoord van je wifi netwerk in. Het wifiwachtwoord staat meestal op de router zelf (mocht je het wachtwoord niet weten).
 6. Is je tv niet verbonden met wifi , dan zijn er nog andere opties. Later dit artikel bespreek ik hoe je een tv van wifi kunt voorzien met behulp van een tv ontvanger.

Hoe je een netwerk kan toevoegen aan je tv is afhankelijk van het specifieke model en tv merk. Zo moet ik bij mijn tv eerst op de knop ‘home’ drukken. Vervolgens kan ik de instellingen openen en vanuit daar de netwerkinstellingen aanpassen. Dit zie je terug in de afbeeldingen hieronder. Download het pdf-bestand voor de rest van alle foto’s.

Hebben alle Smart TV’s wifi?

Ja, alle smart tv’s hebben ingebouwde wifi om de smartfuncties zoals apps downloaden en streamingdiensten mogelijk te maken. Zonder wifi kan een smart tv alleen als normale tv functioneren, omdat er geen connectie is om de smartfuncties te gebruiken. Heb je verbindingsproblemen, dan krijg je ook problemen met je smart tv zodra die is verbonden met je netwerk.

Een smart tv kan ook een hotspot verbinding gebruiken. Hiermee kan je controleren of eventuele verbindingsproblemen worden veroorzaakt door je wifi netwerk of door je smart tv.

Kan een TV ontvanger op wifi?

Ja, een tv ontvanger is erg handig voor wifi op je tv. Smart tv’s hebben tegenwoordig een tv ontvanger ingebouwd die alle smartfuncties kan uitvoeren. Maar niet elke tv heeft een tv met de ingebouwde smartfuncties. Om alsnog gebruik te maken van die smartfuncties kan je een smart mediaplayer (ook wel een tv ontvanger) gebruiken. De tv ontvanger kan je koppelen aan je tv en direct verbinden met je netwerk. Vanuit daar kan je de benodigde apps gebruiken op je normale tv via de tv ontvanger.

De 2 beste tv ontvangers van dit moment bespreek ik hieronder:

KPN TV ontvanger: de beste tv ontvanger voor als je alleen tv, streamingdiensten of Youtube wil kijken is de tv ontvanger van KPN. Deze zit wel verbonden aan een KPN abonnement, waar je maandelijks een redelijk bedrag aan kwijt bent. Mocht je niet meer een klassiek tv abonnement willen, dan kan je ook een andere smart mediaplayer gebruiken.

Apple TV: een andere goede tv ontvanger is de Apple tv. De tv ontvanger van Apple kan naast alle functies van de KPN ontvanger ook makkelijk verbinden met bijvoorbeeld je iPad. Verder geeft het je de mogelijkheid om met meerdere apparaten te verbinden. Je kan dan zelfs je huidige tv abonnement opzeggen en een app zoals bijvoorbeeld NLZIET downloaden om tv te kijken.

Apple TV (2021) 4K 32GB

Apple TV (2021) 4K 32GB

Gebruik een Apple TV om extra smartfunctie aan je tv toe te voegen. Hiermee voeg je wifi toe aan de tv.

Beide opties ondersteunen een mooie 4K kwaliteit. Op het gebied van kwaliteit zijn beide tv ontvangers dus in orde. Ook de bluetooth functie is van beide apparaten goed, maar Apple heeft betere compatibiliteit met Apple apparaten (zoals iPad en iPhone). Beide tv ontvangers kan je aansluiten via een hdmi kabel. Nadat de hdmi kabel via de tv aan de tv ontvanger is gekoppeld kan je via het menu verbinden met je wifi netwerk. Vanuit daar kan je met behulp van je wifinetwerk de smartfuncties gebruiken op je tv.

Scroll naar boven