KPN Experia Box heeft geen internet

KPN Experia Box heeft geen internet? – Dit moet je doen!

Problemen kunnen altijd ontstaan, bij welk elektronisch apparaat dan ook. Een KPN Experia Box is hier geen uitzondering op. In dit artikel wordt besproken wat je kunt doen als je Experia Box niet goed werkt. Grote kans dat je nu data gebruikt om dit artikel te kunnen lezen, dus laten we snel beginnen.

In het kort:

 1. Houd de herstelknop aan de voorkant voor enkele seconden ingedrukt.
 2. Ontkoppel de stroomkabels van je Experia Box en wacht 10 seconden.
 3. Reset je Experia Box door de reset knop te gebruiken.
 4. Controleer op storingen in jouw buurt. Deze komen erg plaatselijk voor.

Je Experia Box herstellen

Er kunnen problemen ontstaan tijdens het internetten, bellen en het tv-kijken. Het eerste wat we kunnen doen is de Experia Box herstellen. In dit geval brandt er een oranje lampje op de modem. Dit is het Services lampje dat aangeeft dat er een probleem is. Hierdoor weet je dat het internetprobleem wordt veroorzaakt door de modem en niet door het apparaat waarmee je wil internetten.

Maar goed, hoe gaan we dit dan oplossen? Laten we eerst de herstelknop aan de voorkant van de Experia Box uitproberen. Hierdoor kan je de verbinding controleren en mogelijk herstellen. Volg de onderstaande stappen om dit herstelproces uit te voeren:

 1. Houd de knop (waar ‘herstel’ bij staat) aan de voorkant van de Experia Box voor enkele seconden ingedrukt.
 2. De Experia Box zal zich nu volledig uitschakelen. Het kan een aantal minuten duren voordat hij weer opstart.
 3. Nadat de modem is opgestart worden jouw gegevens voor jouw abonnement in de Experia Box geladen. Het is belangrijk dat je de modem zijn gang laat gaan en dit proces niet onderbreekt.

Hierna zou de router weer naar behoren moeten werken. Controleer de lampjes van je Expedia Box om te controleren of dit ook daadwerkelijk zo is. De kleur van de lampjes vertellen je meer over de status van de modem. Branden de lampjes ‘Power’, ‘Internet’, ‘Wireless’ en ‘Services’ groen, dan is alles in orde en klaar voor gebruik. Het lampje ‘Internet’ knippert als het goed is.

kpn experiabox werkt niet problemen

Je Experia Box herstarten

Je hebt nu de herstelfunctie geprobeerd. Als dit niet werkt kan je je modem ook herstarten. Het werkt als een soort soft reset waarbij alles weer even terug op 0 gaat. Zorg ervoor dat je je Experia Box op de juiste manier opnieuw opstart. Het herstarten van je Experia Box gaat als volgt:

 1. Schakel alle apparaten aan die je mogelijk hebt aangesloten op je Experia Box. Heb je er geen apparaten op aangesloten, dan kan je deze stap overslaan.
 2. Om je Experia Box volledig opnieuw op te starten haal je het stroom eraf. Je kunt het stroom eraf halen door de stroomkabel van de modem los te koppelen. Je kan ook de voedingskabel uit het stopcontact halen.
 3. Wacht ongeveer 10 seconden en sluit de voedingskabel weer aan.

Zodra je de modem hebt aangezet gaan er allerlei lampjes branden en knipperen. Zorg ervoor dat je dit proces niet onderbreekt. Het kan ongeveer 10 minuten duren voordat de Experia Box weer helemaal is opgestart. Branden de lampjes ‘Power’, ‘Internet’, ‘Wireless’ en ‘Services’ groen, dan is alles in orde en klaar voor gebruik. Het lampje ‘Internet’ knippert als het goed is.

kpn experiabox geen internet

Bekijk de lampjes van de Experia Box

Zoals ik al eerder zei zeggen de lampjes veel over de status waarin je modem verkeerd. Hiermee zou je dus ook de oorzaak van het probleem kunnen achterhalen. Hieronder bespreek ik verschillende situaties:

Power knop brandt niet groen: in dit geval is de kans groot dat er iets mis is met de toevoer van stroom. Dit wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door de voedingskabel. Controleer in dit geval of de voedingskabel goed is aangesloten en dat deze niet beschadigd is. Vervang deze indien nodig door een andere kabel.

Het controleren van de rest van de kabels kan uiteraard ook geen kwaad. Ik heb het hierbij voornamelijk over de DSL-kabel die van je Experia Box naar je hoofdaansluiting loopt. Zorg dat deze goed is aangesloten en niet is beschadigd.

Internet lampje brandt rood: herstart in dit geval de modem zoals eerder dit artikel uitgebreid is besproken. Als dit niet werkt raad ik je aan om contact op te nemen met de klantenservice van KPN.

Services lampje brandt oranje: probeer in dit geval de herstelknop te gebruiken aan de voorkant van de modem. Hier heb ik het aan het begin van dit artikel uitgebreid over gehad. In plaats van de herstelfunctie is het herstarten ook nog altijd een optie.

Wireless knop brandt niet: dit betekent dat het draadloze internet signaal niet is ingeschakeld. Druk op de knop ‘Wireless’ om het draadloze internet signaal weer in te schakelen. Houd de knop ingedrukt totdat het lampje gaat branden (meestal duurt dit 2 seconden).

Experia Box resetten

Het resetten van je Epxeria Box is niet iets wat je heel snel doet. Het is belangrijk dat je allereerst de bovenstaande stappen hebben geprobeerd. Mochten alle bovenstaande stappen niets hebben opgeleverd, dan is het misschien tijd om de modem een hard reset te geven.

Uiteraard moet je er rekening mee houden dat alle instellingen van je modem terug worden gezet naar de fabrieksinstellingen. Alle persoonlijke wijzigingen worden verwijderd. Er zijn 2 manieren waarop je je modem kunt resetten:

 1. Laat KPN het op afstand voor je doen. Dit is de meest eenvoudige methode waarbij je zelf vrij weinig hoeft te doen. Op deze pagina kan je inloggen met je KPN ID en hem op afstand voor je laten resetten.
 2. Je tweede optie is om de modem handmatig te resetten. Er zit namelijk ergens op je modem een reset knop. Om deze knop in te drukken heb je een paperclip of een ander scherp voorwerp nodig. Het is dus niet een erg groot knopje, maar slechts een gaatje. Je vindt de reset knop naast de voedingskabel aan de zij- of achterkant van de modem. Houd de knop ingedrukt totdat het ‘Power’ lampje rood begint te branden.

Nadat je je Experia Box hebt gereset laat je hem ongeveer 30 minuten aanstaan. Ook hierbij is het wederom belangrijk dat je het resetproces niet verstoort. De lampjes ‘Power’ en ‘Services’ zouden na de reset weer moeten branden.

Controleer op een storing

Het hoeft niet per se te liggen aan jouw specifieke apparaat. Storingen komen regelmatig voor wat kan leiden tot internetproblemen. Hier kan jij in principe niks aan doen. Voordat je je hele modem uit elkaar haalt kan het dus geen kwaad om te controleren of anderen ook last hebben van internetproblemen. Bekijk deze pagina om te achterhalen of er op dit moment een storing is bij KPN:

storingen website controleren experiabox

Op de website van KPN zelf kan je ook controleren of er storing/onderhoud is in jouw buurt.

Alle oplossingen die hierboven zijn beschreven zijn eenvoudig te begrijpen en uit te voeren. Als de bovenstaande opties niet hebben geholpen, overweeg dan om contact op te nemen met de klantenservice van KPN. Zij kunnen je verder helpen bij complexere problemen die niet zomaar opgelost kunnen worden met een herstart.

Zij zullen eerst kijken of ze het probleem op afstand voor je kunnen oplossen. Is dit niet het geval, dan komt er een monteur langs om even te kijken naar het probleem. In het ergste geval moet de Experia Box worden vervangen.

Scroll naar boven