tunein radio voor sonos

Kun je met Sonos radio luisteren?

Er zijn ondertussen al een hoop verschillende streamingdiensten beschikbaar, maar wat als je gewoon naar de radio wil luisteren? Is er een mogelijkheid om via je Sonos apparaat radio af te spelen? Na het lezen van deze blog weet je alles over de radio van Sonos, zodat je daarna weer lekker naar de radio kunt luisteren.

In het kort:

Ja, Sonos heeft een ingebouwde radio-functie. Download de Sonos app, ga naar ‘Bladeren’ en je ziet de Sonos Radio staan. Open de Sonos Radio en volg de stappen om radio toe te voegen aan je systeem.

Deze Sonos speakers kunnen allemaal radio afspelen:

Kun je met Sonos Radio luisteren

Bron: theverge.com

Wat is Sonos radio?

Sonos radio is een internet radio dienst dat alleen beschikbaar is op Sonos. Het beschikt over 60.000 zenders van over de hele wereld. Sonos radio is wereldwijd en kan alle originele radiostations beluisteren van:

 • Verenigde Staten
 • Canada
 • Verenigd Koninkrijk
 • Ierland
 • Australië
 • Oostenrijk
 • België
 • Nederland
 • Denemarken
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Italië
 • Nieuw-Zeeland
 • Noorwegen
 • Zweden
 • Zwitserland

Naast de 60.000 beschikbare zenders zijn er ook samengestelde stations beschikbaar. Denk aan R&B Collective, Pure Unplugged, Blues Masters, Rock Road Trip en dergelijke. De Sonos radiofunctie is beschikbaar als functie in de app. Hier kom ik straks nog uitgebreid op terug. Het is goed om te weten dat de radio zowel beschikbaar is voor de Sonos S1 app als de Sonos S2 app.

Wat is Sonos Radio HD?

Sonos Radio HD is de premium versie van de Sonos Radio. Na het upgraden naar Sonos Radio HD krijg je toegang tot premium functies:

 1. HD-geluidskwaliteit
 2. Meer exclusieve content
 3. Onbeperkt nummers kunnen overslaan
 4. Muziek luisteren zonder reclames

Na het afsluiten van een abonnement kun je alle premium content in de Sonos Radio zien. Ook kun je zien wat tot de exclusieve en originele content hoort. Dit wordt namelijk aangegeven met een HD-badge. Ook kun je zien dat de zenders nu worden afspeelt op HD-kwaliteit. Je kunt de eerste maand Sonos Radio HD gratis uitproberen.

sonos radio HD premium versie

Let op: om Sonos Radio HD te kunnen gebruiken heb je de Sonos S2 app nodig. Bekijk hier welke Sonos apparaten welke Sonos apps kunnen gebruiken.

Hoe kun je met Sonos radio luisteren?

Radio afspelen op je Sonos kan op verschillende manieren. De meest eenvoudige manier is de radiofunctie in de Sonos app te gebruiken. Hieronder vind je de stappen die je hiervoor moet volgen:

 1. Download de Sonos app en zorg dat de nieuwste firmware van zowel je Sonos apparaat als je app is geïnstalleerd.
 2. Ga naar ‘bladeren’ in de Sonos app en je ziet de Sonos Radio staan.
 3. Tik op het icoontje van de radio en volg de stappen die worden weergegeven om radio aan je systeem toe te voegen.
 4. Dat is alles. Je kunt nu de radiozenders zoeken die je wil luisteren.  

Ook via desktop kun je naar de Sonos radio gaan. Klik bij macOS en Windows in de sectie een muziekbron selecteren en dan op Sonos Radio.

Er is echter ook een andere manier waarop je radio kunt luisteren op je Sonos apparaten. Deze methode werd voornamelijk gebruikt toen de Sonos Radio er nog niet was. In plaats van de Sonos radio te gebruiken, kun je ook een andere radiodienst gebruiken genaamd Tuneln. Radio by TuneIn geeft je toegang tot radiostations, programma’s en podcasts wereldwijd. Het is geheel gratis om te gebruiken. Er zijn meer dan 100.000 kanalen die wereldwijd naar je Sonos-producten gestreamd kunnen worden. Een TuneIn Pro- of Premium-account kun je helaas niet aansluiten op Sonos. 

Om radio te luisteren op Sonos via Tuneln kun je de onderstaande stappen volgen.

Sonos radio via TuneIn op je Android of iOS:

 1. Ga naar de instellingen en tik op services.
 2. Onder muziek en content tik je op een service toevoegen.
 3. Selecteer Radio by TuneIn in de lijst.
 4. Volg de stappen die worden weergegeven om de radiostreamingdienst toe te voegen aan je Sonos systeem.
tunein radio voor sonos

Bron: apps.apple.com

Sonos radio via TuneIn op je Mac of Pc:

 1. Download allereerst de Sonos app voor je desktop of laptop.
 2. Klik in het venster Muziek op Muziekservices toevoegen.
 3. Selecteer Radio by tuneIn en tik op volgende.
 4. Volg de stappen die worden weergegeven om de radiostreamingdienst toe te voegen aan je Sonos systeem.

De meest voor de hand liggende methode heb ik eigenlijk nog helemaal niet besproken, namelijk het gebruik van je eigen toestel. Vrijwel alle Sonos speakers maken gebruik van wifi , waardoor je draadloos verbinding kunt maken met de speaker. Download een app op bijvoorbeeld je telefoon waarmee je radio kunt afspelen. De beste apps hiervoor zijn:

 1. RadioNED
 2. myTuner Radio
 3. TuneIn Radio

Speel via deze apps radio af en verbind je telefoon met je Sonos speaker. Zo kun je eenvoudig radio afspelen via je Sonos speaker.

Is radio op je Sonos gratis?

Ja, de Radio op je Sonos is gratis. Voor de premiumversie, oftewel Sonos Radio HD, betaal je €7,99 per maand. De eerste maand kun je Sonos Radio HD gratis uitproberen. Zo kun je kijken of het iets voor je is en of je ermee door wil gaan.

Radio op Sonos werkt niet

Het kan zijn dat je wat problemen ervaart met de Radio van Sonos. Je krijgt dan bijvoorbeeld de foutmelding ‘toegang geweigerd’. Volg dan de onderstaande stappen:

Ga naar de Instellingen > Services en Stem > Sonos Radio > Account opnieuw autoriseren

Eerder dit artikel heb ik 2 streamingdiensten besproken. Ik heb het dan over de Sonos Radio en de Radio by TuneIn. Schakel over naar 1 van de 2 streamingdiensten, om te kijken of de radio dan wel werkt. Gebruik je bijvoorbeeld Sonos Radio, probeer dan de streamingdienst TuneIn te gebruiken.

Scroll naar boven