Over Ons

De achtergrondinformatie

Wie is TechTiek?

Of je nu jong bent of oud, het gebruik van technologie kan voor iedereen lastig zijn. TechTiek is een website die probeert de snelle technologische ontwikkelingen zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. 

De website richt zich op consumenten die meer willen weten over tech producten. 

.. en wat houdt het in?

We beantwoorden simpele praktische vragen, maar we helpen je ook bij het kiezen van producten. Deze informatie wordt in de vorm van blogs op onze website geplaatst.

Daarnaast doen wij regelmatig onderzoek naar de nieuwste tech ontwikkelingen. Hiermee proberen wij een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling op het gebied van technologie.

TechTiek heeft al met meer dan 100 nieuwswebsites en kranten samengewerkt. 

Bezoekers per maand
0 +

Regelmatig in het nieuws

Wie wij zijn

Ons team

Jasper studeert Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de universiteit van Wageningen. In 2020 is hij een website gestart die zich richt op het helpen van dronepiloten. Als drone expert heeft hij zijn expertise verbreedt naar andere consumentenelektronica. De kennis en schrijfvaardigheden die hij heeft opgedaan met zijn website heeft hij meegenomen naar TechTiek. Jasper is verder ook verantwoordelijk voor het doen van de onderzoeken. Zo heeft hij in het verleden onderzoek gedaan naar de groei van het aantal elektrische auto’s en laadpunten in Nederland. Jasper probeert complexe vraagstukken zo goed mogelijk te vertalen naar een eenvoudige, begrijpbare tekst. 

Quinn schrijft al een tijdje voor TechTiek. Zijn werkzaamheden bestaan uit het zo duidelijk mogelijk beschrijven van tech-gerelateerde artikelen die voor iedereen toegankelijk zijn. Soms vereist dit flink wat research, want het is uiteraard onmogelijk om alles over elk product uit je hoofd te weten. Buiten het schrijven van teksten voor TechTiek is hij werkzaam als freelancer. Naast copywriter, is hij web designer en houdt hij me bezig met taken voor verschillende opdrachtgevers. Als Digital Nomad woont, werkt en leeft hij momenteel in Zuidoost-Azië. Zijn werkzaamheden zijn niet gebonden aan een fysieke locatie. Dit maakt het mogelijk voor hem om te gaan en staan waar hij wil, iets waar hij veel waarde aan hecht.

Tijmen schrijft voornamelijk artikelen over problemen met apparaten, zoals tv’s en laptops. Hij is goed geworden in het uitleggen van complexe zaken rondom technologie. Naast elektronica houdt hij zich ook veel bezig met Artificiële technologie (AI) en Virtuele Realiteit (VR). Het leren toepassen van deze technieken geeft hem een interessante visie op de toekomst. Ook de implementatie van deze technieken in de maatschappij vindt hij niet alleen interessant, maar ook een belangrijk onderwerp voor discussie.

Waarom je ons kunt vertrouwen..

Het team van TechTiek schrijft niet zomaar over technologie. Wij hebben veel affiniteit met elektronica en zijn er, net zoals onze lezers, elke dag mee bezig. We schrijven niet alleen over de producten, maar gebruiken en testen deze ook op een dagelijkse basis. We gaan een paar stapjes verder door onze eigen kennis en ervaring met de wereld te delen. Vanuit het perspectief van de schrijver krijg je een beeld van hoe het product werkt en wat er wel of niet goed aan is.

Door vanuit onze eigen ervaring kennis te delen krijg de lezers een uniek en eerlijk antwoord op de vraagstukken waarmee ze zitten. Uiteindelijk zijn we immers hetzelfde als onze lezers: liefhebbers van tech die de beste producten zo goed mogelijk willen gebruiken.

Alle inhoud op de website is volledig onafhankelijk en er zijn geen externe partijen die hier invloed op hebben. De schrijvers en editors van TechTiek zullen altijd onafhankelijk en objectief producten/diensten aanbevelen.

tactische technologische oplossingen

Wat doen we?

Wij proberen jou zo goed mogelijk te informeren over een breed scala aan elektronische apparaten en technologische ontwikkelingen.

verdienen wij geld?

Ja, de website wordt gefinancieerd door het aanbieden van producten van derden. Hier worden wij voor vergoed in de vorm van een kleine commissie.

Wat verkopen wij?

TechTiek verkoopt niets. Alle inhoud op de website is dus gratis en toegankelijk voor iedereen. 

Zijn we onafhankelijk?

Ja, wij proberen zo objectief mogelijk producten aan te bieden en te beoordelen.

jouw vraag. ons antwoord.

Veelgestelde vragen

Alle informatie op TechTiek wordt in de vorm van artikelen op de website geplaatst.

Voor persoonlijke of specifieke vragen kun je contact opnemen en een mailtje sturen. Gebruik eventueel de zoekfunctie op de blogpagina. 

Redactionele richtlijnen

De handgeschreven artikelen die je vindt op TechTiek hebben allemaal één ding gemeen: informatie over technologie waar de lezers écht op kunnen vertrouwen. Om de kwaliteit te waarborgen beschikt TechTiek alleen over schrijvers die voldoende affiniteit en ervaring hebben met technologie. Naast de kennis wordt veel rekening gehouden met de manier waarop bepaalde vraagstukken worden behandeld. Dit om de gebruiksvriendelijkheid en leeservaring van bezoekers te waarborgen. De schrijvers van TechTiek creëren originele, nauwkeurige en overzichtelijke content zonder ethische zorgen, biases, conflicten en misinformatie. TechTiek zal nooit de lezer proberen te misleiden met clickbait-koppen en komt meteen tot de kern.

Artikelen worden voor publicatie gecontroleerd en bewerkt zodat ze aan de benodigde criteria voldoen. Door deze strikte naleving wordt de norm gehandhaafd en houden we de kwaliteit op peil. De redacteuren controleren op leesbaarheid, opmaak, spelling en grammatica, kwaliteit van afbeeldingen en screenshots, taalgebruik, enz. Lees meer over onze schrijvers.

Schrijvers en redacteuren van TechTiek zijn verantwoordelijk voor het bekendmaken van mogelijke belangenconflicten – elke relatie, financieel of persoonlijk, met elke bron of bron die hun vermogen om eerlijke en onpartijdige informatie te verstrekken in gevaar kan brengen. Het wordt door de schrijvers van TechTiek verboden om voorkeurshandeling te geven aan een externe bron op basis van hun relatie met de persoon of het bedrijf die de bron schrijft of bezit. De informatieve artikelen en ondersteunende inhoud op de website worden voortdurend bijgewerkt door ervaren auteurs. Lees meer over hoe we artikelen schrijven op TechTiek.

Wil je feedback geven op artikelen en ons helpen de informatie te verbeteren, gebruik dan het feedbackformulier onderaan het desbetreffende artikel of stuur een mailtje naar feedback@techtiek.nl.

De nauwkeurigheid van onze geverifieerde informatie is een belangrijk aspect van onze content. Dat geldt ook voor onze toewijding en verantwoording aan onze lezers en transparantie over onze praktijken op het gebied van nauwkeurigheid en correcties. TechTiek doet er alles aan om lezers te vertellen wanneer er een fout is opgetreden en om deze te corrigeren. Correcties en aanpassingen worden gemaakt op basis van feedback en systematische update- en verificatieprocessen.

We stimuleren lezers om net als ons team voortdurend bij te dragen aan de nauwkeurigheid en feitencontrole. Mochten lezers van mening zijn dat inhoud op onze website feitelijk niet klopt, dan kunnen ze dat ons laten weten en onderzoeken wij dat nader. Passende corrigerende en/of bijwerkende maatregelen worden genomen zodra hier voldoende aanleiding naar is. Om mogelijke onjuiste feiten te melden kan je een e-mail sturen naar info@techtiek.nl.

Het doel van TechTiek is om originele, nuttige en onbevooroordeelde inhoud aan te bieden. De informatie moet worden geverifieerd en mag geen inbreuk maken op het auteursrecht of iemands intellectuele eigendomsrechten. Plagiaat en geautomatiseerde content is ten alle tijden verboden en wordt zo goed mogelijk opgespoord. Er wordt van alle bijdragers verwacht dat zij zich houden aan alle toepasselijke wetten, normen en geaccepteerde journalistieke praktijken, waaronder:

Redactionele inhoudt op TechTiek wordt niet beïnvloed door adverteerders. Elke auteur op TechTiek wordt verantwoordelijk gehouden voor eerlijkheid en transparantie. TechTiek bevat geen betaalde content en publiceert geen advertorials of betaalde links. Indien in de toekomst gesponsorde content wordt toegevoegd zal dit altijd duidelijk worden gelabeld.

Als lezers op onze affiliate links klikken en een aankoop doen ontvangt TechTiek hiervoor een commissie. Affiliate links van partijen als Coolblue en Bol.com komen regelmatig voor. We ontvangen nooit enige vergoeding om de inhoud van de aanbevelingen aan te passen. Lees meer over de richtlijnen van onze product reviews en hoe deze tot stand komen.

Elk artikel bevat een naamregel met de naam van de auteur die het artikel heeft geschreven. Er staat een korte beschrijving bij met informatie over de auteur en een link voor meer informatie. Onderzoeken gedaan door TechTiek bevatten bronnen die zijn gebruikt om tot de conclusies te komen. Originele afbeeldingen en illustraties worden gemaakt door de editors die verantwoordelijk zijn om de teksten vóór publicatie te controleren. De  controle en periodieke beoordelingen door redacteuren zorgen voor de kwaliteit, nauwkeurigheid en integriteit waar we naar streven. Zodra er afbeeldingen van externe bronnen wordt gebruikt staat hier altijd een duidelijke bronvermelding bij. We corrigeren onjuiste feiten op een transparante manier en streven ernaar om het voor lezers makkelijk te maken om ons te corrigeren.  

Affiliate openbaring

TechTiek verdient op een aantal manieren geld. In de artikelen worden regelmatig behulpzame artikelen aanbevolen die een probleem waar de lezer mee zit kan oplossen. Zodra er een aankoop wordt gedaan via deze link krijgt TechTiek hier een commissie voor. De aankopen via deze links zijn op geen enkele manier in het nadeel van degene die het product koopt. Ga voor meer informatie naar de pagina waarop de algemene voorwaarden uitgebreid worden besproken.

Privacy Policy

TechTiek houdt altijd de privacy van haar lezers in acht. Lees de privacyverklaring van TechTiek voor meer informatie over onze privacy voorwaarden. Meer vragen over het privacybeleid, stuur dan een mailtje naar privacy@techtiek.nl.

Bekijk daarnaast de cookie policy waarin wordt uitgelegd welke cookies er worden gebruiken en hoe ze worden ingezet.

Stuur voor persvragen een e-mail naar pers@techtiek.nl.

Disclaimer: raadpleeg onze disclaimer voor belangrijke informatie over het gebruik van onze website.
 

Heb je vragen over producten of tips?

neem contact met ons op via de mail

Scroll naar boven