Richtlijnen voor artikelen
Origineel en eerlijk
De artikelen..
Of je nu opzoek bent naar een antwoord op een simpele vraag of meer wil weten over een complex vraagstuk, voor allerlei soorten informatie kan je op TechTiek terecht.
Nieuwe websitebezoekers komen er al snel achter hoe eenvoudig ze informatie vinden in een taal die ze begrijpen.
.. hoe schrijven we die?
Op TechTiek schrijven we voornamelijk informatieve artikelen, wat in het Engels ook wel ‘how-to content’ wordt genoemd. We laten je niet zitten op het moment dat je een aankoop hebt gedaan. Aan het installeren, instellen of het oplossen van problemen wordt op onze website veel aandacht besteed.
Met deze informatieve artikelen proberen we een stapje verder te gaan dan de rest. Zo geven we niet alleen aan dat je ergens gebruik van kunt maken, maar ook hoe je dit kunt gebruiken.

Richtlijnen
De schrijvers van TechTiek schrijven originele artikelen op basis van hun eigen kennis en ervaring. De producten waarover wordt geschreven zijn of waren in het bezit van de auteur. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om vanuit een uniek en eigen perspectief originele artikelen te schrijven. Een artikel wordt bewust toegewezen aan een schrijver die goed uit te voeten kan met een bepaald onderwerp.
In sommige gevallen worden er ook externe resources gebruikt. Dit helpt de schrijvers om vanuit andere perspectieven een artikelen compleet te maken. Denk hierbij aan handleidingen, forums, video’s of andere informatiebronnen. Bronnen die gebruikt worden zijn altijd geverifieerd en zorgvuldig gekozen.
Er zitten vele uren in het schrijven van een goede, educatief artikel. Na het schrijven van het artikel wordt deze gecontroleerd en bijgewerkt door de editors. In de loop van de tijd wordt het artikel geüpdatet en aangepast op basis van feedback van de lezers. Allemaal met als doel om de lezer te voorzien van accurate, betrouwbare en makkelijk te volgen informatie.
Om artikelen voor een groot publiek toegankelijk te maken moeten de teksten in een duidelijke en nauwkeurige taal geschreven worden. Hierdoor creëren we een aangename leeservaring en wordt het makkelijker om de informatie tot je te nemen. Elk artikel houdt zich aan dezelfde richtlijnen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit overal op de website hoog blijft.
De richtlijnen sturen de schrijvers en editors in de juiste richting. Dit versnelt en vereenvoudigt het proces, wat fijn is voor de auteurs en de lezers. De onderstaande punten zijn de criteria waar een tekst aan moet voldoen. Deze punten zijn van grote invloed op de kwaliteit onze instructies:
- Teksten voor mensen: praat zoals je praat tegen je familie en vrienden. Schrijf losjes en gebruik geen dure woorden. Te zakelijke teksten zit niemand op te wachten.
- Kom tot de kern: houd het kort en bondig. Niemand wil graven door een lange teksten om vervolgens niets nuttigs te vinden. Behoud de aandacht van de lezer door te geven wat ze willen.
- Gebruik opsommingen: maak het voor lezers mogelijk om een tekst te scannen. Gebruik opsommingen zodat de lezer de stappen makkelijk kan volgen. Houd alinea’s kort en gebruik zo nodig vetgedrukte tekst om belangrijke delen te arceren.
Iemand die veel van technologie weet hoeft niet per direct een goede schrijver te zijn. De manier waarop je je kennis deelt op papier is cruciaal als je mensen goed wil helpen. Onze editors houden zich streng aan deze richtlijnen om de consistentie in de loop van de tijd te behouden.
De artikelen op TechTiek kunnen door iedereen gelezen en gevolgd worden, ongeacht hoeveel skill diegene heeft. Artikelen worden geschreven op een manier die voor iedereen te volgen is. Er wordt rekening gehouden met mensen zonder enige voorkennis en mensen die al meer kennis van zaken hebben.
Zodra een bepaalde instructie ingewikkeld is voor de gemiddelde gebruiker wordt dit altijd aangegeven. Ook houden we rekening in hoeverre bepaalde stappen gevolg kunnen worden. Instructies die (indien verkeerd uitgevoerd) grote negatieve gevolgen kunnen hebben worden overgeslagen. Zodra een bepaald concept of begrip meer uitleg nodig heeft wordt hier naar gelinkt of wordt de lezer verwezen naar een ander deel. Dit maakt het voor de lezers die geen extra uitleg nodig hebben makkelijker.
Voor geavanceerdere gebruikers houden we het makkelijk om de tekst te scannen. Aan de hand van opsommingen, vetgedrukte woorden en een samenvatting bovenaan de pagina kunnen experts de informatie snel tot zich nemen. Zo kunnen ze snel achter iets komen zodra ze iets waren vergeten. Alle extra informatie eromheen kan interessant zijn voor mensen die er meer over willen weten of beginners die zich verder willen inlezen.
TechTiek zet zich altijd in om onpartijdige educatieve inhoud te creëren zonder enige biases. We proberen met onze artikelen een zo breed mogelijk publiek aan te trekken. Zowel jonge mensen als oude mensen met weinig of veel ervaring op het gebied van technologie kunnen bij ons terecht. Er wordt rekening gehouden met de grote verscheidenheid aan ervaringen, vaardigheden, locaties en levenssituaties van onze lezers.
TechTiek is volledig onafhankelijk en bevat dus geen sluikreclame of andere vormen van misleiding. Alle aanbevelingen en instructies zijn oprecht en zijn niet beïnvloed door externe partijen. Lees meer over hoe we producten testen.
Technologie ontwikkelt zich snel, waardoor we de inhoud van de website continu bij moeten werken. Zo houd je de artikelen op den duur accuraat en waarborgen we de kwaliteit. De nauwkeurigheid van de inhoud wordt dus niet alleen na publicatie nauwlettend in de gaten gehouden. Heb je het idee dat een artikel bijgewerkt moet worden, stuur dan een mailtje naar info@techtiek.nl.
Ons team

Jasper
Jasper studeert Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de universiteit van Wageningen. In 2020 is hij een website gestart die zich richt op het helpen van dronepiloten. De kennis en schrijfvaardigheden die hij heeft opgedaan met zijn website heeft hij meegenomen naar TechTiek.

Quinn
Quinn schrijft al een tijdje voor TechTiek. Zijn werkzaamheden bestaan uit het zo duidelijk mogelijk beschrijven van tech-gerelateerde artikelen die voor iedereen toegankelijk zijn. Soms vereist dit flink wat research, want het is uiteraard onmogelijk om alles over elk product uit je hoofd te weten.

Tijmen
Tijmen is goed geworden in het uitleggen van complexe zaken rondom technologie. Naast elektronica houdt hij zich ook veel bezig met Artificiële technologie (AI) en Virtuele Realiteit (VR). Het leren toepassen van deze technieken geeft hem een interessante visie op de toekomst.
Veel websites onderschatten de waarde van educatieve inhoud en zien dit al snel over hun hoofd. In de huidige informatiemaatschappij willen lezers steeds sneller en eenvoudiger een duidelijk antwoord op hun vragen. TechTiek is zich hier bewust van en probeert lezers hier van te voorzien door zo direct en overzichtelijk mogelijk antwoord te geven op brandende vragen. Dit doen we door onder andere een ‘In het kort’ stukje bovenaan elk artikel toe te voegen. Dit maakt het voor bezoekers mogelijk om met een paar zinnen de informatie te krijgen waar ze naar opzoek zijn.
Heb je het idee dat een artikel verbeterd kan worden? Laat dan feedback achter onder het artikel wat het betreft. Laat je email-adres achter als je een reactie wil krijgen. Je kunt ons overigens ook mailen naar info@techtiek.nl.
