Richtlijnen voor artikelen

Origineel en eerlijk

De artikelen..

Of je nu opzoek bent naar een antwoord op een simpele vraag of meer wil weten over een complex vraagstuk, voor allerlei soorten informatie kan je op TechTiek terecht. 

Nieuwe websitebezoekers komen er al snel achter hoe eenvoudig ze informatie vinden in een taal die ze begrijpen.

.. hoe schrijven we die?

Op TechTiek schrijven we voornamelijk informatieve artikelen, wat in het Engels ook wel ‘how-to content’ wordt genoemd. We laten je niet zitten op het moment dat je een aankoop hebt gedaan. Aan het installeren, instellen of het oplossen van problemen wordt op onze website veel aandacht besteed.

Met deze informatieve artikelen proberen we een stapje verder te gaan dan de rest. Zo geven we niet alleen aan dat je ergens gebruik van kunt maken, maar ook hoe je dit kunt gebruiken.

Richtlijnen

Ons team

Jasper schrijver TechTiek

Jasper

Jasper studeert Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de universiteit van Wageningen. In 2020 is hij een website gestart die zich richt op het helpen van dronepiloten. De kennis en schrijfvaardigheden die hij heeft opgedaan met zijn website heeft hij meegenomen naar TechTiek. 

Quinn Montvidas auteur TechTiek

Quinn

Quinn schrijft al een tijdje voor TechTiek. Zijn werkzaamheden bestaan uit het zo duidelijk mogelijk beschrijven van tech-gerelateerde artikelen die voor iedereen toegankelijk zijn. Soms vereist dit flink wat research, want het is uiteraard onmogelijk om alles over elk product uit je hoofd te weten. 

Tijmen auteur

Tijmen

Tijmen is goed geworden in het uitleggen van complexe zaken rondom technologie. Naast elektronica houdt hij zich ook veel bezig met Artificiële technologie (AI) en Virtuele Realiteit (VR). Het leren toepassen van deze technieken geeft hem een interessante visie op de toekomst.

Veel websites onderschatten de waarde van educatieve inhoud en zien dit al snel over hun hoofd. In de huidige informatiemaatschappij willen lezers steeds sneller en eenvoudiger een duidelijk antwoord op hun vragen. TechTiek is zich hier bewust van en probeert lezers hier van te voorzien door zo direct en overzichtelijk mogelijk antwoord te geven op brandende vragen. Dit doen we door onder andere een ‘In het kort’ stukje bovenaan elk artikel toe te voegen. Dit maakt het voor bezoekers mogelijk om met een paar zinnen de informatie te krijgen waar ze naar opzoek zijn.

Heb je het idee dat een artikel verbeterd kan worden? Laat dan feedback achter onder het artikel wat het betreft. Laat je email-adres achter als je een reactie wil krijgen. Je kunt ons overigens ook mailen naar info@techtiek.nl.

Wil je meer weten over ons?

Lees wat we doen en waar we voor staan

Scroll naar boven