Videoland is een van de grootste streamingplatformen van Nederland. Veel bekende Nederlandse series kan je kijken op deze veelzijdige app. Naast de standaard apparaten zoals telefoons, tablets en computers kan je de app ook installeren op je smart tv.

In het kort:
- Kijk of Videoland tijdelijk een storing heeft.
- Download de goede app: Videoland V2.
- Update de app en de tv.
- Installeer de app opnieuw.
- Controleer of je nog een sterk wifi signaal hebt.
- Reset je tv.
- Los problemen op met je media box.
De grootste tv merken zoals Samsung, LG, Sony, Panasonic en Philips bieden de Videoland app aan. Toch kan de app niet altijd even goed werken op je smart tv. In dit artikel meer over wat je moet doen als de app op je smart tv niet werkt.
Videoland heeft een storing
Voordat je opzoek gaat naar problemen met je tv of internetverbinding moet je checken of er geen storing is. Videoland kan net zoals andere grote platformen last krijgen van storingen met de app en het netwerk. Op allestoringen.nl kan je checken of er veel meldingen zijn van storingen bij Videoland.
Het is daarom handig om niet direct actie te ondernemen bij de eerste keer dat er problemen met Videoland zijn. Meestal is het slim om even te wachten en te checken of het probleem aanhoudt.
Download de goede versie
Halverwege 2022 is er een nieuwe app van Videoland uitgekomen genaamd Videoland V2. Hierdoor werkt je oude app niet meer vanaf oktober 2022 op je tv of andere apparaten. Check dus eerst of je misschien nog een oudere versie van Videoland op je tv hebt staan. Een makkelijke manier om te checken of je de oude Videoland app gebruikt in plaats van de nieuwe app, is door te kijken naar de kleur van het logo. Het oude videoland logo is zwart en het nieuwe logo van Videoland V2 is rood.


Software van de app of TV updaten
Een goede eerste stap is de software checken van de app of je tv. Er zijn meestal updates die moeten worden doorgevoerd. Deze kunnen ook zorgen voor problemen met je tv als je voor een langere periode geen updates uitvoert. Meestal staat automatisch updaten op je smart tv ingeschakeld, maar dit is niet altijd het geval. Check dus eerst in de instellingen van je tv of je updates hebt staan die nog niet zijn uitgevoerd. Check vervolgens of je de optie ‘automatisch updaten’ aan hebt staan zodat je geen updates mist.
App verwijderen en weer installeren
Zelfs als je de nieuwe app hebt en al je updates up to date zijn kan er soms toch nog iets verkeerd zijn gegaan met de app. Een simpele stap die je kan ondernemen is de app even verwijderen en weer opnieuw installeren. Dit kan door naar het menu van je tv te gaan en naar de App winkel te gaan. Meestal zie je hier al je geïnstalleerde apps en kan je Videoland verwijderen. Vervolgens kan je de app weer zoeken via de zoekbalk. Installeer de app opnieuw en vul je gegevens opnieuw in als dat nodig is.
Check of je wifi hebt
Vaak hebben problemen met de app te maken met je connectie. Als je helemaal geen connectie hebt staat dat meestal vermeld. Vaak heb je wel een wifi connectie, maar is deze niet sterk genoeg of overbelast. Ook kan het laden van films en series een stuk langer duren doordat er te weinig bereik is.
Een goede manier om je bereik te testen is door met een ander apparaat in de buurt van de tv naar speedtest.net te gaan. Hier kan je de snelheid van je wifi netwerk meten en checken of je genoeg bereik hebt. Als je tv te ver van je router staat kan dat de oorzaak zijn van een te zwak signaal. Een mogelijke oplossing is een wifi versterker zoals de TP-Link RE200. Dit is een goede wifi versterker met veel positieve reviews.
Gebruik deze wifi versterker als je tv net buiten het wifi bereik valt. Met deze versterker kan je het bereik van je wifi signaal vergroten, waardoor Videoland mogelijk weer werkt.

Extra tip! Als je helemaal geen wifi bereik hebt kan er sprake zijn van een netwerkstoring. Check de connectie van andere apparaten in je huis om te checken of je netwerk problemen heeft. Meestal ontstaan er storing bij slecht weer, zoals onweer. In dat geval is het een kwestie van wachten totdat het weer opklaart.
TV resetten
Als je de stappen hierboven hebt gecontroleerd kan je proberen om je tv te resetten. Er zijn twee verschillende manieren om je tv te resetten:
- Een soft reset
- Een hard reset
Bij een soft reset zorg je dat de stroomtoevoer van de tv tijdelijk wordt afgesloten. Als een tv uitstaat en het lampje nog brandt staat de tv op stand-by. Dit betekent dat de tv niet van de stroom af is en dus in principe nog aanstaat. Veel mensen houden hun tv altijd op stand-by als ze de tv niet gebruiken. Het is verstandig om af en toe de tv van het stroom af te halen.
- Haal alle kabels uit de tv.
- Wacht voor enkele minuten nadat het lampje van de tv is uitgegaan.
- Stop de kabels weer terug in de tv.
- Zet de tv aan en de soft reset is uitgevoerd.
Een hard reset is een grotere reset en zet de tv weer terug naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat al je opgeslagen instellingen en apps worden verwijderd. Schrijf ingestelde instellingen dus vooraf op. Ga daarna naar je instellingen en zoek in de algemene instellingen naar de optie om je tv te resetten. De tv wordt nu gereset.
Problemen met de media box
Veel mensen maken gebruik van media boxen die de functies van een smart tv kunnen vervullen. Zo heb je de Google Chromecast die het beeld van een ander apparaat kan streamen naar je tv. Toch kan ook dit apparaat problemen ervaren. Als je een media box gebruikt om Videoland te streamen naar je tv moet je eerst checken of de media box is verbonden met je wifi netwerk.
Er kan ook een kabel loszitten die het signaal verstoord of je kan problemen hebben met de app op een ander apparaat. Check dus goed of je media box nog goed functioneert met andere apps en of je verbinding hebt met je wifi netwerk.
Laat ons weten wat je van het artikel vond. Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op.