Wat betekenen de lampjes van mijn AirPods

Wat betekenen de lampjes van mijn AirPods?

Ben jij in het bezit van een paar AirPods, maar weet je niet precies wat de lampjes op de oplaadcase betekenen? Dan ben je hier aan het goede adres! Ik zal je in dit artikel uitleggen waar de lampjes van je AirPods voor staan.

In het kort:

 1. Oranje: AirPods worden momenteel opgeladen.
  Niet in de case: minder dan één batterijlading resterend.
 2. Groen: AirPods zijn opgeladen.
  Niet in de case: dan is er minstens nog één batterijlading resterend.
 3. Knippert wit: AirPods bevinden zich in de pairing mode.
 4. Brandt niet: oplaadcase is leeg.

Wat betekenen de lampjes van mijn AirPods?

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten AirPods zijn. Het gaat namelijk om de volgende modellen:

 • AirPods (1e generatie)
 • AirPods (2e generatie)
 • AirPods 3e generatie)
 • AirPods Pro (1e generatie)
 • AirPods Pro (2e generatie)
 • AirPods Max

Alle modellen hebben de beschikking over een zogeheten oplaadcase. Hierin worden de oortjes opgeladen. Alleen de AirPods Max heeft deze niet. Dit model is namelijk een koptelefoon, in tegenstelling tot de AirPods en AirPods Pro. Het statuslampje van de AirPods Max vind je aan de onderkant van de rechteroorschelp.

Het statuslampje van de gewone AirPods-modellen bevindt zich echter niet bij alle oplaadcases op dezelfde plek. Bij de nieuwere modellen kan je het statuslampje aan de voorkant, dus aan de buitenkant, van de oplaadcase vinden. Heb je een Lightning-oplaadcase voor de 1e of 2e generatie AirPods? Dan bevindt het statuslampje zich aan de binnenkant van de oplaadcase.

In het onderstaande gedeelte zal ik de verschillende soorten kleuren lampjes die de oplaadcase kunnen tonen met je doornemen. Elke kleur heeft namelijk een andere betekenis. Voor jou is het natuurlijk goed om te weten wat de kleuren van de lampjes nou precies betekenen!

AirPods lampje brandt oranje

De kleur oranje geeft aan dat de AirPods momenteel worden opgeladen wanneer deze zich in de oplaadcase bevinden. Zitten de AirPods niet in de oplaadcase terwijl het statuslampje oranje brandt? Dan is er nog minder dan één batterijlading resterend. Dit houdt dus in dat je je AirPods nog minder dan 1 keer volledig kunt opladen in de oplaadcase.

AirPods lampje brandt groen

De kleur groen geeft aan dat de AirPods zijn opgeladen wanneer deze zich in de oplaadcase bevinden. Zitten de AirPods niet in de oplaadcase terwijl het statuslampje groen brandt? Dan is er minstens nog één batterijlading resterend.

AirPods lampje knippert wit

Wanneer het statuslampje wit knippert, dan betekent dit dat de AirPods zich in de pairing mode bevinden. Bluetooth is in dit geval ingeschakeld en de AirPods zijn op zoek naar een apparaat om verbinding mee te maken.

AirPods lampje knippert niet

Brandt er helemaal geen statuslampje op je oplaadcase? Dit betekent dat de oplaadcase leeg is. Laad deze in dit geval op via de meegeleverde oplaadkabel of draadloos, mits je oplaadcase dit ondersteunt.

Wat als er geen lampje brandt bij je AirPods?

Het kan natuurlijk zo zijn dat er helemaal geen statuslampje brandt op je oplaadcase. In dit geval is de oplaadcase van je AirPods leeg. Deze kan je opladen middels een oplaadkabel of bij sommige modellen ook draadloos. Het statuslampje van de oplaadcase zou oranje moeten worden wanneer je deze van stroom voorziet. Wanneer dit niet het geval is moet je rekening houden met één van de volgende scenario’s:

 • Je oplaadkabel of adapter is kapot. Controleer dit door een ander apparaat op te laden met dezelfde oplaadkabel en adapter als waarmee je de AirPods wilt opladen. Lukt het om het andere apparaat op te laden? Dan heb je uitgesloten dan het probleem bij de oplaadkabel en/of adapter ligt
 • Het lampje van de oplaadcase zelf is stuk. Dit is niet erg waarschijnlijk, maar wellicht is dit toch het geval. Controleer het batterijpercentage van je AirPods in de Bluetooth-instellingen van het apparaat waarmee deze verbonden zijn. Gaat het batterijpercentage omhoog wanneer de AirPods in de oplaadcase zitten, maar brandt er helemaal geen lampje? Dan is het lampje van de oplaadcase kapot
 • Wanneer de bovenste twee scenario’s zijn uitgesloten is het tijd om te concluderen dat de oplaadcase kapot is. Je kunt in dit geval een nieuwe oplaadcase kopen zonder de AirPods zelf. Je kunt ook contact opnemen met Apple om de situatie uit te leggen. Zij helpen je verder met het ondernemen van de juiste vervolgstappen

Hoe kun je zien of je AirPods opladen?

Zoals eerder besproken is het gemakkelijk om te zien dat je AirPods aan het opladen zijn. Dit is het geval wanneer het statuslampje van de oplaadcase oranje brandt. Je kunt de oplaadstatus ook zien door de oplaadcase in de buurt van een iPhone of iPad open te klappen. Er verschijnt dan vrijwel meteen een scherm waarop zichtbaar wordt of de AirPods en de oplaadcase momenteel worden opgeladen.

Wat moet je doen als je AirPods niet werken?

Wanneer je AirPods niet werken is het zaak om een aantal van de eerdergenoemde scenario’s na te gaan. Is de oplaadcase niet kapot? Weet ik zeker dat de oplaadkabel en adapter werken? Of werkt het statuslampje zelf niet meer? Als je dit allemaal hebt uitgesloten kan je concluderen dat het probleem bij de AirPods zelf ligt. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met Apple. Zij kunnen je telefonisch of middels de chat te woord staan en je helpen met het maken van een eventuele service-afspraak.

Ik hoop dat je door het lezen van dit artikel begrijpt wat de lampjes van je AirPods betekenen. Veel luisterplezier!

Scroll naar boven