Welke Smart TV is geschikt voor Ziggo GO

Welke Smart TV is geschikt voor Ziggo GO?

Je kan gebruik maken van de app op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en pc’s. Toch gebruiken de meeste mensen de app op een tv zodat je op een groot scherm kan kijken. In dit artikel lees je welke tv’s de Ziggo GO app ondersteunen en wanneer dit het geval is.

In het kort:

Op de meeste smart tv’s van tegenwoordig kan je de Ziggo GO app downloaden. Een tv met een Android TV besturingssysteem vanaf 5.0 of een tv met een mediaspeler ondersteunt dit. Stream indien nodig de app met een Apple tv of Chromecast naar je tv.

Kan de Ziggo app op je Smart TV?

De Ziggo GO app kan niet direct op alle moderne smart tv’s worden geïnstalleerd en gebruikt. De smart tv moet beschikken over een Android TV besturingssysteem vanaf 5.0, maar kan ook worden gebruikt met behulp van een mediaspeler die Ziggo GO ondersteund. Mediaspeler die de Ziggo GO app ondersteunen zijn:

 1. Apple TV
 2. Chromecast
 3. Amazon Fire stick
 4. De mediaboxen van Ziggo zelf

Bij het afsluiten van een internet-tv of tv abonnement ontvang je een mediabox XL of mediabox Next van Ziggo waarop je de Ziggo GO app kan gebruiken. De laatste mogelijkheid is om het beeld te streamen vanaf je telefoon of tablet naar je smart tv, mits je geen gebruik maakt van een mediabox of besturingssysteem. Naast een Smart tv of mediabox moet je ook beschikken over een Ziggo abonnement waar de Ziggo GO app is inbegrepen. De Ziggo GO app is inbegrepen bij de volgende abonnementen:

 • Alle tv pakketten die worden aangeboden
 • Alle tv en internetpakketten die worden aangeboden
 • Alle aangeboden alles in een pakketten
 • Kabel tv met Ziggo
 • Tv Start 

Welke Smart TV is geschikt voor Ziggo GO?

In principe zijn de meeste smart tv’s tegenwoordig geschikt voor Ziggo GO. Voor sommige tv’s heb je een mediaspeler nodig. Voor een optimale ervaring kies je natuurlijk voor de beste tv binnen jouw budget.

#1 LG 32LM6370PLA

Wil je optimaal gebruik maken van de Ziggo GO app en zoveel mogelijk besparen op de kosten? Overweeg dan de LG 32LM6370PLA. Deze tv beschikt over de basis functies die de meeste smart tv’s hebben. Ideaal voor een internet en tv pakket. Met het Internet en tv pakket krijg je een mediabox waarop de Ziggo GO app eenvoudig kan worden gebruikt.

#2 Philips 50PUS8505

Als je toch meer uit je tv wil halen en kwaliteit wil garanderen zou ik de Philips 50PUS8505 aanraden. Niet alleen vanwege de prijs, maar ook vanwege het eenvoudig gebruik van de Ziggo GO app met het Android TV besturingssysteem. Verder heeft de Smart tv een bescheiden formaat waardoor de tv niet te veel ruimte inneemt. De kosten stijgen echter snel zodra je dezelfde tv koopt in een groter formaat.

#3 Sony KE-55XH9005P

Een ander gemiddeld geprijsde smart tv is de Sony KE-55XH9005P. Het voordeel van deze Sony tv is dat ook deze smart tv gebruik maakt van Android TV. Daarom kan de Ziggo GO app worden geïnstalleerd zonder hierbij een aparte mediabox te gebruiken. Verder is de ververssnelheid een stuk hoger vergeleken met de Philips 50PUS8505, wat hem goed maakt voor games.

#4 LG C1 OLED55C16LA

Wil je betere kwaliteit en een tv die niet snel verouderd in de aankomende jaren? Overweeg dan de LG C1 OLED55C16LA. Ondanks dat deze tv de Ziggo GO app niet uit zichzelf kan gebruiken, is deze smart tv één van de beste tv’s van dit moment. Met de mediabox Next van Ziggo kan de 4K kwaliteit worden ondersteund. Verder beschikt de tv over een ververssnelheid van 100 Hz en een erg scherp beeld met realistische kleuren.

#5 Sony XR-55A84J OLED

Ben je opzoek naar een grote tv met veel functies, bekijk dan de Sony XR-55A84J OLED. Deze Smart tv maakt gebruik van een Android TV besturingssysteem en beschikt over 4K ULTRA HD. Het mode beschikt over een ververssnelheid van 100 Hz.

Hoe installeer je de Ziggo GO app op je Smart TV?

Om de Ziggo GO app op je Smart tv te installeren moet je gebruik maken van het Android TV besturingssysteem of een mediaspeler die Ziggo GO ondersteund. Voor een smart tv die gebruik maakt van een Android TV kan je makkelijk de Google Playstore gebruiken.

Hiervoor ga je met je afstandsbediening naar de Apps > Google Playstore. Gebruik vervolgens de zoekfunctie en typ ‘Ziggo Go’ in. Klik op de Ziggo GO app en kies installeren. Vul vervolgens je gegevens in en de app wordt toegevoegd aan je startmenu.

Hoe installeer je Ziggo GO op je Samsung Smart TV?

De Ziggo GO app wordt niet ondersteund door een Samsung tv, aangezien Samsung tv gebruik maakt van Tizen OS als besturingssysteem. Je zal dus gebruik moeten maken van één van de onderstaande opties:

 1. Gebruik een mediabox om de app te installeren.
 2. Een andere optie is om de app te streamen naar je tv vanaf een ander apparaat.

Mediaspeler gebruiken: je kan de Ziggo GO app installeren op de mediaspelers van Apple, Amazon en Ziggo. Om de app te downloaden via je mediaspeler zal je naar het menu van de mediaspeler moeten navigeren. Ga dan bij Apps naar een eventuele Appstore of zoek direct via een zoekbalk naar de Ziggo GO app. Nadat je de app hebt gevonden kan je kiezen voor installeren. De app is nu gedownload en na het inloggen kan de app worden gebruikt door de mediaspeler.

Ziggo GO streamen naar je tv: een andere optie is om het beeld van je telefoon of tablet te delen met je tv om zo de Ziggo GO app te projecteren. Download de Ziggo GO app op je telefoon via de Appstore of Google Play store en open de app. Vul je inloggegevens in en klik rechtsboven op ‘beeld delen’. Als je smart tv of mediaspeler dit ondersteunt kan je het beeld en geluid delen met je tv terwijl je je tv kunt blijven gebruiken.

Als je geen dure mediaspeler wil kopen kan je het beste de Chromecast van Google gebruiken. Dit apparaatje maakt het streamen mogelijk en is vrij goedkoop.

Google Chromecast 3

Google Chromecast 3

Gebruik een Google Chromecast om het beeld en geluid van je telefoon/tablet te streamen naar je tv. Zo kan je de Ziggo GO app naar je tv streamen.

Hoe installeer ik Ziggo GO op mijn Philips Smart TV?

Omdat de moderne smart tv’s van Philips gebruik maken van Android TV als besturingssysteem kan je de Ziggo GO app makkelijk installeren. Je Android software versie moet echter wel minimaal versie 5.0 gebruiken. Dit betekent dat oudere Philips smart tv’s die eerder dan 2015 werden uitgebracht waarschijnlijk niet werken. Het installeren van Ziggo Go op je Philips smart tv gaat als volgt:

 1. Klik op de Home knop van je afstandsbediening.
 2. Klik op Apps, ga naar de Philips store en zoek de Ziggo GO app via zoeken.
 3. Selecteer de Ziggo GO app en klik op Installeren.
 4. De Ziggo GO app is nu geïnstalleerd op je Philips Smart tv en is klaar voor gebruik.

Hoe installeer ik Ziggo GO op mijn LG Smart TV?

Omdat LG smart tv’s geen Android TV maar webOS gebruiken als besturingssysteem, zal je net zoals bij Samsung Smart tv’s een alternatief moeten vinden.

Methode 1: een manier waarop je de Ziggo GO app kunt installeren is door middel van een mediaspeler te gebruiken die de Ziggo GO app ondersteund. Als je eenmaal een mediaspeler hebt kan je met je afstandsbediening het menu openen en naar de Apps gaan. Vanuit Apps kan je zoeken naar de Ziggo GO app en de Ziggo GO app installeren. Nadat je je inloggegevens hebt ingevuld kan je de Ziggo GO app gebruiken.

Methode 2: een andere manier is om je scherm te delen. Dit is een optie voor als je een mediabox gebruikt die de Ziggo GO app niet ondersteunt. Download de Ziggo GO app op het andere apparaat en klik op ‘scherm delen’. Vul je inloggegevens in en klik rechtsboven op ‘beeld delen’. Je kan zo draadloos verbinden met je LG Smart tv of mediaspeler en je beeld en geluid delen.

Hoe werkt Ziggo GO op je Smart TV?

De Ziggo GO app is een app van de internet en tv provider Ziggo. Je kan gebruik maken van de Ziggo GO app als je beschikt over een abonnement of een combinatiepakket waar het tv abonnement in zit. De app biedt de mogelijkheid om op verschillende apparaten overal waar je bent tv te kijken.

Verder kan je afleveringen van tv zenders terugkijken en zelfs opnemen. Dit is beschikbaar in de gehele EU en dus ideaal voor als je op vakantie bent of Nederlandse zenders wil volgen in het buitenland. Ook als je geen internet hebt kan je kiezen of je tv programma’s wil downloaden, zodat je nooit zonder tv entertainment zit. Je kan de Ziggo GO app eenvoudig gebruiken op andere apparaten, zoals telefoons en tablets. Tot slot kan de app ook gebruikt worden op een pc. Op de website van Ziggo kan je de applicatie ook nog eens downloaden als app.

Scroll naar boven