Welke TV is geschikt voor Apple TV

Welke TV is geschikt voor een Apple TV?    

Een Apple tv is een smart mediaspeler die van bijna elke tv een smart tv kan maken. Dit betekent dat de tv gebruik kan maken van slimme functies die wifi gebruiken, zoals scherm delen. Een Apple tv is voornamelijk bedoelt voor iOS apparaten, zoals een iPhone of iPad. Maar hoe zit het dan met de tv?

In het kort:

Alle tv’s met een hdmi aansluiting kunnen gebruik maken van een Apple tv. Zorg dat je tv een minimale resolutie van 720p ondersteunt. Voorde hoogste kwaliteit moet je tv 4K ondersteunen.

Het grote assortiment aan apps zorgt ervoor dat je ruim gebruik kunt maken van de slimme functies. Toch kan je je afvragen of je dat allemaal nodig hebt zodra je alleen normaal tv wil kijken.

Welke TV is geschikt voor een Apple TV?

De meeste tv’s kunnen gebruik maken van een Apple tv en alle functies die de mediaspeler te bieden heeft. Je hebt alleen een tv nodig met een hdmi aansluiting, zodat de Apple tv via een HDMI kabel kan worden verbonden. Verder zal je tv HD moeten hebben met een minimale kwaliteit van 720p.

1080p werkt dus ook prima net als 4k resolutie. De nieuwste Apple tv’s beschikken over 4K kwaliteit. Ondanks dat ze minimaal 720p ondersteunen is 4k kwaliteit zeker aan te raden voor een betere kijkervaring. Alhoewel alle tv’s met een hdmi-verbinding en HD beeldkwaliteit gebruik kunnen maken van een Apple tv, betekent dat niet dat je de beste kijkervaring krijgt.

Tegenwoordig bieden veel tv’s al een hoop slimme functies die de Apple tv te bieden heeft. Een wat goedkopere tv kan het meest profiteren van de functies die de Apple tv aanbiedt. De tv’s in een lagere prijsklasse beschikken namelijk niet over veel ingebouwde functies.

#1 LG 43UP78006LB

De beste tv die geschikt is voor een Apple tv is de LG 43UP78006LB. Deze LG tv is vergeleken met andere tv’s erg goedkoop, terwijl de kwaliteit vrij hoog is. De lage prijs geeft ruimte voor meer producten, zoals een soundbar of een Apple tv. Het nadeel van dit model is het moeilijk te navigeren menu en het beeld dat niet altijd vloeiend is. De Apple tv kan met de krachtige processor en makkelijk te navigeren menu een oplossing bieden voor deze problemen.

Een tv van een gemiddelde prijsklasse heeft tegenwoordig dus al een hoop van de functies die de Apple tv biedt. Maar een Apple tv kan ook bij deze soort tv’s nog erg nuttig zijn. Vooral als je al gebruik maakt van andere Apple producten kan de Apple tv een goede optie zijn. Het apparaat kan verbinden en gebruik maken van Apple producten, zoals Airpods en iPhones. Verder kan  je op het scherm het beeld van je iPhone, iPad of iMac delen en ook 32GB aan data opslaan.

#2 Samsung Neo QLED 55QN85A (2021)

Een andere goede tv voor een Apple tv is de Samsung Neo QLED 55QN85A (2021). De prijs ligt ongeveer 200 euro onder andere merken die een soortgelijke tv aanbieden. Desondanks beschikt de tv over veel functies en een 4K ULTRA HD beeldkwaliteit. Verder heeft het een ververssnelheid van 100 hertz wat zorgt voor een vloeiend lopend beeld.

#3 LG OLED65C24LA (2022)

Mocht dit nog niet aan je wensen voldoen, dan is er ook nog een dure tv die ik aanraad in combinatie met een Apple tv. De tv in het hogere klassement dat ik aanraad is de LG OLED65C24LA (2022). Vrijwel alle functies die je nodig hebt zitten al in de tv. De tv heeft een ververssnelheid van 100 hertz zoals de Samsung Neo en ook een 4K ULTRA HD beeld. Daarnaast worden de pixels individueel gebruikt waardoor het contrast van het licht erg gedetailleerd is.

Het enige probleem met de tv is dat de Videoland app en de Ziggo Go app niet worden aangeboden. Door een Apple tv te gebruiken kan je dit echter oplossen en de beide apps alsnog downloaden.  

Kan je TV kijken op je Apple TV?

Ja, het is mogelijk om tv te kijken op je Apple TV. Als je vast zit aan een normaal tv abonnement kan je ervoor kiezen om over te gaan op een Apple tv. Dit kan door tv apps zoals NLZIET die de mogelijkheid geven om live tv te kijken voor een maandelijks bedrag. Hierdoor kunnen de kosten van tv kijken een stuk lager uitkomen. Je kan dus tv kijken met behulp van apps die je kan downloaden op je Apple tv.  

Let op welke Apple tv je hebt. De Apple tv’s tot en met de 3e generatie kunnen geen apps downloaden vanuit de App Store. Dit komt omdat de oudere modellen van de Apple tv geen App Store hebben voor het downloaden apps. Tv kijken via een app op je Apple tv is dan niet mogelijk. Je kan echter wel gebruik maken van de al gedownloade streamingapps en andere slimme functies. Vanaf de Apple tv 4e generatie die in 2015 uit werd gebracht kan je wel gebruik maken van de App Store. Hier een lijst met de functies van de nieuwste generatie Apple tv’s:

  1. Gebruik maken van apps van streamingdiensten.
  2. Apps downloaden uit de appstore voor bijvoorbeeld live tv kijken.
  3. Siri remote, de slimme Apple afstandsbediening die ook werkt met stemherkenning en besturing.
  4. Airplay: met Airplay kan je eenvoudig het scherm en de audio van je Apple product delen met je tv via de Apple tv.
  5. Apps downloaden die niet beschikbaar zijn op je normale tv zoals de Ziggo Go app.
  6. De processor in de nieuwste Apple tv’s is erg krachtig en zorgt voor een vloeiend lopend beeld.
  7. Privacy wordt tegenwoordig niet erg belangrijk gevonden, maar Apple biedt een erg goede garantie dat je data en gegevens niet door hen worden misbruikt.
  8. Meerde gebruikers met een Apple tv door middel van verschillende accounts.

Welke TV heeft de Apple TV app?

De Apple tv app is sinds 2020 beschikbaar voor vrijwel alle smart tv merken. De bijbehorende app kan dus worden gebruikt voor tv modellen die uit 2020 komen of later. Je kan de app via Apps downloaden op je smart tv en deze biedt je de mogelijkheid om al je streaming apps in één menu te hebben. Dit is veel makkelijker dan de verschillende apps te gebruiken die allemaal een ander menu hebben. Hier is een lijst met alle tv’s, mediaboxen en gaming consoles die de Apple tv app ondersteunen.

Hoe kijk je TV via een Apple TV?

De Apple tv verbinden met je tv: de eerste stap is de Apple tv aansluiten op je tv. Heb je dat al gedaan, ga dan naar het kopje hieronder. Om de Apple tv mediaspeler aan te sluiten en te gebruiken op je tv zal de tv aan de volgende eisen moeten voldoen:

  1. Een HDMI poort in de tv
  2. Een beeldkwaliteit van HD of hoger

Pak de hdmi kabel en verbind de Apple tv en je tv via de hdmi aansluiting. Sluit de andere kabel vanuit de Apple tv aan op je stopcontact en zet de tv aan. Ga naar het juiste hdmi kanaal via je afstandsbediening en volg de instructies die op het scherm komen. Verbind vervolgens draadloos met je wifi netwerk en je Apple tv is gereed voor gebruik. Als je het wachtwoord van je wifi netwerk niet meer weet kan je altijd de achterkant van je router checken, want daar staat vaak het wachtwoord.

Tv kijken met de Apple tv: om tv te kijken met je Apple tv zal je met behulp van een wifi connectie een app moeten downloaden. Je Apple tv heeft een grote hoeveelheid apps ter beschikking, zoals Netflix en Disney+.

Om live tv te kijken zal je echter een app moeten downloaden zoals NLZIET of NPO. NLZIET biedt vrijwel alle belangrijke Nederlandse tv kanalen zowel landelijk als regionaal. Deze kan je live bekijken voor €7,95 p.m. De NPO app biedt de landelijke kanalen zoals NPO 1,2 en 3 aan. Verder heb je natuurlijk ook de standaard tv aanbieders zoals KPN en Ziggo. Ga via de Home button naar de App Store en zoek de app die je wil. Navigeer met de afstandsbediening naar de app en klik op downloaden. De app komt nu op je beginscherm en is klaar voor gebruik.

Wat heb je nodig om een Apple TV te gebruiken?

Je hebt ten eerste een tv nodig met een hdmi poort en een HD kwaliteit vanaf 720p. Verder heb je eigenlijk alleen een wificonnectie nodig. Een Apple tv kan verbinding maken met wifi door een kabel te gebruiken of door draadloos verbinding te maken. Natuurlijk heb je ook een hdmi kabel nodig om de Apple tv met je tv te verbinden. Vanuit hier kan je de Apple tv aanzetten en via de App Store apps downloaden.

Let er wel op dat de meeste apps zoals Netflix een maandelijks tarief vragen voor gebruik. De meeste apps kan je ook gebruiken op je telefoon of computer. Download de app, log in en je kan de app direct gebruiken.

Scroll naar boven